Jump to content

Грчка, калуђери каменицама на извршитеље

Оцени ову тему

Препоручена порука

Милане, више од годину дана нисам пришао компјутеру, стицајем околности ти си ми у ових неколико дана био еталон мерења, погубног утицаја на свест човека, ове свакако штетне справе. Можда би требао да ти захвалим, али како када видим колико си далеко отишао у погрешном смеру.?

Можда би требао да покушаш да изађеш како из ове кутије, у најискренијим жељама да то успеш твој сабеседник под чијим си утицајем дошао до садашњег потписа... :)

Благословен Бог!

Зашто мислиш да нешто нема смисла само зато што ниси то разумео? Апоретички приступ дијалогу код зилота значи да дебата коју воде служи да се никада не дође до решења.

То је једна свесна безумност дијалога. Расправа на неку тему само да би се проблем увек држао отвореним, представља извесну пропаганду налик политичким идеологијама.

Такви људи морају да схвате да немају места у православљу. Јер православље није по себи циљ, није некаква идеја важна по себи, него је православље слуга Католичанске Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

То је оно у чему си и очигледно не видиш то.

Сложићеш се да вероватно мислиш погрешно. :) Управо је моја делатност у томе да се до коначног решења дође.

Међутим, да би се до решења дошло, морамо разговарати у оквиру саме теологије. Зилоти имају обичај да теологију никад не користе.

Чудно је што зилоти не воде дијалог о теолошким темама. Знају само да сроче писанија која сматрају апсолутним идеалима. А овај форум је отворен и било би добро да започнемо теолошки разговор.

Мени је познато да је Дејан Виловски актуелизовао неку причу чисто теолошку. Мени је то много занимљиво, али нема људи да о томе разговарају.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@@Suncokret54,

Зашто инсистираш да се присетим ко си био на другом налогу? Неке информације су за мене небитне па се не узнемиравам што их заборављам.

И сетио сам се некако ко си. Стари - Moric. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Смиреност на делу... 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Cak je i profi bandazirao zglob radi jaceg izbacaja lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Искуство је то. Није му први пут.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

Pokojni iguman Esfigmenski se nije slagao sa ovim što rade sadašnji monasi esfigmenci, pa su ga zatočenog držali, a kada se upokoio za igumana su postavili Metodija ( mislim da mu je majka Albanka) koji potpiruje revnitelje, da se bore protiv ekumenizma... I toliko je revnosan da su prije par godina prijetili da će zapaliti manastir ako pokušaju ući pripadnici policije da ih isele....

Подели на овим сајтовима

Ватрена ревност мало буквално схваћена, а?

Подели на овим сајтовима

Nije mi normalno da monah baca i spravlja molotovljeve koktele,nekako gorak ukus u grudima. 

Medjutim u i za istinu treba i reci da oko 7,8 godina traje blokada manastira,koju cini Grcka policija koja ih opkoljava i ne daje da im se doture hrana,lekovi i ostale potrepstine,ako se ne varam cak je zabranjeno da pecaju. Postojala je informacija da 20tak monaha za svo to vreme je umrlo bez adekvatne medicinske pomoci sto je bilo prouzrokovano tim blokadama.  

Ako vec 40 godina rade to sto rade tamo,trebalo ih je pustiti,taj problem nije nastao juce,tako da ne treba silom resavati,moje neko misljenje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Nije mi normalno da monah baca i spravlja molotovljeve koktele,nekako gorak ukus u grudima. 

Medjutim u i za istinu treba i reci da oko 7,8 godina traje blokada manastira,koju cini Grcka policija koja ih opkoljava i ne daje da im se doture hrana,lekovi i ostale potrepstine,ako se ne varam cak je zabranjeno da pecaju. Postojala je informacija da 20tak monaha za svo to vreme je umrlo bez adekvatne medicinske pomoci sto je bilo prouzrokovano tim blokadama.  

Ako vec 40 godina rade to sto rade tamo,trebalo ih je pustiti,taj problem nije nastao juce,tako da ne treba silom resavati,moje neko misljenje.

To su price koje treba samo da rasplamsaju pozar.Oni mogu da se lece gde god oce po grckoj,a para im hvala Bogu ne manjka.

Da se nasiljem nista ne resava onda ne bi postojale vojska i policija,iz mog zivotnog iskustva vam mogu reci da nasilje vrlo efikasno resava bezobrazluk.Svu ovu ekipu je trebalo odavno pohapsiti i proterati sa Atosa.

Подели на овим сајтовима

Све је то лепо, само има један проблем. То нису монаси. То је расколничка псеудоцрквена групација људи букача.

Подели на овим сајтовима

Ko god da su evo nacicemo se na tome da nisu monasi ali su ljudi,opkoliti ih i ne dozvoliti da im stizu hrana i lekovi isto zaplenjivati im camce preko kojih su pecali i zabraniti im da pecaju, jednostavno nije niti hriscanski niti normalno. A nasilje a i samo nasiljem na nasilje,jednostavno isto tako nije hriscanski i u duhu nase vere.

Ako se taj problem nije mogao resiti lako i  jednostavno pre 40 godina,ne treba ni tako agresivno sad,naravno to je samo moje misljenje kojim pritom ne branim agresiju i od strane ljudi unutar manastira.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ko god da su evo nacicemo se na tome da nisu monasi ali su ljudi,opkoliti ih i ne dozvoliti da im stizu hrana i lekovi isto zaplenjivati im camce preko kojih su pecali i zabraniti im da pecaju, jednostavno nije niti hriscanski niti normalno. A nasilje a i samo nasiljem na nasilje,jednostavno isto tako nije hriscanski i u duhu nase vere.

Ako se taj problem nije mogao resiti lako i  jednostavno pre 40 godina,ne treba ni tako agresivno sad,naravno to je samo moje misljenje kojim pritom ne branim agresiju i od strane ljudi unutar manastira.

Они су просто узурпирали посед. Имали смо те ситуације и код нас, било од стране старокалендараца, или "артемијеваца", и у оба случаја морала је сила да ради. Јер не може нико да ти на силу узурпира кућу, не пушта те унутра, а ти да то толеришеш. Манастир Есфигмен је у власништву Васељенске патријаршије, а патријарху су разбојници забранили приступ.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...