Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Колега, да ниси нешто побркао? Na šta misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Изгледа да овде сви понешто бркају (Колега и брка и тролује). Супротност органској храни није ГМО, него све што не задовољава те спецификације које је неко измислио. Неко горе помену ГМ парадајз, а ја чисто сумњам да таквог код нас уопште има. Штетност и корисност су релативне ствари. Они што су помрли од Е. Coli из органских краставаца би вероватно радо те краставце заменили неким другим који су третирани умереном количином пестицида. У суштини цела ова фама потиче од тешке заблуде да је све ”природно” аутоматски добро, а све што човек дода, одузме или промени је аутомсатски лоше. Тачно је само да се свакој ствари мора прићи појединачно и да се тешко може извести једно правило које важи за све. Ово сам написао чисто зато што ми је досадно. Не надам се да ће ико да приомени своје религијско мишљење о ”органској” (у питању је вероватно најглупљи комерцијални назив икада измишљен) храни. Јефимија Крунић and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Organska hrana nije zdrava za ljude jer stvara veći rizik za kancer nama se nameće to na silu. Organska hrana je zdravija od GMO hrane, ili voca i povrca tretiranog svim mogucim hemijskim sredstivma koji pospesuju rast, brze zrenje, ili vestacko djubrenje samog zemljista! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 #Juan ValdezAko mislite na E coli za koju se sumljalo da je u organski gajenom krastavcu uvezenom iz Spanije onomad u Nemacku itd. Pa ona se prenosi prljavim rukama da li kod beraca ili negde u transportu je doslo do dodira sa prljavstinom i fekalnim materijama. Kakve veze imaju pesticidi protivu te bakterije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Пестициди не раде ништа против те бактерије, него би органски ”пестициди” могли имати нешто за ту бактерију. Но, небитно, шта год било објашњење тог конкретног случаја, цела прича са органском храном је само један невиђени хајп. Сваком производу је потребно прићи посебно и видети да ли је и зашто здрав, да ли је и зашто штетан итд. Веровање да ће нешто бити здраво или здравије зато што је природно је заправо једна изузетно јака религијска вера. Опет кажем, пишем ово из досаде. Уопште не мислим да ће неко променити мишљење и престати да троши паре на глупости и да верује у свашта. Слобода је дивна ствар... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Samo da ne bude zabune da nama neko sa zapada nekom zaverom natura GMO semena itd. Ja koliko sam citao nedavno, u Srbiji nasi strucnjaci upravo najvise rade na GMO semenu, cak je Institut za kukuruz Zemun Polje oznacen kao glavni centar i izvoznik tog semena u regionu i sire u Ameriku. Nema jos dovoljno dokaza da su ta semena soje i kukuruza previse stetni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Samo da ne bude zabune da nama neko sa zapada nekom zaverom natura GMO semena itd. Ja koliko sam citao nedavno, u Srbiji nasi strucnjaci upravo najvise rade na GMO semenu, cak je Institut za kukuruz Zemun Polje oznacen kao glavni centar i izvoznik tog semena u regionu i sire u Ameriku. Nema jos dovoljno dokaza da su ta semena soje i kukuruza previse stetni. Kako ko bude radio tako će da mu se vrati i na isti način koji je radio biće mu suđeno. Da je GMO dobra hrana svi bi to jeli. Navešću primer zašto na Svetoj Gori monasi žive skoro 100 godina i više. Oni nikada nisu jeli meso ili retko možda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Пестициди не раде ништа против те бактерије, него би органски ”пестициди” могли имати нешто за ту бактерију. Но, небитно, шта год било објашњење тог конкретног случаја, цела прича са органском храном је само један невиђени хајп. Сваком производу је потребно прићи посебно и видети да ли је и зашто здрав, да ли је и зашто штетан итд. Веровање да ће нешто бити здраво или здравије зато што је природно је заправо једна изузетно јака религијска вера. Опет кажем, пишем ово из досаде. Уопште не мислим да ће неко променити мишљење и престати да троши паре на глупости и да верује у свашта. Слобода је дивна ствар... 'aj' molim te, kad ti je vec dosadno, malo pojasni za nas neupucene, posto me zanima. Imam bebicu kojoj pocinjem da uvodim cvrstu hranu pa se trudim da joj, bar za pocetak, kupujem organsku jer joj sama pravim kasice. Koristimo naravno i kupovne, ali retko-kad ne stignem napraviti kuci. Ne razumem se ama bas nista u poljoprivredu, ali sam se odlucila za organsku hranu jer smatram da je manje prskana kao i da je zemljiste na kome se uzgaja manje zagadjeno (mislim na hemikalije kojima se godinama prskaju biljke koje se tu uzgajaju). Koji su tvoji kontraargumenti? Po cemu bi hrana koja je tretirana hemikalijama mogla biti bolja od ove tzv. organske? (Podjimo od pretpostavke da se sertifikati dele korektno iako je u ovoj zemlji i to upitno). https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ma sta bre organsko, GMO je zakon. I pesticidi naravno ... Jok, nasi seljaci mecu onu kravlju balegu pa ljudi posle crkavaju od E coli ... nema nista bez vestaka i GMO ... to bre mirise k'o apoeteka , vidi se da je sve cisto i zdravo, ne bi to amerikanac izmislio da ne valja .... Pustite bre to organsko smece, Moz' covek samo da dobije trovanje ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука