Jump to content

"Пинк Православље" и "пинк Православци"

Препоручена порука

@@МилошБГ,

ОК, вас двојица се расправите, да не кваримо тему. Само мислим да није лепо тако разговарати... Неко је можда почео да долази у Цркву због неке женске, па тако пронашао веру. И шта сад? Треба ли ми да му то набијамо на нос и исмевамо?

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Па ми овде цело време причамо о томе да држава не би требало уопште да се меша у привреду...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 11:06, Ignjatije рече

Границе су природне. Неприродно је када постоје друге границе међу људима (мржња, нетрпељивст, рат), али не и међу државама. На селу имам ограду са обе стране према комшијама. Мој пас, иако несловесно биће, такође има своју територију. То је сасвим проиродно. И да се укину границе између Србије и Хрватске опет ће остати оне друге невидљиве границе које нас раздвајају. Оне су проблем, а не државне границе које су итекако природне и неопходне. 

Mozda cu da ispadnem pink, ali granice su apsolutno besmislene, nikako prirodne i nikako neophodne. A posebno ako se vodis hriscanstvom... I mi smo ljudi, a ne psi.

Evo cak je i opsenar ukapirao da su granice bzvze

ali i ti si u pravu jer je stvarnost bez granica utopija zbog palog stanja...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Цитат
Znaci ti vernik postajes ili prestajes da bude u zavisnosti kakvi su stavovi odredjenih ljudi ili da li mislis da su oni vecinski ili manjinski zastupljeni unutar crkve? 

Ne. Ja vernik prestajem ili postajem da budem kada vidim koliko je ucenje religije istinito

Ne znam sta ti treba to da shvatis. Ja sam to vrlo jasno rekao, ponovio sam ti zadnji put i nemamo sta da pricamo.

Kada ti dodjes tako po forumu lupetas gluposti i pricas o Hristosu i kako je to Hriscanski i kako je to borba protiv greha - ti to postavljas kao zvanicni stav crkve. Sto je masna laz. 

I nemam vise sta da ti odgovaram. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Milosavljevic ti je klasican preletac :D

Cim nesto drugo bude"in" eto njega sa novim perjem.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Stevo

Neko ako dodje u crkvu zbog zenske i pronadje istinsku veru koja nije uzrocno posledicna nego je nesto sto ili imas ili nemas,ne praveci od crkve kupleraj odnosno pandan stranci ili nekoj organizaciji,to je za pohvalu. 

Ovde je rec o tome da je neko otisao iz crkve zbog stavova ljudi i koji mozda u buducnosti ce opet isto postupiti. Ovde on prica o SPC kao organizaciji,pa mu je eto blizi stav ovog episkopa od onog,ovog vise mirise onog manje i slicno.To su sve stavovi koji su iznoseni ovde.

O ismejavanju i vredjanju,posto si administrator ne znam samo sa koje strane pricas. Niti sam ga ismejavao,niti vredjao,dok je doticni i za mene i za jos pojedine ljude ovde govorio da su licno spoj hanibala lektora i adolfa hitlera,generalizovao,prozivao,kacio klipove koji valjda trebaju nekog da ismeju itd. 

Ja ovde nikom nikad nisam napisao da je glup,da lupeta,da nema pojma...Nikad nisam govorio da je neko fasista,ubica.

Tako da zaista me interesuje na koje vredjanje i ismejavanje mislis.

Ja tebi Milosavljevicu zelim zaista sve najbolje,ali jednostavno stojim iza toga da si jako povrsan i da nemas stav i da kao takav je bespredmetno voditi nekakve dublje diskusije. Zelim ti opet ponavljam sve najbolje i nikad ti nista nisam ruzno rekao kao sto i znas,e sad sto ti to cinis  jer ti se ne svidjaju moji stavovi,to je tvoja stvar.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Брате Милоше,

Ово је већ дебело скретање с` теме... Може неко да оде из Цркве зато што ми веру погрешно представимо, каже Христос у Јеванђељу "тешко ономе преко кога долази саблазан". И не можемо неком почетнику у вери да приговарамо што је "гледао на људе" и "није се удубио". Не, него смо ми криви што нисмо веру представили како треба.

А исмевање и вређање би сви требало да смањимо, ево ја сам први... Опрости на увреди.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат
Ovde je rec o tome da je neko otisao iz crkve zbog stavova ljudi i koji mozda u buducnosti ce opet isto postupiti.

Alo decko, je l sam aj tebi objasnio da nisam otisao zbog stavova ljudi vec zbog onogo sto sam mislio da su stavovi crkve? Zbog onoga sto je nameno pogresno predstavljanje vere.

Je l kapiras ti to?  Oces da prekines vise da me klevetas? 

Подели на овим сајтовима

Strahota milosavljevicu koliko si puta napisao Hristos bez ikakve Njegove sushtine i onoga sto On zapravo Jeste.

A i oni koji misle da se u Crkvu dolazi kako bi se povlacile kikice devojke ispred, mora malo da revidira odbranu jer ce ga javni tuzioc saseci Istinom.

Sve u bajkama biva ali samo da ne napusti spavacu sobu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 13:57, Volim_Sina_Bozjeg рече

Strahota milosavljevicu koliko si puta napisao Hristos bez ikakve Njegove sushtine i onoga sto On zapravo Jeste.

evo primer jednog namernog pogresnog predstavljanja vere i stava crkve a u stvari je lichni stav.

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 13:56, Милосављевић рече

Alo decko, je l sam aj tebi objasnio da nisam otisao zbog stavova ljudi vec zbog onogo sto sam mislio da su stavovi crkve? Zbog onoga sto je nameno pogresno predstavljanje vere.

Je l kapiras ti to?  Oces da prekines vise da me klevetas? 

Nebitno zbog koga god da si otisao,vera u Boga je jedna i nesumnjiva i nju ne sme poljuljati bilo ciji stav a pogotovo ne to da neces da drugi ljudi misle da ti delis stavove sa nekima u crkvi,no tvoja stvar. Poenta je da si se vratio i onda skroz izvrnuo sve i predstavljas se kao da si ne znam ko i sta i ko ima jedini ispravan stav.Pravis podele i po episkopima i po mirjanima i generalizujes i to jako.

O klevetanju,ja samo citiram tvoje poruke i tvoje stavove koje si izneo sam o sebi,a ti sa druge strane ne libis se da oklevetas ljude za koje samo zbog njihovih stavova poistovecujes sa ubicama,batinasima,kriminalcima,huliganima,fasistima. No opet,sto se mene tice oprastam iako se i tu guras preterano iako i tu nemas pojma ko sam npr ja to ti ne smeta da mislis da sam ja bas takav kakav ti mislis da jesam i da je to jedini ispravan pogled.

Necu vise da ti odgovaram,da bi ti pomogao da opet ako nista bar sad pokazes svoj stav,jer vec prethodne 4 poruke pises na kraju kako samnom nemas sta vise da pricas,da odgovaras i slicno pa opet nanovo. Prastaj ako sam te necim uvredio. Poz

p.s. Stevo opet mislim da si jako pogresio sto si na mene upirao prst da sam nekog ismejavao i slicno,jer ni na kraj pameti a ni na kraj realnosti i stvarnosti,i ja sam pocetnik u veri i ja imam jako dug put da dodjem do iole pristojnijeg nivoa,tako da.No nema veze.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 13:27, 'Стева Ченејац рече

Који се то светски моћници залажу за ово што ја пишем? Колико видим сви се они залажу за супротно.

Политика светских (западних) политичара је либерализам, демократија, борба против диктатора, људска права,... Уста су им препуна тога. Том политиком је и настала САД и ЕУ. Зато ми је чудно да они који желе светску доминацију спроводе политику која им ту доминацију онемогућава. Или ти мислиш да САД не жели светску доминацију па се зато чудиш ?

Пукушавам све то да схватим најреалније. Ту долазимо до те "пинк" филозофије. Мислим да се доста заборавља какави смо ми људи. Какви смо када смо богати, пуних стомака и утицајни. Човек тада може бити најопаснији. Среброљубивом човеку када у посед има све (материјално) што пожели следећи стадијум је власт над људима. То је природна путања сваког греха који ако се не сузбија само расте. Такви могу бити милијардери капиталисти, који опет могу утицати на власт.

Да ли човек може злоупотребити све то за шта се ти залажеш, а што наизглед изгледа добро ? Да путем либерализма и капитализма поједини људи заведу светску дикататуру ? Мислим да се то и те како може. Свежи примери су увођење демократије широм света од стране западњака. "Борба против диктатуре" се искористи за продају оружја и запоседање природних богатстава. Поставе своје људе на власт у тим афричким државама и легално колонизују цео континет. Ту је добра идеја  борба против диктатуре (која ипак нема везе са стварношћу и вештачки је изазвана) злоупотребљена тако луквао да цео свет ћути и подржава све то. Шта може спречити злоупотребу либерализма ? Знам да то онда није права борба за демократију ни прави либерализам, али јесте рална могућа опасност. Спас од свега тога мора постојати. Мој је став био тај да је јака држава која не улази у свакакве уније спас од тога. Ти кажеш да није него да томе служи. Остао сам искрено збуњен.

On 28. 7. 2013. at 13:27, 'Стева Ченејац рече

Оваква каква је сад - ни у лудилу.   Оснивачи САД имали су неке добре идеје о којима би сви требало да науче и размисле, али су се они данас углавном од тога удаљили.

Идеја уједињених држава без граница, где државе са некаквим границама ипак постоје и имају (слабу) самосталност, са једним председником на челу свих држава. На то сам мислио. То је ваљда идеја оснивача САД-а, и првог президента Ђорђа, који је онако случајно био и Масон ;)

Подели на овим сајтовима

Па ево ја увек покушавам да на крају будем "помиритељ" како смо ипак сви браћа у Христу и у суштини верујемо исто... Али знаш како, тешко је бити "брат у Христу" са некима који би да шутирају људе у главу.

Што ћу да искористим да се вратим на почетну тему - ово "пинк" вероватно многе асоцира на "мекоћу", "сентименталност" и слично. Па се онда мисле да се ти ставови заснивају на тако нечему. Вероватно су пропустили део где сам писао о праву на самоодбрану, праву на поседовање и ношење оружја итд. Значи - још једна погрешна предрасуда. Ја се са "пинк" Стевом не би качио...

z2aj.png

Једина разлика је што ја гледам своја посла и силу користим само у самоодбрани. Никога не дирам, нека прича ко шта `оће, шета ко где `оће, али ко ми дира породицу неће се добро провести... Да је моје дете неко шутирао по земљи онако како су шутирали оне несрећнике на "паради", избушио би их све до задњег. Без да трепнем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 14:02, МилошБГ рече
p.s. Stevo opet mislim da si jako pogresio sto si na mene upirao prst da sam nekog ismejavao i slicno,jer ni na kraj pameti a ni na kraj realnosti i stvarnosti,i ja sam pocetnik u veri i ja imam jako dug put da dodjem do iole pristojnijeg nivoa,tako da.No nema veze.

Могуће да јесам, праштај и помени.

Сви смо ми почетници.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...