Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

kad si vec spomenula Junga- on ti je red lazi red istine, tako da ne bih puno obracao paznju sta on sve komplikuje, proucavao sam ga i shvatio da previse tripuje, a nazalost mnogo njih ga upija i tripuje dalje, a usput je bio i peder i na kraju je skoncao a da naravno nista nije shvatio

Хмм...етички варијабилан,компликовани педер,склон константним триповима...просто речено,комплетна личност.

pa onda je za njega H.P.Lovecraft ultra transformers saibaba govnesh pivo

Dijana nije trac, simpatija mu je bio onaj jos gori kako se zove, nije faust nego aaaaaaaaa uf ne mogu se setim, onaj sto je uveo u psihologiju one tripove, navodno najpoznatiji?!

da, ne stigoh da pitam je li možda bio zaljubljen u Frojda... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

jeste, u tome je i fora, neostvarena ljubav pivo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

jeste, u tome je i fora pivo

nije, brate, moglo je biti samo obrnuto, jer je čika-Frojd jako teško podnio njegovo otpadništvo od svoje dogme, i proglasio ga je arhi-jeretikom i krvnim neprijateljem  0110_hahaha

Nego, ljudi, nije mi jasna ova paljba po Jungu - je li to vjerovanje u njegove ideje nespojivo sa pravoslavljem, ili šta?!  0110_hahaha (ja lično sam veliki poštovalac Jungovih ideja) 0110_hahaha i, šta mislite o dr. Jerotiću...

Подели на овим сајтовима

e da mozda sam i pobrkao, bila je neka prepiska pisama izmedju njih dvojice pa sad tu sam izgleda pobrljao, al svejedno, moje misljenje je da je Jung previse tripovao i da nema sta da pruzi hriscanima, vec samo onim zapadnjackim psihijatrima itd

Jung znaci mnogo komplikuje i mashi smisao, Jerotic malo manje komplikuje i nije za svakog tj vise je za zapadnjacki nastrojene umove ili za mali broj ljudi koji razmisljaju na taj nacin i mogu to da shvate i upotrebe

sustina je u jednostavnosti, a imamo dosta dedica koji sve jednostavno objasnjavaju i toga se valja drzati

prostodusnost znaci, kad se kaze "Bog da mu dusu prosti" ne misli se na to da mu oprosti grehove, nego da mu dusu uprosti, da joj da prvobitan nezakomplikovan/neukaljan oblik, oslobodjenu od svih suvisnosti koje je ometaju da bude sustina

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Jung mnogo komplikuje i mashi smisao, Jerotic malo manje komplikuje i nije za svakog tj vise je za zapadnjacki nastrojene umove

sustina je u jednostavnosti, a imamo dosta dedica koji sve jednostavno objasnjavaju i toga se valja drzati

Jung mnogo komplikuje i ne maši smisao; nije opšteshvatljiv još manje opštešprihvačen; i toliki je genije da je prorekao da će vrijeme kad će njegove ideje biti shvaćene biti tek u budućnosti... došao je iz budućnosti da pomogne ljudskom rodu, kao i Tesla... njegova ideja o projekciji Sjenke u druge (pojedince, naročito grupe) objašnjava suštinski razlog zla među ljudima... zlo je u drugome - Partizanovcu, Zvezdašu, četniku, ustaši, muslimanu, katoliku, pravoslavcu - ubij gada!!!!! kad bi ljudi to shvatili, ne bi bilo mržnje ni na koga, nassilja ni rata... ta iracionalna mržnja je uzrok sveg zla - od šamara do pokolja i genocida... ono što Jung zopove individuacijom mi zovemo oboženje... to isto tvrdi i pravoslavlje, zlo je u meni, nije u drugome...jedini psiholog koji je tvrdio da Bog postoji, i pokušao to i da dokaže, pa  .mislise.je izbačen iz zvanične nauke nogom kroz otvorena vrata... ali najozbiljnije...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

makakvi, on tj njegove fantazije nisu sustina, nego je zakomplikovao do neupotrebljivosti, Jung je svrsio nezadovoljan, neispunjen- kao i svi ti njegovi tripovi, ne pridajem znacaj njegovim tripovima, jer to manje vise svako zna sam vec po sebi, a to sto je on to razradio nema veze, nista ti to ne moze pomoci, ustvari neke koristi i ima, a to je kao kad pohadjas fakultet koji si upisao jer nisi znao koji ces drugi ili nisi 100% u tome

Подели на овим сајтовима

Ја се вама дивим како ви све знате и то другима лепо поједноставите...

Та твоје идеја Дино о једноставности или чија код већ била је протестанства ствар, а корене вуче од августина, дакле и католика; у почетку је била блажена једноставност која је нарушена....

Повратак у једноставност је исто што и спасење.

Ово нема везе са хришћанством.

Нема повратка у детињство, у једноставност каква је била некад, тачније нема уопште повратка већ само напред.

Од критика на рачун Јунга и осталих признајем само ћирковићеву која се у ствари заснована на Поперовој, а то је да психоанализа излази из граница праве науке.

Неурологија ма другачији приступ, али је значајно и то колики значај она даје оном ирационалном у мозгу, тј уму.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Од критика на рачун Јунга и осталих признајем само ћирковићеву која се у ствари заснована на Поперовој, а то је да психоанализа излази из граница праве науке.Неурологија ма другачији приступ, али је значајно и то колики значај она даје оном ирационалном у мозгу, тј уму.

Mozes li malo ovo objasniti... Da li je psihologija i psihoanaliza nauka ili ne je prica koja je bila aktuelna i prepricana vec 60ih i 70ih koliko ja znam...

Подели на овим сајтовима

Па још раније ако се не варам

Попер је говорио да су то све у ствари идеологије, због једне особине а то је да се не може доказати да нису тачне.

Праве резултате даје нурологија+фармакологија+психијатрија - праве научне резултате.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Па још раније ако се не варам

Попер је говорио да су то све у ствари идеологије, због једне особине а то је да се не може доказати да нису тачне.

Праве резултате даје нурологија+фармакологија+психијатрија - праве научне резултате.

Pa ne moze se poreci da i psihoanaliza kao i mnogobrojne psihoterapeutske skole i metode imaju svoje rezultate... Npr. lecenje mucanja, fobija i sl... Nisam strucnjak, ali verujem da su po tim pitanjima npr. daleko ucinkovitije od "нурологија+фармакологија+психијатрија" jer uzrok ovih problema cesto (ne uvek naravno!) nije uopste organske vec bas psihicke prirode... Tako npr. verujem da ce dete svoj strah od mraka mnogo pre izleciti uz psihologa nego uz psihijatra i tablete... Takodje, duboko verujem da jednom epilepticaru ce mnogo pre pomoci neuropsihijatar i tablete nego bilo koja psihoterapija... I tako... Sta ti mislis?

Подели на овим сајтовима

Pa ima rezutata, nije da nema, ali je pitanje koliko tu ima onoga od prakse - kad nabasaš na nešto što u određenom slučaju daje neki rezultat, a ovo drugo je vrlo interesantno, jer i psihički procesi se mogu svesti na materijalne (elektro hemijske). Inače lekovi ne bi davali rezultate.

Po meni je ono trojsvtvo više nauka. Tu nema mesta za raspravu.

Mada ja ne bih odbacio psihologiju čak i ako je ideologija ili liči na nju, jer kod genijalnih ljudi je tanka razlika između npr umetnosti i nauke.

I ono o čemu smo davno pričali, tačnije postavljao sam video jednog neurologa, koji tvrdi da u jednom delu mozga koji je zadužen za asocijacije, nastaju metafore, odnosno sposobnost čoveka da tako razmišlja... itd. da sad ne tupim previše, tj umetnost je iznad logike itd.

Napišem nešto suvislo kasnije  nasznak9877777777777777777

soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Та твоје идеја Дино о једноставности или чија код већ била је протестанства ствар, а корене вуче од августина, дакле и католика; у почетку је била блажена једноставност која је нарушена....

Повратак у једноставност је исто што и спасење.

Ово нема везе са хришћанством.

Нема повратка у детињство, у једноставност каква је била некад, тачније нема уопште повратка већ само напред.

Од критика на рачун Јунга и осталих признајем само ћирковићеву која се у ствари заснована на Поперовој, а то је да психоанализа излази из граница праве науке.

Неурологија ма другачији приступ, али је значајно и то колики значај она даје оном ирационалном у мозгу, тј уму.

to ti razumes na protestantski nacin tj ne razumes sta sam mislio, jednostavno je sve da, samo nema svako dar prostodusnosti

Подели на овим сајтовима

Само да ви кажем - жене све опраштају, али за ово су немилосрдне... Just_Cuz_19

0110_hahaha "cud je zenska smijesna rabota"

ali desi se i da evoluiraju silom (ne)prilika, nadrljavsi od 'pravih muskaraca' (citaj baraba), pa pocnu da cijene vise dobrice iliti ...ovaj vec ne tako lijep naziv  prst ka dole

Sto se ovdje mijenjaju teze. Znaci pravi muskarac treba da bude baraba ? Jel izraz Baraba ne potice od onog razbojnika iz Biblije koji je pusten umijesto Hrista ? Znaci takvi treba da bude uzor Hriscanskom Muskarcu ?

Znaci zamijena teza. A ove dobrice kako nazivas su u stvari losi.... sto ih nazivas onda dobricama ?

Stvarno ne razumijem.

Подели на овим сајтовима

Само да ви кажем - жене све опраштају, али за ово су немилосрдне... kriminalac

0110_hahaha "cud je zenska smijesna rabota"

ali desi se i da evoluiraju silom (ne)prilika, nadrljavsi od 'pravih muskaraca' (citaj baraba), pa pocnu da cijene vise dobrice iliti ...ovaj vec ne tako lijep naziv  Just_Cuz_19

Sto se ovdje mijenjaju teze. Znaci pravi muskarac treba da bude baraba ? Jel izraz Baraba ne potice od onog razbojnika iz Biblije koji je pusten umijesto Hrista ? Znaci takvi treba da bude uzor Hriscanskom Muskarcu ?

Znaci zamijena teza. A ove dobrice kako nazivas su u stvari losi.... sto ih nazivas onda dobricama ?

Stvarno ne razumijem.

Nee, baraba i mlakonja su antipodi a Pravi Muskarac orbitira valjda pri aritmetickoj sredini izmedju njih  prst ka dole.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...