Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

драги, ја те волим и поштујем ко брата у Христу, ал што брале волиш шунд и кич, па још инсистираш на њему и на расипништву, па то бре стварно нема смисла, хришћанског смисла.

лепа је радост и весеље свадбе и таквог догађаја, ал треба бре бити и човек и запитати се и о другима око себе, показати и пројавити и то хришћанство којим се бусамо.

мислим да је крајње аутодеструктивно и самоубилачки, да не кажем типично српски, отклонити мозак на путу реченицама ''куд пукло да пукло'' и ''једном се живи/дешава''.

зато  0205_whistling .mislise. 0409_feel 0203_cool greengrin dada joooj joooj joooj

Подели на овим сајтовима

Znaš kako, brate, nekome se desi nesreća i izgori mu celo lice. Al' ne mogu ja sada sebi da spalim lice samo da bi bio jednak sa njim. Šta nam je Bog dao, to nam je dao. Ni ja nisam jedan Adonis, nego što imam, to imam, i s tim moram da živim, kao i svako od nas.

глупо ми да те питам шта би с дељењем ... радости, милостиње, помагањем ...

мисим, кад си већ рођен с даровима  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

ja se tusiram mlakom vodom, jesam i ja mlakonja? .mislise.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Не заборавимо да су свадбе уједно и омиљени домаћи систем кредитирања.  .mislise.

„Данашњу свадбу можемо да схватимо као један неспецифичан кредитни аранжман. Ви уложите, рецимо, 10.000 евра, добијете 15.000, дакле на добитку сте 5000. Зарадили сте, али ћете после током живота да вратите најчешће у неједнаким траншама три пута више, јер ћете плаћати и оно што ћете ви појести и попити на тим другим свадбама. Да гости само нешто попију и дају паре, то би био чист кредит“, каже економиста Горан Николић... 

http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Kes-umesto-masine-za-ves.sr.html

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ali brate Mihajlo zar ne uvidjas?

Zar je svadba samo terevenka i pijanstvo? Zar samo golotinja i rasipnistvo? Zar samo ludovanje i raskalasnost? Zar sujeta i pohota?

Gde je skromnost? Gde je ukus? Gde je prijatnost?

Kako neko ko je crkven moze da olako odobrava najgrdje oblike sumanutosti?

Nije to neka sitnica, rec je o uzasu razvracenosti celog jednog naroda...

Брате..моја свадба није била ни пијанка, сујета, похота ни голотиња...али није била ни јефтина...била је на нивоу како би рекао хер Жика...није свака свадба крканлук...

Лепо сам нахранио људе...а вишак хране сам однео у јавну кухињу..и рекли ми људи да не примају храну ..само паре..  dada и лепо сам поделио фамилији остатак...

Nisam ja uopste na tebe mislio, pricao sam o vrlo konkretnim primerima bahatosti koji su navedeni pre toga...

Zato ti je ovo mnogo glupo receno...

п.с

И ја сам и моји зарадили те паре...нико ми није поклонио...

да сам хтео да их спалим моје право...

Kad budes stao pred Hrista, svakako bi mu ovako rekao... .mislise.

Србине..Брате мили...свадба је свадба..као некада и испраћај...од Кане до данас се слави преко могућности...Господ када је био на свадби није држао предавање да треба да поделе храну и вино..него је шта Брате?

Зашто волиш у расправу да петљаш Бога?

Мислим да ме Господ ово неће сигурно питати...

:)

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Nece, ali ce da te pita zasto si propustio da pomognes coveku ako si propustio...

A sad se vratis na temu - svaka svadba koja kosta nenormalno mnogo je isto tako bacanje dragocenog novca, kao i svako drugo pijanstvo i raskalasnost... zasto? Zato jer si tim suvisno utrosenim mogao da ucinisi bilo sta dobro...

I kazem - ne mislim ja na tebe ovde uopste, nego na ove sto smo o njima pricali od pocetka...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nece, ali ce da te pita zasto si propustio da pomognes coveku ako si propustio...

A sad se vratis na temu - svaka svadba koja kosta nenormalno mnogo je isto tako bacanje dragocenog novca, kao i svako drugo pijanstvo i raskalasnost... zasto? Zato jer si tim suvisno utrosenim mogao da ucinisi bilo sta dobro...

I kazem - ne mislim ja na tebe ovde uopste, nego na ove sto smo o njima pricali od pocetka...

Можда ће ме пита...али ако је тај човек покушао сам себи да помогне...а да неко џабалебари а да га ја финансирам...може само ако је моје дете  .mislise.

А око теме...и даље стојим код тврдње да око свадбе човек бар неби требао да штеди...јер је то једном у животу евент...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

А око теме...и даље стојим код тврдње да око свадбе човек бар неби требао да штеди...јер је то једном у животу евент...

Kad bi covek u zivotu stalno ziveo covekoljubljem, pa onda jednom napravio svadbu mega-giga-lo-mania ne bi mu to niko zamerio, sigurno...

Kod nas situacija na zalost stoji skroz naopako, covekoljublja ima samo u barama, sve ostalo presusilo, zato je opravdavanje ovakvih svadba i svakog slicnog bacanja para (a kod nas je toga 90%+) - cist (egzistencijalni) promasaj (= greh)...

A o neukusu i gadostima kojima nase svadbe preobiluju - ne vredi trositi vise reci...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Нисам читао тему, али знам о чему се ради. Ко има паре нека прави, ко нема нека га не осуђују. У нашем народу, по том питању, али не само код нас, например, Украјина, Русија (не Москва), Молдовија. се праве свадбе ел гранде. Међутим, питање гласи: Зашто је ован важнији на свадби од Цркве и свештеника, који освештава брак?

Кана галијејска...

И још нешто. Раније до рата, свадбе у Србији у селима се терале неколико дана.  Поклони су били вино, месо ( тј. прасе). Лепо је кад се свадбе "праве", али кад нема претеривања. Ове свадбе у Србији до рата, уствари нису домаћина скупо коштале.

Подели на овим сајтовима

Naravno, ti bi prva prodala kuću da platiš komšijinom detetu transplataciju organa. Predpostavljam da stanuješ negde ispod brankovog mosta i pišeš iz jednog internet-kafića, jer si sve svoje prodala da bi pomogla sirotoj deci kojima je trebala transplatacija organa i slično. Izvini, ali za moralisanje, još ako je ono: "uradi ti, ne ja", niko ništa ne daje.

Niti sam pisao da ljudi sad trebaju da se zaduže bez nade da bi se odužili, nego ko ima, zašto da ne proslavi taj jedan dan u svom životu..! Taj jedan dan, koji treba da bude najvažniji (ili jedan od najvažnijih) u ovom životu... Da pomaže može svagda, svaki dan, jer sirotinje ima svuda oko sebe. Dozvolite mu barem taj jedan dan za sebe. Mislim, kad je Hristos bio na svadbi u Kani, isto nije prekorio ljudima što slave i ne daju gladnima i bolesnima, nego im je još i vino umnožio.

pa ovdje se o svadbi tema otvorila ane o svemu ,prodaj sve da pomognes komsiji,mozda vaznija lijepa rijec mu dati utisak da je isto vrijedan toliko kao i neko ko sve posjeduje  ,da nista manje nije vrijedan od mene tebe i bilo koga drugoga ko ima to tako reci novaca,najvaznije,ako posjedujes i oces da pravis svadbu da ti komsija gleda onda bar je proslavi tamo gdje  neces isprovocirati i izvuci to sto nebi rekla da su  neimucni ljubomorni,vec imuci su svojim egom napunjeni da  samo vidi ljubomoru kod drugih,mnogi ,ako to najvazniji dan u zivotu  ,nekaje ,svako kako hoce,isus  je davno bio i o tome vinu mogli bi se raspravljati  ko zna kolko dugo jel nema dokaza za to da je ustvarnosti se desilo tako
Подели на овим сајтовима

Зашто волиш у расправу да петљаш Бога?

Мислим да ме Господ ово неће сигурно питати...

:cheesy:

Како беше она прича о убогом Лазару ?  ;)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...