Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

Власник дрогерија ДМ одрекао се богатства

БЕРЛИН – Власник немачког ланца дрогерија ДМ, Гец Вернер пребацио је целокупан удео у власништву ове компаније једној добротворној фондацији.

Постављена слика

Како је саопштио сам Вернер, који се придржава америчке изреке да „није срамота постати богат, али је срамота умрети богат”, његових седморо деце тако неће бити наследници имовине више од једне милијарде евра.

Ланац дрогерија ДМ има 2.200 филијала широм Европе, са 34.000 запослених и годишњим прометом од око пет милијарди евра. Само у Србији ДМ има 30 филијала у 17 градова.

Својој деци Вернер је, међутим, обезбедио квалитетно образовање јер, како је навео, „деца имају право на добар старт у животу, али не и на то да родитељи обезбеде доживотно благостање њима и њиховим потомцима”.

Вернер је 1973. основао ланац дрогерија и тиме потпуно променио систем продаје козметичких и хемијских производа, претварајући дрогерије у мале самопослуге и тиме знатно снижавајући цене.

Недавно су амерички милијардери Ворен Бафет и Бил Гејтс и немачким „колегама” упутили позив да најмање половину власништва поклоне добротворним организацијама.

Међутим, одјека није било, а већина богаташа је навела да за тим нема потребе, јер ионако већ поклањају знатне суме за добротворне сврхе.

Власник ДМ дрогерија Вернер као послодавац већ деценијама слови као „необичан”. Запослени у филијалама имају право да ако желе сами одреде асортиман, уместо о „персоналним трошковима” у фирми говори о „креативним трошковима”, а ђаке који у ДМ-у изучавају занат шаље на позоришне радионице да би подстакао развој личности.

Вернер који је и професор предузетништва на Институту за технологију у Карлсруеу, управо је као коаутор објавио књигу „1.000 евра за свакога” у којој се залаже за то да сваки грађанин добија основни приход од 1.000 евра јер то доприноси ослобађању човека.

Систем социјалне помоћи у Немачкој, који је на снагу ступио пре пет година стапањем помоћи за дугорочно незапослене и помоћи за сиромашне, Вернер назива „затвором са спавањем код куће”. Тај систем, сматра власник ДМ-дрогерија, значи кршење људских права и непоштовање више чланова немачког устава.

Гец Вернер је уверен да ће и ове његове идеје једног дана бити исто тако успешне као и компанија ДМ јер „ништа није тако моћно као нека идеја за коју је дошао прави тренутак”.

Снежана Богавац, дописница Бете у Берлину

објављено: 17/08/2010

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Vlasnik-drogerija-DM-odrekao-se-bogatstva.lt.html

Подели на овим сајтовима

Ма и наш овај поштењачина Мирослав... не могу презимена да му се сетим  stadaradim Мишковић, тако је, Мишковић. Мислим да ће Мирослав исти такав потез да учини. Верујте ми да хоће, гледам ја стало РТС, слушам политичари шта причају, сви они исто кажу за Мирослава.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Ма и наш овај поштењачина Мирослав... не могу презимена да му се сетим  kafa i novine Мишковић, тако је, Мишковић. Мислим да ће Мирослав исти такав потез да учини. Верујте ми да хоће, гледам ја стало РТС, слушам политичари шта причају, сви они исто кажу за Мирослава.

Šta kažu za Mikija?

Подели на овим сајтовима

Ма и наш овај поштењачина Мирослав... не могу презимена да му се сетим  bighugbighug Мишковић, тако је, Мишковић. Мислим да ће Мирослав исти такав потез да учини. Верујте ми да хоће, гледам ја стало РТС, слушам политичари шта причају, сви они исто кажу за Мирослава.

Šta kažu za Mikija?

Конкретно  Минстар нам трговине Слободан Делтосављевић каже да је све поштено стекао и да нема монопол. Па и кад мало боље загледамо стварно је човек у праву... потрошачи у Србији могу да бирају где ће да потроше своје паре, могу у Макси, Мини Макси, Супер Макси, Темпо, Темпо Експрес.... мало ли је...

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Браво за њега и  bighugbighug !!!

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

пази кад ми је није жао што морам да вам разбијем илузију, кад имате тако лепе и неискварене умова да и сте и даље у стању да помишљате да постоји човек који се тек тако одрекне 30 година рада  jahojao234

ваљда ћете морати на мало суровији начин да научите да је једно доброта а друго наивност.  smej.gif

е, пошто сам ја скептик на сваку могућу вест и ископао сам да ова ''добротворна'' организација НИЈЕ и да је потпуно лош превод са немачког уствари не-профитне организације ...

на крају крајева, овај ''добротвор'' је уствари финансирао БАНКУ коју је сам основао и која се бави непрофитним микро-кредитирањем између осталог.

http://en.wikipedia.org/wiki/GLS_bank

ево га човек у одбору и један од оснивача из 1971.

http://www.gls.de/die-gls-bank/ueber-uns/gls-bank/aufsichtsrat.html

толико о живим преводиоцима од којих боље гугл преводи и српским новинама које сам већ други пут ухватио у обмањивању одокативном методом 0110_hahaha

сећате се прокредит банке, некадашње микро кредит банке, овде у Србији?

е то је исто то - микро кредитирање малих предузећа и онда уколико се не подигну својим економским планом - преузимање или дужничко ропство ...

а шта мислите кога ће да финансира, пошто је балкан последњи насељен DM-ом?  0110_hahaha

толико о ''добротворству''.  greengrin :) smej.gif

Подели на овим сајтовима

жао ми је што сам се мало поиграо са вама, ал мислим да ће вам користити  0110_hahaha

не једите баш све што вам сервирају, а и кад вам сервирају питајте барем шта је пре него загризете ...

а могли би и да проверите понекад одакле је дошло ...

Подели на овим сајтовима

А јес` било одмах чудно да ће да поклони паре. Да,даааа! Иначе, уопште није либералан према радницима. Кад сам пре 3 године била у Будимпешти на неком семинару, раднице из њихових ДМ дрогерија су штрајковале. Имају неограничено радно време (знају само кад је почетак), нема одмора у току смене (која може да траје и по 11-12 сати), имају само 1 паузу за тоалет, све раде (и на каси, и уређивање рафова и примање робе), има их по 3 само у радњи. А да, пљувале су и да су им марже ненормално високе. Преко 40 и више % ПОсебно за њихову линију производа. Ту иду чак и до 70% марже. Језиво!

Ја после питала моју пријатељицу, која је у мом родном граду шеф дрогерије (што ништа не значи, и она мора да ради на каси), да ли је све то тачно. Само је климнула. Очајно. И чим је се вратила са породиљског-добила отказ. Исте недеље. Сда се тужи са њима, али нема ништа од тога.

Лепо си рекао, како да ус наше новине тај чланак превеле преко Гугла.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...