JESSY Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Osobe koje su označene kao zlopamtila nisu rado viđene u društvu jer ih glas da pamte i ono što treba i ono što ne treba prati doveka. Ipak, da li je bolje zaboravljati ružne stvari i sećati se samo onih veselih, ili je sasvim u redu imati u vidu i sve one ružne stvari koje su vam se dogodile, makar i po cenu da vas optuže da ste osoba koja ima slonovsko pamćenje? Ruku na srce, tako je lako biti trajno ogorčen na svoju bivšu devojku koja vas je povredila pre pet godina, ali ljutnja i ozlojeđenost koju osećate ako izostane oproštaj samo dodatno podstiču hormone koji luče stres u vašem organizmu. Kod osoba koje se smatraju (ili same pred svima deklarišu) kao zlopamtila prisutna je jedna vrsta nezadovoljstva koja je uperena prema čitavom svetu, iako svet, naravno, nije kriv što je došlo do povređujućeg raskida. Naravno, to ne znači da morate da se izljubite i pomirite sa svima. Ne. Važno je samo da se, po mogućstvu, oslobodite ogorčenosti i da na neki način uspete da saosećate s dotičnom osobom - ukoliko je to moguće. Ipak, trudite se da izbegavate zlonamerne komentare pod maskom brige. To će vam, pored izjave da ste zlopamtilo, dodati i tvrdnju da ste malodušni, a to je poslednja stvar koja vam je potrebna. Umesto da zbog povređenosti bežite u cinizam, zaštitite sebe tako što ćete oprostiti osobi koja vas je povredila. E, sad, kada već budete uspeli da joj oprostite, imajte na umu da nećete zaboraviti činjenicu da ste vi bili taj koji je oprostio, što opet ne znači da svoju vrlinu treba svima da natrljate na nos - to će vas opet vratiti na teren malodušnosti, koji svakako želite da izbegnete. Jedino ukoliko u sebi potajno vodite precizan zapisnik koji nikoga ne ugrožava samom činjenicom da postoji imate šansu da držite pod kontrolom svaku sitnicu u svom životu. http://zivot.krstarica.com/l/muskarci/ne-budite-zlopamtilo/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Ja nikada nisam bio zlopamtilo niti ću ikada biti. Ja još uvek mislim da mogu ljudi da se poprave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 mislim da mogu ljudi da se poprave. to je sigurno....samo je potrebna dobra volja.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Ne treba biti zlopamtilo, ali ne treba biti ni mazohista. Jednostavno treba biti svestan mana tih ljudi. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 to je sigurno....samo je potrebna dobra volja.... Slažem se ovde sa tobom. Toliko znam zlopamtila koji se posle postali normalni ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Prema samo dve osobe u mom zivotu sam zlopamtilo i toga najteze da se odviknem. A kada bih uspeo od toga da se "izlecim" bio bih 10 puta srecniji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Iako su ljudi slabi, ne treba gubiti veru ni u ljude. Samo mudro treba postupati, neko se možda stvarno želi popraviti, a neko će da tera po starom. Ja sam uglavnom loš u procenjivanju ljudi, tako da nisam zlopamtilo, ali se to obija o glavu u drugom pogledu. Ne treba biti zlopamtilo, ali ne treba biti ni mazohista. Jednostavno treba biti svestan mana tih ljudi. Neka zlatna sredina treba da postoji, tako da se slažem sa tobom. "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Neka zlatna sredina treba da postoji, tako da se slažem sa tobom. Baš tako. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Ne treba biti zlopamtilo, ali ne treba biti ni mazohista. Jednostavno treba biti svestan mana tih ljudi. Velika je razlika izmedju nezlopamtilo i ne mazohista. Kada te neke osobe razocaraju i izgubis poverenje u njih jednostavno im postavis granice. Ovo je tvoja nova granica u mom zivotu - i to je to. Dakle pricacemo, reci cu ti zdravo, necu te mrzeti... ali necu ti pozajmiti pare, necu ti pomoci kada ti trebam, necu ti se obratiti za pomoc, necu racunati na tebe, necu te zvati da delim sa tobom lepe trenutke u mom zivotu. Itd. To nije "zlopamcenje" to je jednostavno postavljanje granica po zasluzi. AnaLaz and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Velika je razlika izmedju nezlopamtilo i ne mazohista. Kada te neke osobe razocaraju i izgubis poverenje u njih jednostavno im postavis granice. Ovo je tvoja nova granica u mom zivotu - i to je to. Dakle pricacemo, reci cu ti zdravo, necu te mrzeti... ali necu ti pozajmiti pare, necu ti pomoci kada ti trebam, necu ti se obratiti za pomoc, necu racunati na tebe, necu te zvati da delim sa tobom lepe trenutke u mom zivotu. Itd. To nije "zlopamcenje" to je jednostavno postavljanje granica po zasluzi. Donekle se slažem sa tobom, najlakše ću ti objasniti na ličnom primeru- drugarici sam se poverila, to što sam joj rekla je bilo isuviše ,,sočno'' za nju da bi ćutala, i rekla je nekome. Nije to uradila iz zle namere, nisam nešto u fazonu da se iživljavam na njoj zbog toga. Nastavile smo tamo gde smo stale. Ali nikada više joj nisam ispričala nešto što ne mogu da znaju široke narodne mase. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Donekle se slažem sa tobom, najlakše ću ti objasniti na ličnom primeru- drugarici sam se poverila, to što sam joj rekla je bilo isuviše ,,sočno'' za nju da bi ćutala, i rekla je nekome. Nije to uradila iz zle namere, nisam nešto u fazonu da se iživljavam na njoj zbog toga. Nastavile smo tamo gde smo stale. Ali nikada više joj nisam ispričala nešto što ne mogu da znaju široke narodne mase. To je to. Postavljanje granica. I sutra dan kada te pita za nesto takvo - nema diskusije. To je tvoja privatna stvar i tu je njena granica. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Donekle se slažem sa tobom, najlakše ću ti objasniti na ličnom primeru- drugarici sam se poverila, to što sam joj rekla je bilo isuviše ,,sočno'' za nju da bi ćutala, i rekla je nekome. Nije to uradila iz zle namere, nisam nešto u fazonu da se iživljavam na njoj zbog toga. Nastavile smo tamo gde smo stale. Ali nikada više joj nisam ispričala nešto što ne mogu da znaju široke narodne mase. Ja iz iskustva sopstvenog znam šta god da kažem drugome zloupotrebiće to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Tu treba opet da postaviš sam sebi granicu- šta je to što taj drugi može da zloupotrebi, pa da to i ne pričaš. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Tu treba opet da postaviš sam sebi granicu- šta je to što taj drugi može da zloupotrebi, pa da to i ne pričaš. Tačno tako ono što znam i saznam ja čuvam za sebe jer smatram da je tako najbolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Ćutolog, znači Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука