Jump to content

Svetu preti "globalni poreski haos"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па ти можеш да кредитираш кога хоћеш или нећеш, имаш слободу избора.

За порез не постоји слобода избора. Политичари смисле некакав "програм" и сви морају да учествују хтели или не. Ја плаћам за неке ствари које уопште не користим и никада нећу користити. То је проблем. Јер би за те паре платио неке ствари које су ми заиста потребне па би неко ко ради нешто корисно зарадио плату итд.

Kako si dosao do zakljucka da mogu da kreditiram koga hocu a ne koga necu.Kako to da izvedem?

Nemoguce. Dodje Miskovic u banku uzme kintu i boli ga uvo ... Vise nas kosta Miskovic i svi ostali skupa privatnici nego da iamo 20 parlamenata i trideset vlada ...Drzava je nama jos najjeftinija od svega, izbori kostaju 4-5 milona evra a samo Misko Pisko je drmuo 30 u jednom cugu ... Gde su ostali koji drpaju svaki dan ...

A nista ja tu mne mogu da izaberem kome cu dati pare. tako ni ti ne mozes da izaberes da li ces da platis porez. jedino da prestanes da "privredjujes" a ja da prestanem da stedim ...

Nema trece.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Kako si dosao do zakljucka da mogu da kreditiram koga hocu a ne koga necu.Kako to da izvedem?

Nemoguce. Dodje Miskovic u banku uzme kintu i boli ga uvo ... Vise nas kosta Miskovic i svi ostali skupa privatnici nego da iamo 20 parlamenata i trideset vlada ...Drzava je nama jos najjeftinija od svega, izbori kostaju 4-5 milona evra a samo Misko Pisko je drmuo 30 u jednom cugu ... Gde su ostali koji drpaju svaki dan ...

A nista ja tu mne mogu da izaberem kome cu dati pare. tako ni ti ne mozes da izaberes da li ces da platis porez. jedino da prestanes da "privredjujes" a ja da prestanem da stedim ...

Nema trece.

Posto stalno pominjes te kredite, da te pitam... Sta mislis, je li ok da ti platis porez na prihod koji primas od kamate (na novac koji si dao banci)?

Подели на овим сајтовима

Није глуп онај ко не може да схвати већ онај ко не жели да схвати,  Ми смо ти који финансирамо мулти националне компаније купујући њихове производе.Кроз порез они само нама враћају наше паре које нам требају за финансирање друшта. Мултинационалне компаније које не плаћају порез су паразити друштва, Као пијавице које сисају крв. Јер зна се да је новац крв за економију, и кад га пијавиоце посисају економија пропада а са њом и друштво.

Прво, да ли су компаније "мулти" или "не-мулти" националне нема никакве везе... То су само неке безвезне фразе за плашење мале деце. Данас скоро свака фирма нешто продаје или набавља из разних земаља. И то је супер, јер се шири подела рада, људи добијају посао, имамо више производа итд.

Друго, ми компаније не "финансирамо" него купујемо њихове производе добровољно. Нико нас не тера и увек можемо да изаберемо нешто друго. У ствари, купци могу да униште било коју компанију без проблема - само престану да купују од ње.

Треће, компаније нису "паразити". Политичари су паразити. Компаније раде корисне ствари за друшто и доприносе да сви живимо овако добро, имамо ствари које раније ни краљеви нису могли да замисле итд. Економија пропада ако се новац "исисава" од оних који производе (тј. компанија) и даје онима који не производе (већ и уништавају - политичарима).

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Можеш како год хоћеш. На пример, одеш на берзу и купиш акције фирме која ти се свиђа.

Dodje Miskovic u banku uzme kintu i boli ga uvo ... Vise nas kosta Miskovic i svi ostali skupa privatnici nego da iamo 20 parlamenata i trideset vlada ...Drzava je nama jos najjeftinija od svega, izbori kostaju 4-5 milona evra a samo Misko Pisko je drmuo 30 u jednom cugu ... Gde su ostali koji drpaju svaki dan ...

Па и ти можеш да одеш у банку, узмеш кредит и боли те уво. Може свако... Што каже Флора, не знам стварно шта си се уватио за те кредите и шта ти сметају. Вероватно си и сам узео бар један у животу. Мишковић нас ништа не кошта. Он човек отвори продавницу, а ти можеш да одеш и не мораш. Нико те не тера. А ако имамо ограничене алтернативе, за то није крив Мишковић, него управо држава која спречава друге да му праве конкуренцију.

Наравно да можеш да изабереш. Можеш да изабереш и да их не даш ником и стрпаш у сламарицу. Нико ти не брани.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nema trece.

Posto stalno pominjes te kredite, da te pitam... Sta mislis, je li ok da ti platis porez na prihod koji primas od kamate (na novac koji si dao banci)?

Naravno da je pravedno . Ono sto vazi za sve a kirisno je za zajednicu je i pravedno. Ovde se to vec oporezuje odavno.

Подели на овим сајтовима

Можеш како год хоћеш. На пример, одеш на берзу и купиш акције фирме која ти се свиђа.

Dodje Miskovic u banku uzme kintu i boli ga uvo ... Vise nas kosta Miskovic i svi ostali skupa privatnici nego da iamo 20 parlamenata i trideset vlada ...Drzava je nama jos najjeftinija od svega, izbori kostaju 4-5 milona evra a samo Misko Pisko je drmuo 30 u jednom cugu ... Gde su ostali koji drpaju svaki dan ...

Па и ти можеш да одеш у банку, узмеш кредит и боли те уво. Може свако... Што каже Флора, не знам стварно шта си се уватио за те кредите и шта ти сметају. Вероватно си и сам узео бар један у животу. Мишковић нас ништа не кошта. Он човек отвори продавницу, а ти можеш да одеш и не мораш. Нико те не тера. А ако имамо ограничене алтернативе, за то није крив Мишковић, него управо држава која спречава друге да му праве конкуренцију.

Наравно да можеш да изабереш. Можеш да изабереш и да их не даш ником и стрпаш у сламарицу. Нико ти не брани.

Krediti su tu vrlo bitni jer vi stalno potencirate nekakve privrednike koju ulazu svoj kapital i stvaraju nekakvo bogatstvo a to je cista fikcija. Ulaze se kredit i ne postoji ama bas ni jedna peivredna delatnost koja se ne finansira bankarskim kreditima ... Mozda po neka trafila, kadic ili restoran i to je sve. Sve istalo se finansira stednjom gradjana.

I stalno pominjes da mogu da po vucen pare iz banke ali i privatnik moze da zarvori firmu ako nece da placa potez. Trziste je veliko, ljudi kupuju i uvek ce se naci neko ko ce imati interesa i da radi i da plati porez... I to se upravo i dogadja, firme rade, radnici primaju plate, privatnici plove na jahtama a i porez se placa. Sve radi kao svajcarski sat ... A vi bi tu nesto menjali i izmisljali toplu vodu ...

Подели на овим сајтовима

Krediti su tu vrlo bitni jer vi stalno potencirate nekakve privrednike koju ulazu svoj kapital i stvaraju nekakvo bogatstvo a to je cista fikcija. Ulaze se kredit i ne postoji ama bas ni jedna peivredna delatnost koja se ne finansira bankarskim kreditima ... Mozda po neka trafila, kadic ili restoran i to je sve. Sve istalo se finansira stednjom gradjana.

Ти си то поједноставио и изврнуо, вероватно намерно. Значи, грађани свој новац добровољно дају (а не морају) у финансијске институције које онда продају кредите онима који траже. Грађани то раде из користи - јер добијају део од профита кроз камату. Све је добровољно, сви су срећни и задовољни. Нико ту никоме ништа не краде, нити отима силом. Ако нећеш да учествујеш у свему томе - једноставно стрпаш своје паре у сламарицу и решен проблем. Значи, не мути воду молим те, већ је замућена довољно. А ти си паметан човек.

I stalno pominjes da mogu da po vucen pare iz banke ali i privatnik moze da zarvori firmu ako nece da placa potez. Trziste je veliko, ljudi kupuju i uvek ce se naci neko ko ce imati interesa i da radi i da plati porez... I to se upravo i dogadja, firme rade, radnici primaju plate, privatnici plove na jahtama a i porez se placa. Sve radi kao svajcarski sat ... A vi bi tu nesto menjali i izmisljali toplu vodu ...

То није ни приближно исто. Ти са твојим новцем можеш да радиш шта хоћеш, то значи да имаш потпуну слободу. Други човек хоће да ради неки бизнис, а ти му постављаш услове и кажеш "ако нећеш, не може". Човеку који жели нешто да ради и никога не угрожава (напротив) одузимаш слободу. И то је насиље. "Топла вода" је ту одавно "измишљена" - зове се правда и слобода.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ти можеш да кредитираш кога хоћеш или нећеш, имаш слободу избора.

Ја плаћам за неке ствари које уопште не користим и никада нећу користити. То је проблем. Јер би за те паре платио неке ствари које су ми заиста потребне па би неко ко ради нешто корисно зарадио плату итд.

Можда ће користити ваша деца.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ти си то поједноставио и изврнуо, вероватно намерно. Значи, грађани свој новац добровољно дају (а не морају) у финансијске институције које онда продају кредите онима који траже. Грађани то раде из користи - јер добијају део од профита кроз камату. Све је добровољно, сви су срећни и задовољни. Нико ту никоме ништа не краде, нити отима силом. Ако нећеш да учествујеш у свему томе - једноставно стрпаш своје паре у сламарицу и решен проблем. Значи, не мути воду молим те, већ је замућена довољно. А ти си паметан човек.

Nije dobrovoljno. da zanemarimo sada pricu o papirnom novcu i inflaciji ( sto je sve dobro i za mene kao pojedinca i za privredu ) i tu stranu problema, ja danas u italiji ne mogu ni na koji drugi nacin da dobijem recimo platu. Moram da imam tekuci racun u banci koji me kosta nekih 250 evra godisnje, tromesecni obracuni, izvestaji itd, pa onda svi oni permanentni nalozi za placanje struje, osiguranja, stana itd a sto radeci u visokoproduktivnom sistemu akakv je ovde ne mogu drugacije da placam, nije ovo Srbian pa da izadjes na pola sata da platis struju ...

A kamata na novac na tekucem racunu je smesna, ja na kraju godine dobijem nekih, 10-15 evra kao kamatu.

A posebna prica je sa inflacijom i slamaricom. nema slamarice sa papirnim novcem, samo banka. I to je dobro, ali da ne zalazimo u to

Znaci, ja nemam izbora, moram imati i racun i pare na racunu da bi zivot mogao da funkcionise ..

Подели на овим сајтовима

Znaci, ja nemam izbora, moram imati i racun i pare na racunu da bi zivot mogao da funkcionise ..

Све то је сасвим друго питање. Ми разговарамо о томе шта је добро и морално. Ако систем не ваља онда га треба поменити па ћеш моћи другачије.

А и сада можеш да подигнеш све паре са рачуна чим добијеш плату.

Узгред, мене текући рачун не кошта ништа.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А можда и неће. Није то уопште битно, нити оправдава насиље.

Моја деца су моја брига.

A можда и хоће. Моји родитељи су плаћали за неке ствари које нису користили, али зато ја данас користим, један од примера нпр порез на доходак за изградњу аутопута. Туђа деца нису увек туђа брига! Да сте Ви живи и здрави! Понекад се не може свој ћеф да бирам шта хоћу.

Једино разумем када кажете : Политичари смисле некакав "програм" и сви морају да учествују хтели или не. Егоизам кошта , сујета и моћ такође коштају. Може се напред уколико се има новац. Политичари налазе начине како да се носе са овим примитивним потребама, најлакше је да се позиционирају близу "наше заједничке касице - прасице", не верујем им када је новац у питању, користе наше заједничке ресурсе као да је њихов лични новац, чак га користе и на приватна задовољства невиђених размера, и нико не предузима ништа, грабуљају наш новац и богате се на наш рачун, једина идеологија им је новац, јер су им функције на позајмицу, смисле програм за грабуљање нашег новца јер су за четири године можда ван парламента и ту је крај луксузном животу и пореским привилегијама, грабуљају док је време, сви политичари то раде, виша позиција, већа злоупотреба, када окусе луксуз губе контролу над стварношћу, увредљиви на критике када им се открије лоповлук, може писхијатар да да објашњење: поремећај личности. Пате од ароганције моћи и мегаломаније, од грандиозности садржаја, нереалне идеологије тј необичних идеја и способности, шизофреније, осећаја да се је нешто посебно и фантастично, да буду третирани боље од других људи, ифериорности и несигурности иза фасаде, забринути за лично богатство, славу, титуле, стандард и фенси аутомобиле. Њихове мале мозгове једноставно оштети моћ фотеље. Псохопате и нарциси!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

A можда и хоће. Моји родитељи су плаћали за неке ствари које нису користили, али зато ја данас користим, један од примера нпр порез на доходак за изградњу аутопута. Туђа деца нису увек туђа брига! Да сте Ви живи и здрави! Понекад се не може свој ћеф да бирам шта хоћу.

Није уопште битно шта ће моја деца користити, а шта неће. Битно је да нико нема права да то користи као изговор да ми отима новац. Нека они брину о својој деци, а не о мојој.

Није уопште неопходно да држава прави аутопутеве, и овако не раде уопште добар посао. Приватници би то направили сто пута боље.

За политичаре се изгледа слажемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

. Нека они брину о својој деци, а не о мојој.

Уф катастрофа, тежак либерализам, не мислим ништа негативно, него 100% да се је сигуран... не бих да завршим мисао. Ипак сам за мекши облик либерализма, за бригу о старима и деци, болеснима, образовни систем.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па и ја сам за бригу о старима и деци, болеснима, образовни систем итд. Само што све то може - пуно боље - да се организује на добровољној бази. Није уопште неопходна државна сила.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...