Jump to content

Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Препоручена порука

Hm.. video sam nekad i kod staraca, da govore o sledećem... I djavo bi se vratio Bogu ali on ne želi pokajanje.

Ovde je otvoreno zanimljivo razmišljanje koliko mi danas ovako slabi izdajemo Hrista i kakav je naš povratak Bogu.

Sudeći po pokajanju i svetoj milosti Božjoj svašta je moguće, jer Bog nije stvarao svet sa greškom nego je Tvorevina Njegova savršena.

Ponovno obnavljanje sve Tvorevine i svakog stvora odjednom je po meni nemoguće niti svi isto grešimo niti imamo isto pokajanje, a Božja pravda je jednaka za sve.

Dakle opominjajući se Jude opominjimo i sebe, tek tada će nam možda svetlost izgledati jasnija i mogućnost da svaki stvor Božji nadje Boga i nastavi po blagodati Božjoj život za koji je i stvoren.

Ja još nisam u raju praštajte pomenite...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Sinoć me je zamislila ova tema.

Pitala sam se, koliko smo spremni da sudimo i tako sigurno stojimo iza onoga što tvrdimo?

Ko smo mi? Neuki, netolerantni, mali, plašljivi, sebični, spremni na izdaju, stroge kritike...i eto, takve nas Gospod voli.

Ako voli nas takve i prašta nam...oprostio je i Judi.

Da, vrlo ozbiljna tema.

Da, razumem sta hoces da kazes... Dogodilo se da sam poznavao neke momke koji su nazalost izvrsili samoubistvo i jednu kolegenicu (Boze ni dan danas ne mogu da se opasuljim), od njih je jedan bas bio dobar i nista vise me ne bi obradovalo, nego saznanje da je on pomilovan...

I sam sam razmisljao zasto je samoubistvo toliko strasni greh, zasto kada covek onda samo sebi naudi, ali kako mi je neko objasnio - to je cin kada ti bukvalno pljunes celu nebesku tvorevinu i namerno je unistis, a nije tvoje vlasnistvo.. (malo parafraziram). Otuda mi je i jasna ona recenica - skupo ste placeni, kao i ,,i kosa na glavi vam je izbrojana", sto govori da mi nismo nistavni, vec Bozija tvorevina i kao takvi nemamo pravo ni sebe da ubijemo... 

Ozbiljna tema.. 

• Волим 1

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

... sto govori da mi nismo nistavni, vec Bozija tvorevina i kao takvi nemamo pravo ni sebe da ubijemo... 

U pravu si, nemamo pravo ali radimo to, svjesno ili ne, svakim dahom, pokretom...nemilice radimo protiv sebe.

Mislim, na kraju, da ovdje nije pitanje samog (ne)djela protiv sebe, već naša mogućnost da prepoznamo i prihvatimo dobro.

Nekako mi je bliže da vjerujem u Njegovu milost i ljubav koja je toliko velika da nam je, ovakvima kakvi smo, čak i neshvatljiva.

Prije ću vjerovati u to nego u osudu nečije izdaje...samim tim postoji šansa i da tako veliki grijeh bude oprošten...eto toliko Mu vjerujem.

Saznaćemo sve na kraju :)

Подели на овим сајтовима

U Pismu nijesu eksplicitno dati odgovori na mnoge stvari, jer nijesu na korist ili se mogu zloupotrijebiti kao i odgovor na pitanje u ovoj temi.

Gospod je u molitvi bio jasan, sacuvao je sve osim sina pogibli.

Juda je bio Hristov Apostol, dakle u Njegovom prisustvu i upućen u sve tajne Carstva, tako da tu nema mjesta tumačenjima popularne psihologije. Pokajanje ili preumljenje je dato ljudima na korist koju je moguće ostvariti samo dok smo u ovom tijelu.

I da se ne zaboravi, raj nije stvar mjesta nego izbora.

Mislite o tome

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Da nije bilo jude, ne bi bilo hriscanstva.

Isus bi ziveo 50- ak godina maksimum, propovedao svoje misli i tolko. Mozda bi imao par sledbenika ali bez vaskrsenja ne bi imao ikakve sanse za omasovljenjem svog pokreta.

S druge strane, stice se utisak da je Isus unapred sve znao (logicno) i dopustio judi da uradi to sto treba jer bez toga nema rezultata koje je zaplanirao?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da jeste, ja se nekako saosecam sa njime. On je ipak bio samo covek, a bio je kljucni igrac u celoj prici oko Gospoda... da nije bilo jude - ne bi bilo ni raspeca ni vaskrsnuca. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da jeste, ja se nekako saosecam sa njime. On je ipak bio samo covek, a bio je kljucni igrac u celoj prici oko Gospoda... da nije bilo jude - ne bi bilo ni raspeca ni vaskrsnuca. 

Vidis to je opet vrlo opasno razmisljanje, jer sticemo utisak da Juda uopste nije imao izbora, i da je on morao da izda Gospoda sto je dovelo do toga da se potom ubije i zavrsi u tom najstrasnijem nivou pakla... To onda na neki nacin znaci da je Gospodu bio potreban zao covek da odradi ono zapisano, koga bi On kasnije odbacio. Ali to nije tako. Bog je nama dao apsolutnu slobodu izbora, sto znaci da je isto tako Juda mogao da izabere da ne uradi to sto je uradio, i da sebe ne dovede u to stanje ocajanja. 

Cesto se mi pokolebamo oko toga, a i sto je Oglo rekao, nemojmo da se igramo popularne psihologije. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Da nije bilo jude, ne bi bilo hriscanstva.

Isus bi ziveo 50- ak godina maksimum, propovedao svoje misli i tolko. Mozda bi imao par sledbenika ali bez vaskrsenja ne bi imao ikakve sanse za omasovljenjem svog pokreta.

S druge strane, stice se utisak da je Isus unapred sve znao (logicno) i dopustio judi da uradi to sto treba jer bez toga nema rezultata koje je zaplanirao?

ne **** majke ti, kad ne znas o necemu nemoj ni da pricas..

kao prvo,nije Hriscanstvo od jude, nego od Hrista..a kao drugo Hriscanstvo nije nikakav " pokret" 

Gospod je svima dao slobodnu volju i znao je kako ce je ko iskoristiti, Juda je iskoristio nazalost tako i sam Gospod ga je navodio da odustane od te namere ali juda nije hteo.

da Juda nije izdao Hrista nego bi drugi izdao,a da su svi dobri i da ga niko nikada nebi izdao onda bi On nasao drugi nacin za spasenje svih ljudi..

a ti kada ne znas o necemu nemoj da **** nego nauci!!

Измењено од Danijela
Neprimeren način obraćanja sagovorniku.
Подели на овим сајтовима

ne **** majke ti, kad ne znas o necemu nemoj ni da pricas..

kao prvo,nije Hriscanstvo od jude, nego od Hrista..a kao drugo Hriscanstvo nije nikakav " pokret" 

Gospod je svima dao slobodnu volju i znao je kako ce je ko iskoristiti, Juda je iskoristio nazalost tako i sam Gospod ga je navodio da odustane od te namere ali juda nije hteo.

da Juda nije izdao Hrista nego bi drugi izdao,a da su svi dobri i da ga niko nikada nebi izdao onda bi On nasao drugi nacin za spasenje svih ljudi..

a ti kada ne znas o necemu nemoj da **** nego nauci!!

Ucim ucim... evo bas pokazujem tvoj post komsijskim klincima kao primer kako izgleda kad hriscanin komunicira na internetu... Pametni su klinci, sami ce doneti svoje zakljucke ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ne sta je to, oces me nauciti?

То је кад схватиш да се према другима односиш на лош начин.

Па онда промениш начин иако и даље стојиш иза својих веровања и идеја.

Зато што истини не треба ни галама ни простаклук.

Јесам ли ти бар мало помогао?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...