Jump to content

Долазите ли сутра на (у) Литургију?

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости

У мојој цркви која је сеоска црква и удаљена од села неких 2,5 километара прашњавим путем, данас је било посебно свечано и ако не долази неки велики број људи. Ја се не бавим духовним елитизмом и не тражим да код мене долазе људи из целе Србије. Не. Мени су битни моји парохијани. Оно што је код нас дивно да се готово сви редовни чланови црквене заједнице и причешћују. Сви певамо, читамо "Оче наш" и "Верујем".

Зато идите у ваше цркве код ваших свештеника. Наравно, отиђите и у манастир и у неку другу цркву, није то проблем, али се увек вратите вашој литургијској заједници. У томе и јесте показатељ вере.

Никако да не будемо као путујући циркузанти који лутају од цркве до цркве да траже "праву литургију" како је то данас код појединих популарно да чине.

Подели на овим сајтовима

У мојој цркви која је сеоска црква и удаљена од села неких 2,5 километара прашњавим путем, данас је било посебно свечано и ако не долази неки велики број људи. Ја се не бавим духовним елитизмом и не тражим да код мене долазе људи из целе Србије. Не. Мени су битни моји парохијани. Оно што је код нас дивно да се готово сви редовни чланови црквене заједнице и причешћују. Сви певамо, читамо "Оче наш" и "Верујем".

Зато идите у ваше цркве код ваших свештеника. Наравно, отиђите и у манастир и у неку другу цркву, није то проблем, али се увек вратите вашој литургијској заједници. У томе и јесте показатељ вере.

Никако да не будемо као путујући циркузанти који лутају од цркве до цркве да траже "праву литургију" како је то данас код појединих популарно да чине.

0212_rolleyes

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

dada dada dada

1405_love :bla: 0442_feel

:group111: eheeeej 0442_feel

1405_love 1405_love 1405_love

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Био и Причестио се, Богу хвала!!!

И био и мој брат Соломон са дечицом својом са веронауке, Богу хвала !!!

И био после код протојереја о.Мирка, на ручку, јер је данас 21 година како је Рукоположен, Богу хвала !!!

0409_feel

crvenilo

not_i

Која је то Црква?

Подели на овим сајтовима

Био и Причестио се, Богу хвала!!!

И био и мој брат Соломон са дечицом својом са веронауке, Богу хвала !!!

И био после код протојереја о.Мирка, на ручку, јер је данас 21 година како је Рукоположен, Богу хвала !!!

:(

1405_love

1405_love

Која је то Црква?

Посвећена је Св.Великомученику Кнезу Лазару, на Звездари у Београду

0442_feel

1405_love

bendoff

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ово као да говори мој свештенк 1000000001010 :cmizdrenje: :cmizdrenje: :( :(

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

''Nor can they cure the weak, or the lame, or the paralytic, or those who are distressed in any other part of the body, as has often been done in regard to bodily infirmity. Nor can they furnish effective remedies for those external accidents which may occur. And so far are they from being able to raise the dead, as the Lord raised them, and the apostles did by means of prayer, and as has been frequently done in the brotherhood on account of some necessity— the entire Church in that particular locality entreating [the boon] with much fasting and prayer, the spirit of the dead man has returned, and he has been bestowed in answer to the prayers of the saints— that they do not even believe this can be possibly be done, [and hold] that the resurrection from the dead  is simply an acquaintance with that truth which they proclaim''., sveti Irinej Lionski, Against Heresies (Book II, Chapter 31), http://www.newadvent.org/fathers/0103231.htm. Dakle, treba ici u Svetu Crkvu na Liturgiju, zato sto se na njoj, po recima svestenomucenika Irineja, pored svih ostalih cudesa, nekada dogadjalo i da upokojeni ozive(tako pise u tekstu,zar ne?).

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Данас били на Пређеосвећеној Литургији Св.Јакова, брата Господњег. Веома лепа Литургија, причешће под оба вида и за лаике. На жалост, сутра радим... :drugarstvo:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Јел има у још којој Епархији .. поноћка...или је то сам у БЛ

:229229229:

Има већ пар година се почело са овом праксом...

Пре се деси да у некој Цркви буде у 4-5 изјутра ...али ове године у свим Црквама је поночка!

joooj

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ne znam za druge ali u niškoj eparhiji ima... isti slučaj-od pre par godina je uveli  eheeeej

a služi se i za Vaskrs,ujutru...naravski

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јел има у још којој Епархији .. поноћка...или је то сам у БЛ

crvenilo

Има већ пар година се почело са овом праксом...

Пре се деси да у некој Цркви буде у 4-5 изјутра ...али ове године у свим Црквама је поночка!

eheeeej

У суседном селу до мене се служи у поноћ, а код мене је ујутру. Они који желе да оду у поноћ- они оду тамо, а они који желе ујутру дођу код нас у парохијску цркву.

Подели на овим сајтовима

Ja planirala da odem ujutru al ste me  crvenilo

Ja nisam cula da se kod nas sluzi u ponoc... Samo za Bozic valjda...  .mislise.

Znaci moguce je da poljubim vrata ujutru  eheeeej

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...