Милан Меденица :) Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 дођи да делимо радос'! 319.gif 0442_feel 1405_love клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 дођи да делимо радос'! 319.gif 0442_feel 1405_loveАко 0202_238 да Благослов 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Брате Ивице,данас је било супер.Штета што сте морали да радите.Посетили смо седам манастира,а такође смо и срели +Артемија и +Василија.И то три пута,најпре у ман.Гргетег,затим у Крушедолу и ман.Велика Ремета.Све у свему,било је одлично. 319.gif 0442_feel и Пресветој Мајци Bogorodicaaaaaa Ако сутра не дођем у Лазарицу, певај уместо мене, мали Петре, велики Човече! 0202_238 319.gif 1405_love 1405_love Их,ала ме исхвалисте,сад ћу да се погордим... 0104_cheesy Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Их,ала ме исхвалисте,сад ћу да се погордим... 0104_cheesy Нећеш, нећеш...познајем Те кроз 0442_feel у Теби... 319.gif 1405_love 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Одо ја у Литургију видимо се slavabogu blessyou 0202_238 4chsmu1 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Били коначно 0110_hahaha Али, по питању теме ''не могу кући после Литургије'' (коју не могу да нађем на форуму), сели ми да попијемо кафу у пар. дом и једна драга мени жена и ја причале. И онда је тако причала да сам почела да се нервирам: набрајање свих слава, кад, где, шта, па следеће суботе је слава храма па служи Патријарх, а то се не пропушта, па брате, сестро, све саме побожне речи и реченице, да не да је претерано него извештачено, по мом мишљењу и осећају. А ја, као ја, не умем другачије него искрено да реагујем, нажалост, па рекох да ћемо доћи ако будемо могли и да сам ја раније кад сам била слободна могла где сам хтела, али не, доћићете каже жена тад и тад .. рекох мени није мотивација то што ће да служи Патријарх, не сматрам да ће Бог мене више волети или шта већ ако дођем кад служи тај и тај а не кад служи онај други, мислим глупости. И рекох, може да се не пропусти ни једна једина служба, да се лети са краја града на други, вероватно неко и то може, али да ли је то гарант ичега, да ли ће он имати бенефиције код Бога, мислим који су његови мотиви што то ради, питам се. Јесам за то да се иде на сваку Литургију, али да то не постане магијски ритуал, како то некада мени делује кад слушам такве приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Машо,ево је та тема https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2995.0.html Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Машо,ево је та тема https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2995.0.htmlО, данке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Машо,ево је та тема https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2995.0.htmlО, данке.Богу hvala(не волим баш немачки 0110_hahaha) Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 17, 2010 Пријави Подели Написано Мај 17, 2010 Јесам за то да се иде на сваку Литургију, али да то не постане магијски ритуал, како то некада мени делује кад слушам такве приче.тај фазон.иначе, мени овај дан кренуо стварно идиотски од раног јутра. црко ми бојлер, нема топле воде. shok па сам се брчнуо лед-ладном водом, чисто да се подсетим војничких дана. winter изађем напоље, а тамо тајфун са леденом кишом. sokiran у реко, ал ме оће од јутрос. што каже Патријарх Павле - па добро Боже, јел сам кренуо на Литургију или у кафану? па колико сам се узнемирио, нисам ни провалио да стојим на погрешној станици, већ треба да стојим у супротном правцу. joooj сва срећа па сам се освестио на другој станици, па кренуо праим путем. стиго у минут , на сам почетак освећења фрескописа пред Литургију. :cheesy2: нисам баш ни на самој Литургији био уземљен најбоље crvenilo да чудило не буде мање, кад сам се причестио, заборавим да узмем нафору :bla: сва срећа није даље било лудачких тенденција vrtiloptu клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелица Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Да ли неко зна када почиње литургија недељом у манастиру Раковици?Речено нам је да се се после литургије чита молитва за здравље,и носи се медна освештање.Ако знате нешто више да ми кажете и упутите,јавите.Унапред зазхална. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Да ли неко зна када почиње литургија недељом у манастиру Раковици?Речено нам је да се се после литургије чита молитва за здравље,и носи се медна освештање.Ако знате нешто више да ми кажете и упутите,јавите.Унапред зазхална. Ја не знам када тамо почиње али знам да око 7 или 6.30 обично у манастирима почиње св. Литургија , а претходно је јутрење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Да ли неко зна када почиње литургија недељом у манастиру Раковици?Речено нам је да се се после литургије чита молитва за здравље,и носи се медна освештање.Ако знате нешто више да ми кажете и упутите,јавите.Унапред зазхална.требало би око 8,30 да почне али распитаћемо се па ћемо ти током сутрашњег дана написати овде ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 30, 2010 Пријави Подели Написано Мај 30, 2010 Посматрам данас народ са пјевнице у току Литургије, и опет видим Јована, кажем опет, јер је то дијете заиста посебна прича. Има 4 године (мислим), и воли да помаже оцима у вођењу Литургије, дају му књижицу кад се читају Апостоли, па и он као чита, и дрвени крст, којим с изузетном тачношћу закрштава народ, бројаница му служи да имитира очеве када каде цркву, и све редом пјева, и то не само на српском, него и на црквенословенском. Нисам могла да се отмем утиску, како је дивно видјети га како се труди, и како му Бог помаже. Срце ми је било пуно радости, ово дијете ће бити нешто посебно, помислих. на свему добром, што нам је даровао. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 30, 2010 Пријави Подели Написано Мај 30, 2010 Јесам за то да се иде на сваку Литургију, али да то не постане магијски ритуал, како то некада мени делује кад слушам такве приче.тај фазон.иначе, мени овај дан кренуо стварно идиотски од раног јутра. црко ми бојлер, нема топле воде. shok па сам се брчнуо лед-ладном водом, чисто да се подсетим војничких дана. winter изађем напоље, а тамо тајфун са леденом кишом. sokiran у реко, ал ме оће од јутрос. што каже Патријарх Павле - па добро Боже, јел сам кренуо на Литургију или у кафану? 0110_hahaha па колико сам се узнемирио, нисам ни провалио да стојим на погрешној станици, већ треба да стојим у супротном правцу. joooj сва срећа па сам се освестио на другој станици, па кренуо праим путем. gringrin стиго у минут , на сам почетак освећења фрескописа пред Литургију. t1253 нисам баш ни на самој Литургији био уземљен најбоље crvenilo да чудило не буде мање, кад сам се причестио, заборавим да узмем нафору Hristos vaskrse сва срећа није даље било лудачких тенденција vrtiloptu 29dz8zk greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука