Благовесник Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој починувши од свега, учинићу почетак осмога дана, то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса. U Etiopskoj pravoslavnoj crkvi (koja je ranije bila u sastavu Aleksandrijske patrijrasije, a potom Koptske crkve), od prvih vekova postojanja hrišćanstva tamo i subota i nedelja se nazivaju - Subota (subotom se naziva i nedelja kao produžetak subote). I kod nas je subota povezana sa nedeljom bogosluzbenim bdenijem. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Осим тога, они знају и то недвосмислено уче да је Мојсијев закон дат само њима. Никада ни једном Јеврејину неће пасти на памет да је Декалог некакав "универзални закон" и да неко "из незнабожаца" има обавезу да светкује суботу или слично A sta sa onom Miroljubovom tvrdnjom da je Jevrejin duhovna kategorija, i da svako moze da bude Jevrejin ko drzi Mojsijeve zakone? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 svrsi sve poslove da bi usao u dan odmora u dan Gospoda Isusa Hrista nepostidan i cist. Carstvo Bozje pocinje u nama. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Steva Cenejac Zvonko jesi to ti? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 A sta sa onom Miroljubovom tvrdnjom da je Jevrejin duhovna kategorija, i da svako moze da bude Jevrejin ko drzi Mojsijeve zakone? То је он измислио, потпуно супротно Библији и Јудаизму. Као да кажеш "свако може да буде Србин ако слави славу". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 A sta sa onom Miroljubovom tvrdnjom da je Jevrejin duhovna kategorija, i da svako moze da bude Jevrejin ko drzi Mojsijeve zakone? Pa miroljub ne prinosi zrtvu znaci da krsi Mojsijev zakon..... 4chsmu1 Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ova tema je za mene a nadam se i za druge bila od velike koristi jer sam mnoge stvari shvatio. Postavicu jos jednu slicnu ako nemate nista protiv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Може брате, само цепај. У праву си, ове ствари би требало да сви добро научимо и знамо да одговоримо разним лажним учитељима. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Aj da pitam jos nesto nevezano za temu u Postanju 7 22 pise sve sto imase dusu zivu u nosu pomre. Da li to znaci da zivotinje i ljudi imaju istu dusu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Не. "Душа жива" у Старом Завету значи одприлике "живо биће", не односи се на неки посебан појам "душе". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Не. "Душа жива" у Старом Завету значи одприлике "живо биће", не односи се на неки посебан појам "душе". Ali na hebrejskom stoji ista rec i za coveka i za zivotinje nismat hajim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Negde sam cuo jedite meso ali im ne jedite dushu! Sta to zapravo znaci? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Negde sam cuo jedite meso ali im ne jedite dushu! Sta to zapravo znaci? Ne piti krv. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Hvala. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 A šta znači to da je krv duša tijela? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука