Jump to content

Deset Bozijih zapovesti

Препоручена порука

Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој починувши од свега, учинићу почетак осмога дана,

то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса.

U Etiopskoj pravoslavnoj crkvi (koja je ranije bila u sastavu Aleksandrijske patrijrasije, a potom Koptske crkve),

od prvih vekova postojanja hrišćanstva tamo i subota i nedelja se nazivaju - Subota (subotom se naziva i nedelja kao produžetak subote).

I kod nas je subota povezana sa nedeljom bogosluzbenim bdenijem.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Осим тога, они знају и то недвосмислено уче да је Мојсијев закон дат само њима. Никада ни једном Јеврејину неће пасти на памет да је Декалог некакав "универзални закон" и да неко "из незнабожаца" има обавезу да светкује суботу или слично

A sta sa onom Miroljubovom tvrdnjom da je Jevrejin duhovna kategorija, i da svako moze da bude Jevrejin ko drzi Mojsijeve zakone?

Подели на овим сајтовима

A sta sa onom Miroljubovom tvrdnjom da je Jevrejin duhovna kategorija, i da svako moze da bude Jevrejin ko drzi Mojsijeve zakone?

То је он измислио, потпуно супротно Библији и Јудаизму. Као да кажеш "свако може да буде Србин ако слави славу".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa miroljub ne prinosi zrtvu znaci da krsi Mojsijev zakon..... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Може брате, само цепај. У праву си, ове ствари би требало да сви добро научимо и знамо да одговоримо разним лажним учитељима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Negde sam cuo jedite meso ali im ne jedite dushu! Sta to zapravo znaci?

Ne piti krv.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...