Gordana . Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ја само да похвалим Јуру, доста је порадио на свом стилу изражавања. Чуо нас је и исправио то. Лепо. Ћириличар and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 u raju nece biti muzike Мислим да дебело гријешиш! Итекако ће да буде музике! GeniusAtWork, DYNABLASTER and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Jer."Uistinu, ono nevidljivo njegovo, vječna njegova moć i božanstvo, onamo od stvaranja svijeta, umom se po djelima razabire tako da nemaju isprike." (Rm 1,20) i zato što:"Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih (Ps 19,1) Ali nebesa kazuju onakva kakva jesu slavu Božiju, okom gledana, ne umom sagledavana i sažvakavana i prežvakavana. To je psalmopojac imao na umu, i na duši. A ovaj citat iz poslanice Rimljanima uopšte ne apeluje na gledanje u zvjezde i izučavanje nebeskog svoda. Umom se razabire djelo koje činiš, je li ugodno Bogu ili nije. Koliko se meni dojmi. A i koji Sveti Otac primjenjuje te citate da bi potvrdio naučniku da mu je otvoren put da nadire ka svom astronomskom poduhvatu? Mislim da katolici često pravdaju svoje perspektive iz konteksta čupajući biblijske citate, samo tamo gdje njima koristi, nešto slično kao protestanti što rade i samostalno izučavaju bibliju bez pomoći asketa i iskonskih izučavatelja, do laicizma. Specifično je to u ova vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 ucini mi se da pise radikalni svemirista. da, to sam ja. 0110_hahaha Ех, ја сам радикални вампириста Ali nebesa kazuju onakva kakva jesu slavu Božiju, okom gledana, ne umom sagledavana i sažvakavana i prežvakavana. Чим човјек гледа оком, он и мисли умом, а некад и осјећа срцем ( када види лијепу дјевојку, најчешће ). Све то углавном иде заједно. Раније су људи могли гледати небо само голим оком, а данас могу и телескопима и сателитима. Ништа се није промијенило осим диоптрије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Исто питање, само примењено на другу област: откуд потреба да свирамо и стварамо музику? Umjetnost je drugo. Ispitivanje neba je kategorički pretrpano suvislim zdanjima, nemamo ambicija da natovarujemo um logikama. Odbacujemo integritet i ingerencije duha. Zadajemo sebi ranu, polako krvarimo, a štit se i dalje crni na vrhu pravougaonika. Naime, duh poziva dušu da opšti sa Bogom, ne tjelo i zemlja, interakcija je nepodnošljiva kad smo među razumskom orijentacijom. Kao da ne možemo sami sebi da oprostimo što je tako. A ipak nastavljamo da se zakopavamo u nadimanje čula, nadljudski napori, intenzitet djeljivosti potrošnih snaga. Sve nastaje u ruhu zgrušavanja vrlina koje su svojstvene drugačijem tipu čovjekove odgovornosti pred Bogom. Bog zove proste, On voli nejake, raduje se žednima u ime Njegovo, podiže one koji manje znaju po umu. Čemu onda ulog koji će pred Njim biti kao zrno pjeska? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Чим човјек гледа оком, он и мисли умом, а некад и осјећа срцем ( када види лијепу дјевојку, најчешће ). Све то углавном иде заједно. Раније су људи могли гледати небо само голим оком, а данас могу и телескопима и сателитима. Ништа се није промијенило осим диоптрије Znaš li onu stvar od Rolling Stonesa Paint it black? Um ima pametnija posla nego da posmatra nebo i izučava zvjezde, čak sam negdje i pročitao da je to zabranjeno. Da li je u Bibliji, čini mi se, i to nije alegorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Мислим да дебело гријешиш! Итекако ће да буде музике! Samo se ti zanosi....muzika je znanje dato nama od djavola.....nju nije stvorio Bog....a cim nije bog znaci da je sotona....jedino truba mozda bude posto je Bog Srbin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Kako nece? Slusacemo Mikija kako svira gusle na livadi. :D E to bi vec bile paklene muke.... DYNABLASTER and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 E to bi vec bile paklene muke.... Morace valjda nekad da napravi pauzu. Da ode na picu ili da proveri temperaturu vode kao ovde http://www.youtube.com/watch?v=PxAVpJveuDI :D :D SHADOWS OF THE LIGHT and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Koliko se meni dojmi. Loše ti se dojmi. Znaš, ljubopitljiv si, ali ohol, gord, i bez prave spoznaje jer te, očigledno niko nije uputio, i ne slušaš šta ti drugi govore. Dokazuješ svoje, a ne razmišljaš o značenjima. To je prava staza da se zaglavi u kakvu tešku jeres a da ni neprimetiš. Nije ih bilo malo u istoriji. Čuvaj se, brate. - A što se tvojih tumačenja Pisma tiče, pazi, nije dovoljno da znaš da čitaš da bi razumeo. Pismo spasava ali može i da ubije. Čini mi se da ti sebi radiš ovo drugo. A što se istraživanja stvorenog tiče...izgleda kao da nikad nikog nisi voleo. Kad nekog iskreno voliš, želiš da znaš sve o toj osobi, da je upoznaš u potpunosti, jer je to način da se bude jedno. Boga upoznajemo i po stvorenom svetu, uviđajući njegove zakone,logiku, volju, ali pre svega ljubav i ličnost. Zato čovek istražuje svet oko sebe. Zato što Boga voli. Onaj ko je sebi i od Boga napravio idola, odnosno od svoje predstave o Bogu načinio sebi zlatno tele, nema potrebe da istražuje Boga u svetu oko sebe, jer napravivši ga sam, već ga ima u sebi - odnosno sam je sebi bog. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Morace valjda nekad da napravi pauzu. Da ode na picu ili da proveri temperaturu vode kao ovde http://www.youtube.com/watch?v=PxAVpJveuDI :D :D Iju brate ovo je brutalnije nego Cybermikan kad se snima 0110_hahaha PS: moracu da procitam Solaris ponovo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Loše ti se dojmi. Znaš, ljubopitljiv si, ali ohol, gord, i bez prave spoznaje jer te, očigledno niko nije uputio, i ne slušaš šta ti drugi govore. Dokazuješ svoje, a ne razmišljaš o značenjima. To je prava staza da se zaglavi u kakvu tešku jeres a da ni neprimetiš. Nije ih bilo malo u istoriji. Čuvaj se, brate. - A što se tvojih tumačenja Pisma tiče, pazi, nije dovoljno da znaš da čitaš da bi razumeo. Pismo spasava ali može i da ubije. Čini mi se da ti sebi radiš ovo drugo. A što se istraživanja stvorenog tiče...izgleda kao da nikad nikog nisi voleo. Kad nekog iskreno voliš, želiš da znaš sve o toj osobi, da je upoznaš u potpunosti, jer je to način da se bude jedno. Boga upoznajemo i po stvorenom svetu, uviđajući njegove zakone,logiku, volju, ali pre svega ljubav i ličnost. Zato čovek istražuje svet oko sebe. Zato što Boga voli. Onaj ko je sebi i od Boga napravio idola, odnosno od svoje predstave o Bogu načinio sebi zlatno tele, nema potrebe da istražuje Boga u svetu oko sebe, jer napravivši ga sam, već ga ima u sebi - odnosno sam je sebi bog. Bog nije osoba, a kad se neko voli, zašto bi se analiziralo to što se voli, to bi bilo zloupotrebljavanje povjerenja u mane prevashodno. Ličnost i srce su isti paket koji dobijaš. Zato se to ne istražuje već se drvi po onakvom kakvo jeste. A evo i jedan citat прославимо врхунског Уметника свега што је створено са толико мудрости и умећа - на основу красоте онога што је видљиво замислимо Прекраснога, а на основу величанства ових чувствених и ограничених тела просудимо о Бесконачноме и Преузвишеноме, о Ономе Који мноштвом Својих сила превазилази сваки ум. Уосталом, ако и не познајемо природу творевине, ипак све оно што у потпуности потпада под наша чула толико је чудесно да се и најокретнији ум показује нижим од најмање творевине у свету, и то толико нижим да није у стању да је достојно истражи, као ни да исплете достојну хвалу Творцу, Коме приличи свака слава, част и сила, у векове векова. Амин. Dakle, čuvstvenih, ali ograničenih tjela. Piše da ne znamo prirodu tvorevine koliko god je istraživali, samo se zamajavamo glupostima, nego je bolje da se naslađujemo gledajući u sam prizor njenog nanovog rađanja iz dana u dan. Ili kako već priliči kojoj biljci, životinji, bilo kome i bilo čemu. Dakle, prevazilazi um. Nije u stanju dostojno da je istraži. Tvorevina je dakle enigma sama po sebi, ma koliko joj mi nadenuli novih osobina i imena, samo se bakćemo sa teatralnostima. Napravili su zlatno tele jer su pošli za ovozemnim čulima, a Bog što je od njih zahtjevao je strpljenje u vjeri, što nisu ispunili i umalo nije stradao sav Izrailjski narod tada. Božije carstvo je tu u nama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Cekaj bre Jurodivi kao to Bog nije osoba? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Cekaj bre Jurodivi kao to Bog nije osoba? :.mislise. Pa Bog je uzvišeno biće. Mi smo osobe, ljudi su osobe. Mi imamo svojstva Boga kao ljudi, valjda. Bog je Bogočovjek, a to nije osoba. To je i Bog i osoba u jednoj prirodi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 @SHADES OF HOUSE Licnost, ne osoba. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука