Jump to content

Astronomija - ispraznost kojom se mnogi bave?

Препоручена порука

Анатомија - испразност којом се многи баве?

Антиномија - испразност којом се многи баве?

Антонов - испразност којом многи лете?

Алкохол - ултимативна истина?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Radikalni empiristi su jedno, ne pobijam ničije iskustvo, samo se ograđujem od sopstvenog, jer znam da me parabolično navodi na prigušen osjećaj, kad sortiram veleiskustvo iz raščlanjenih pojmova. Nije iskustvo toksično bez asketskog korala.

Радикални емпириста... Сада кажеш да ово своје искуство нисам умом и душом процијенио и нисам упоредио са "велеискуствима"...кад оно јесам па ти зато и говорим.  

Можеш се ограђивати од свог искуства колико хоћеш, увијек ћеш га имати. Само твоје схватање неког текста је твоје и само твоје искуство. Иако кажеш да "сортираш велеискуство" других, ти заправо стичеш своје искуство помоћу тога. Значи да би се требао оградити и од тих текстова које читаш, јер је и то...твоје искуство. Шта ти на крају остаје? Нити разум, нити искуство, само срце које не можеш да схватиш нити да искусиш. А каква је то љубав без схватања и осјећања? Превише хладна, превише мрачна. 

Сад не бих волио да си трол, јер сам се толико унио у причу :D

Искрено, ја се помало кајем што сам се регистровао овде. Постоје неки форуми где лепо можеш да добијеш одговоре на своја питања, и то чак у роману, све ти лепо објасне што је у складу са Правслављем

Зар му се не објашњава овдје? Прво су пала објашњења зашто астрономија није штетна и није беспотребна, и зашто је уопште непотребно поставити  такво питање. Јуре потом негира и разум и искуство због могућности неприближавања Богу, а Мидраш је дао цитате који објашњавају зашто је то погрешан приступ. Објашњава му се, али он то не региструје.
Подели на овим сајтовима

Ja se ne foliram da sam hrišćanin sa pristojnim vokabularom  :hvala:

Па ако ниси,што си ме цитирала?

Ја сам све што не ваља,али фолирант нисам...

Заиста бих волео да си заиста хришћанка,она права литургијска,па таман псовала на сав глас...

На прсте једне руке могу набројати људе који су отишли из Цркве, а ти си једна од њих...

Молим, да се вратите, и угојено теле спремимо... :smile:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Nego, čemu usmjerenje na istraživanje nečega što je samo po sebi nedostižno, otkud potreba da ispitujemo nebo uopšte?

Исто питање, само примењено на другу област: откуд потреба да свирамо и стварамо музику?

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Исто питање, само примењено на другу област: откуд потреба да свирамо и стварамо музику?

Djavolja rabota....u raju nece biti muzike.....samo cvkut ptica.....i mirisna polja cvetnoga maja..... :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...