marko_13 Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 To su one casne sestre sto su cupale bradu mitropolitu Dositeju i mucile ga u Zagrebu, tako da se nikad nije oporavio. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 To su one casne sestre sto su cupale bradu mitropolitu Dositeju i mucile ga u Zagrebu, tako da se nikad nije oporavio. Ne nisu, ovo su češke časne sestre i svima su pomagale maksimalni koliko su mogle a nikad nisu nikome učinile ništa nažao. U bolnici rimokatoličkih milosrdnih sestara mitropolitu Dositeju nije ukazna neophodna lekarska pomoć. "Milosrdne sestre" su ga strašno mučile i ponižavale. Svakodnevno su na razne načine iskaljivale bes nad njim, a mnogo su ga tukle bičevima. Mitropolit Dositej je posle velikog insistiranja srpske Vlade pušten iz "bolnice". U prilog podatku da je u "bolnici milosrdnih sestara" mučen govori i činjenica da su mu "milosrdne sestre" počupale celu bradu. http://www.rastko.rs/istorija/dzomic-uzlocini/uzlocini-episkopi.html#dositej Imaš li još nekakve izvore koji ovo spominju i opisuju, vrlo bi me zanimalo više o tom, postoje li nekakvi policijski protokoli, ljekarske potvrde, žalbe i sl.? Nije mi jasno šta je moglo poslužiti kao dokaz tom "čupanju" cijele brade, bolesnicima se često brije brada zbog lakše manipulacije i tretmana. I to bičevanje, postoje li bilo kakve potvrde toga? A šta sud? Ako je to istina kako onda da te sestre nisu bile suđene poslije rata? Ili ako jesu kakva je onda bila presuda? Na sud se tada išlo zbog mnogo manjih i bezazlenijih stvari i sitnica, da je neko nešto rekao protiv komunista. Nekako mi izgleda vrlo nevjerovatnim da za ovako nešto nijedna od tih sestara nije uhapšena a ni suđena. Opisuje li ovo još bilo koji civilni istoričar i gdje, postoji kli o tome još nekih izvora osim na rastku i sličnim? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Bude problem s nekim ovim svjedočenjima. 1. ne postoje nikakva svjedočanstva istoričara o tom da su te koje su mučile episkopa Dositeja bile katoličke časne sestre, osim toga postoje dvije vrlo različite i uzajamno se isključujuće verzije te priče jer se nisu mogle desiti istovremeno obe a jedna od njih nikakvu bolnicu uopšte ni ne spominje, u Beograd je poslan ravno iz ustaškog zatvora u kojem je bio zaista tiranizovan ali ne časnim sestrama već sasvim drugim osobama.. 2. postoje dvije sasvim dijametralno i sadržajno različite dvije verzije Božidara Cerovca, navodno šefa zahrebačke policijske postaje od kojih jedna govori o časnim sestrama a druga te časne sestre uopšte ne spominje već sasvim ista te mučenja pripisuje sasvim drugim licima. ustašama i ženama, nekakvoj studentkinji i prostitutki koje su imale učiniti i sprovesti ustvari tačno sve ono što se pripisuje tim časnim sestrama: pričinit nu teške fizičke povrede, traume glave drškom od pištolja i čupat mu kosu i bradu. Znači bili su to ustaše i te dvije ženske ili časne sestre? Nikakva bolnica u toj verziji se tamo ne spominje. 3. sama to osoba Božidara Cerovića figuruje kao svjedok u obe te sasvim različite i međusobno se sasvim isključujuće verzije a današnjim pravnim rječnikom bi bio kao svjedok najvjerovatnije isključen zbog vrlo visoke mjere nepouzdanosti a na tom se nikako ne bi završilo jer bi najvjerovatnije kao veoma sumnjiv bio optužen on sam za mnogo toga što je učinjeno episkopu Dositeju Vasiću a što je nastojao prikazati kao djelom drugih - recimo nekakvih časnih sestara. Prostudiram sve do čega dođem pa vam o tom reknem ponovo, ovo su samo prva zapažanja o tome šta sam ustanovio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Nije jeste nije jeste nije jeste.... Ubise u logoru jednog srbina koji je imao greh samo sto je srbin.? Nije jeste nije jeste nije jeste.... Bunio se hrvatski narod zbog toga nije jeste nije jeste Jedan hrvat se bunio i osudio nekog zbog toga nije jeste nije jeste..... Oprastamo ne zaboravljamo da ima onih koji nisu oprostili IMA da li su osudjeni za OSVETU ?...JESU ali kod nas vise nema nije jeste nije jeste nije jeste. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Nije jeste nije jeste nije jeste.... Ubise u logoru jednog srbina koji je imao greh samo sto je srbin.? Nije jeste nije jeste nije jeste.... Bunio se hrvatski narod zbog toga nije jeste nije jeste Jedan hrvat se bunio i osudio nekog zbog toga nije jeste nije jeste..... Oprastamo ne zaboravljamo da ima onih koji nisu oprostili IMA da li su osudjeni za OSVETU ?...JESU ali kod nas vise nema nije jeste nije jeste nije jeste. ? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 ?Ne vidim pokajanja za zlocine koji moze biti dostojan jednog Hriscanina? Vidim samo nije jeste nije jeste nije jeste. Nije jedan srbin ubijen u jasenovcu nego pola srbina pa nije jeste nije jeste nije ni pola nego su odsecena samo tri prsta pa nije jeste nije jeste da bi na kraju bilo da je taj logor opravdano postojao jer su Srbi pravili zlocine 1991 godine. Nije jeste nije jeste i dalje u krug. Nasi zlocinci su kaznjeni i bice kod nas nema da li su postojali ili nisu postojali da li su oni nije jeste nije jeste JESTE! pravili su Srbi zlocine i necemo zbog Istine skrivati kao sto se Jasenovac skriva. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 pravili su Srbi zlocine i necemo zbog Istine skrivati kao sto se Jasenovac skriva. Pokušajte se uskladit s temom i ostati u njenim okvirima, mene sad UOPŠTE ne zanimaju nikakvi srpski zločini koje su Srbi počinili ili ne počinili već pišem i raspravljam na temu Vatikan i holokaust a u okviru te teme o časnim sestrama, katoličkim redovnicama koje su se navodno imale dopustiti teških tjelesnih povreda mitropolita zagrebačkog Dositeja Vasića.koje su kasnije dovele do njegove smrti. raspravljamo o tom da li su to bile zaista časne sestre koje su ga fizički zlostavljale i tiranisale ili neko sasvim, sasvim drugi. Niko ne osporava a ni ne poriče da je mitropolit Dostije Vasić mučen bio ali moramo istanoviti kim to tačmo: ustašama i ženskima iz ustaškog zatvora - tom studentkinjom i prostitutkom ili tim časnim sestrama. Treba pronaći njegov prijemni i otpusni list iz bolnice, ustanoviti koja je to tačno bolnica bila ako je upšte bila jer u onoj drugoj, realnosti mnogo bližoj verziji ne figuruje tamo nikakva ni bolnica a ni ne spominju se također nikakve časne sestre. Kako sam ustanovio iz ustaškog zatvora je ravno prebačen na zahrebački željeznički kolodvor i poslan vozom u Beograd. Isto treba istanoviti tačnu hronologiju pošto također postoje dvije koje se međisobno isklučuju: prema jednoj se našaao u Beogradu tek nekoliko mjeseci pred smrt 1945 a prema drigoj je u Beograd stigao već 1942 a potom još tri godine proživio boraveći u sanataroijumu i vrlo vjerovatno zaista umro od posljedica traumatskih povreda glave i mozga i trajnog oštećenja nerava i pisihike. Samo par istoričara navode časne sestre u svojim knjiga kao jednu od postojećoh verzija ali se vrlo odlučno i jasno od toga distanciraju navodeći to samo kao tuđi neverifikovani i neprokazani tj. nedokazani kako oni tačno i doslovno tamo navode i karakterišu kao crkveni izvor ili hagiografsku neistoričnu dakle istorijski neprovjerenu, nepotvrđenu i neprihvaćenu, neusaglašenu verziju.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 uh izvinjavam se na dokumentarnoj demagogiji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 uh izvinjavam se na dokumentarnoj demagogiji. Pogledaj, ne trebaš mi se ti ni za šta izvinjavat jer nisi ni autorom tih knjiga od kojih svaka tvrdi nešto drugo a ni vlasnikom tih sajtova koji su potom prepisujući ono što su našli u nekonkordatnim izvorima samo to prepisali na svoj sajt ili blog a da ništa od toga faktografski uopšte provjeravali. Najveći problem u svemu tome je što su autori obojih s realnošću inkompatibilnih verzija Srbi tj. pravoslavci, ne radi se o dihotomiji na relaciji Srbi, pravoslavci - Hrvati, katolici već unutar samih srpskopravoslavnih svjedočenja postoje dvije proturječne i međusobno se isključujući verzije koje ne mogu obe istovremeno biti istinite. Sad treba sani ustanoviti koja je ta prava, ja već mislim da sam ustanovio koja je ta prava, ta druga je samo nečiji određeni konkretni cilj ili zadatak sljedeći derivat, konfabulacija te prve a i mislim da razumijem o kakvim se to tamo tačno ciljevima radilo ali konačni zaključak odložim dok ne provjerim još neke stvari iako mislim da mi je 80% ta stvar već sad sasvim jasna. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ma najboljse ignorisati sve! Takve stvari izmisljaju pravoslavni izvori i nadogradjuju ih trenutnim stanjem u spoljnopolitickim dijalozima. Kakvi dokumenti kad nigdje nema pecata el da? Ne znam i sta su sad ti jevreji posle toliko godina zapeli da i dalje istrazuju kanale nindza kornjaca i pacova koji ih uvodi u eshaton. Ne mislim da si zlonameran itd itd ali ne mislim ni da si pravedan itd itd... ovo je dijalog o necemo sto se zove zlocin i kazna tj. zlocin i Crkva. Kod nas se zlocinci nisu krili u manastirima a kod vas? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 holokaust je vrsen u ndh nad pravoslavnima. U NDH su postojale samo 3 zvanicne religije (tu nije bilo mesta za pravoslavlje), tzv. HPC i ostale gluposti su pokusaji slihtanja i zatiranja Srba, sto je nastavak genocida. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Milosrdne sestre, koje su mucile mitropolita, su itekako procesuirane posle rata. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ma najboljse ignorisati sve! Takve stvari izmisljaju pravoslavni izvori i nadogradjuju ih trenutnim stanjem u spoljnopolitickim dijalozima. Kakvi dokumenti kad nigdje nema pecata el da? Ne znam i sta su sad ti jevreji posle toliko godina zapeli da i dalje istrazuju kanale nindza kornjaca i pacova koji ih uvodi u eshaton. Ne mislim da si zlonameran itd itd ali ne mislim ni da si pravedan itd itd... ovo je dijalog o necemo sto se zove zlocin i kazna tj. zlocin i Crkva. Kod nas se zlocinci nisu krili u manastirima a kod vas? Ne komplikuj sad i ti, mene sad stvarno uopšze ne zanima šta ste radili vi pa taman da ste po svojim manastirima skrivali te najveće likvidatore ili katolika ili Hrvata ili obojih. Meni je pukao film slušajući samo ega kako me urniše više s tim časnim sestrama i odlučio sam sad istjerat mak na konac i nije me uopšte briga koga ću na kraju iza svega toga naći: papu ili patrijarha nekakvog. Tražili ste - gledajte, htjeli ste te časne sestre - evo, sad ih imate. A preokrenuću sve naopako samo da istjeram to načistac konačno. Vidim da se te optužbe samo iz godine u godinu ponavljaju i mehanički prepisuju i kopiraju a niko ne shvata kako su to teške optužbe koje bi ustvari realno morale biti sasvim prokazatelne, dokazive i na kraju dokazane a bez dokaza o nečem takvom niko ne bi smio tvrditi da je to istina jer je to onda rekla-kazala. Postoji kriminološko i istorijsko iskustvo da je za te stvari ako su istinite uvijek moguće naći vrlo jasne i čvrste dokaze pa i onda kad neko učini sve što mu padne na pamet da ih uništi do posljednjeg traga. Uvijek se potkrade nekakva ta "greškica" a ti dokazi se pronađu. Kao na primjer taj o konferemciju na Vansee iako je strogo bilo naređeno da se svi unište ali ipak, ostao je jedan kedini - koji uništen nije bio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 holokaust je vrsen u ndh nad pravoslavnima. U NDH su postojale samo 3 zvanicne religije (tu nije bilo mesta za pravoslavlje), tzv. HPC i ostale gluposti su pokusaji slihtanja i zatiranja Srba, sto je nastavak genocida. Ponekad se pitam da li smo zlonamerni kad pricamo istinu....m nznam dumrem necu znati. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Milosrdne sestre, koje su mucile mitropolita, su itekako procesuirane posle rata. Kako? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука