Jump to content

Зашто нам је Господ оставио 10 Божијих заповести?

Препоручена порука

Прва и најважнија заповест је: "Љуби господа Бога свога свим срцем својим, свом душом, својом, и свим умом својим, а друга љуби ближњега свога као самога себе". О ове две заповести висе сав закони и пророци. Према томе ако треба да поштујемо ове две највеће заповести, а из њих је изведена и десет Божијих, онда то значи да треба да поштујемо и десет Божијих заповести.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Јесте наравно, то стоји али зашто нам их је Он оставио. његов разлог...ми их очигледно не поштујемо ако ћемо искрено...ја не знам никога ко је испоштовао свих 10 заповеди...ипак верујем да је Бог љубав и да ће примити и грешне који не испоштоваше те заповеди у своје царство. Дакле зашто је оставио тих 10 заповеди иако зна да их ми нећемо држати?

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Тако и ја нешто мислим, да би имали неку смерницу, и опет пустио нама на вољу да ли ћемо је следити или не, и он нас опет воли без обзира на наше падове и грехове.... 0104_cheesy

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

3 elelmenta su potrebna da bi se imala država: teritorija, narod i zajednički interes (ustav).

U trenutku kada je osvojena teritorija koju je Bog pripravio za jevrejski narod, od Boga im dolazi i ustav.

Osim ustava tu si u zakoni.

E sad, za razliku od ljudskih ustava, ovaj Bogom-dani je neispunjiv za sve ljude, osim za jednog.

A taj Jedan je - Ustavodavac, Hristos Isus. Verom u Njega da je On ispunio što mi ne mogosmo,

mi pred Bogom stojimo kao da smo mi sve ispunili. Jer Duhom Svetim ustav i zakoni su sada u nama,

u našim srcima. Medjutim, zbog slabosti moga srca, dobro je za mene da se povremeno podsetim

i ustava i zakona. I tih tzv. 10 zapovesti (ko li ih tako nazva?) i ostalih ... i Hristove propovedi

na gori... Svega! Sve mi treba!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

????? ???????, ?? ????? ??? ????? ??? ?? ?? ?? ???????. ????? ??????...?? ?? ????????? ?? ????????? ??? ???? ???????...?? ?? ???? ?????? ?? ?? ?????????? ???? 10 ????????...???? ??????? ?? ?? ??? ????? ? ?? ?? ??????? ? ?????? ???? ?? ??????????? ?? ???????? ? ????? ???????. ????? ????? ?? ??????? ??? 10 ???????? ???? ??? ?? ?? ?? ?????? ???????

??? ????? ?????, ??? ?? ? ???????? ??????. ???? ???? ???? ??????? ????????? ??? ?? ?? ??????, ????? ?? ???? ?????? ???? ????????? ??????? ?? ??????????, ??????? ?? ???????? ????????, ??? ???? ??? ????? ???? ???? ???????? ???? ??????????. ??? ?? ???? ?? ?? ???? ????????, ?? ???? ?? ?? ???????. ???? ?? ?? ??????? ??????? ???? ?? ??????? ????? ??? ????, ???? ???? ???? ????????? ?? ????? ?????? ???? ???? ?????? ? ?????? ??????? ???? ?? ????. ???? ???? ??? ?? ??? ? ????? ??????? ?????????, ???? ?? ?? ??????? ???????? ???? ?? ???? ???? ????? ?? ????? ? ???? ???? ???????. ??? ????????? ???? ??? ?? ?? ?? ??????, ???? ????????? ???? ?? ???? ???? ???, ???? ???????? ??????? ?? ???? ????????. ???? ???? ???? ?????????, ?? ?? ??????? ??????? ??, ?? ???? ??? ???? ????????? ?????? ???? ?? ??????? ??? ?? ?????? ??????, ? ???? ?????.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Бог  нам је оставио заповести како би били добри људи и како би се кроз заповести водили ка вечном животу , 10 Божијих заповести су основе хришћанства , као што у математици без бројева неби било математике , тако и у Хришћанству неби било Хришћанства без заповести , то је нешто основно , у свему има правила па и у Хришћанству тј правила су и из Хришћанства проникла.

И са 10 Божијих заповести Бог је мало тј не мало него је скроз смирио израиљски народ , јер без заповести народ неби ишао ка Богу већ од Бога , идолопоклонством , кроз секте и разна друга уверења.

Свако добро брат у Христу Стефан из Ниша

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...