Дејан Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Znači moraš birati između sporta koji voliš i pravoslavlja, jer NIKAKO ne smeš zaboraviti post. Ovo zvuči vrlo isključivo, sektaški,izvini brate nemoj da se uvrediš ali naprosto je tako.Kada sam jednom prilikom,sedeo u keliji oca Stefana iz Velike Remete,on nam je pričao da je post kategorija koja se prilagođava. Ukratko,vaterpolista mora jesti meso,varioc piti jogurt,na Hilandaru vino...a da se boriš protiv zla u sebi,to možeš uvek... milan., Bigica, školarac and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 e pa to te ja pitam, vidiš brate ti si jedini koji me razume! "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 зашто се не би ишло у теретану за време поста? може да се и прилагоди тренинг, мало мање понављања или неки други избор вежби мислим да то чак може и да помогне у посту, да се осећамо добро после физичке активности ум је смиренији, мисли су позитивније Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 možeš se kretati, ići u teretanu onako, drastično smanjiti težine ali ti to predstavlja u stvari nazadovanje, meni je recimo ove godine posle velikog posta trebalo cela dva meseca da se vratim na težine pre posta. A to ti je samo jedan od 4 velika posta u godini. Tako da ti ozbiljan trening u stvari otpada. Ja sam recimo u toku posta skratio trening na sat vremena i nisam dizao preko 100 kg ništa (max. 3 serije), i naravno strašno sam izgubio mišićnu masu. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Басарин Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 ko zna zasto posti nije mu cilj extrmno napucavanje tela, a trening umeren je uvek dobar. Bigica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Vidim ti znaš zašto postiš. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Ne, neeee... nema druge. Onaj zilotski slogan treba preimenovati u "post ili smrt!" "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Uostalom da odgovorimo devojci na pitanje koje je postavila: Ako želiš da postiš i baviš se fizičkim aktivnostim (umereno) to nije problem. Preporučujem ti sportove izdržljivosti (tu se ne traži hrana bogata proteinima već ugljikohidratima), trčanje (zimi možeš na traci u teretani). Najlepše bi bilo da skupiš ekipu pa igrate recimo odbojku, to je odličan trening i zanimljivije je od teretane. I fitnes može, umereno, male težine, vežbe oblikovanja, i sa tegovima naravno, zašto da ne, samo male težine. A u postu ne zaboravi da smo mi svejedi, dakle jedi sve što je postom dozvoljeno i što ti dođe pod ruku, neka ti post bude prilika da promeniš kuhinji i isprobaš nešto što nisi do sad. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Moze se ici u terertanu samo je to jako skupo ako covek hoce da radi pravilno.I pitanje je dali gradi masu ili zeli da oblikuje telo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Код пуно људи примјетим да се превише оптерећују тиме, јел се ваља, ово јел не ваља оно, јел се смије ово, јел се не смије оно. Умјесто да се сконцентришу на заповијести Христове, заповијести Љубави, они себе смарају неким забранама и правилима. Не би пост требао да нам буде "реда ради", већ вријеме када ћемо иправљати себи и да на крају поста не завршимо тако што ћемо почети дерати по мрсној храни, него да изађемо као бољи људи у срцу. Пост сам по себи није циљ, пост је средство за постизање Вишег Циља. Препоручујем књигу "Велики пост" Александар Шмеман. Ако сам нешто погрешно рекао, молио бих ученије људе да исправе. Иначе идем у теретану и кад је пост (и једнодневни и вишедневни) и кад није. Једем шта стигнем и не оптерећујем се храном, и нисам имао проблема. Ионако кад прочитам како су неки Свети људи постили (нпр. Серафим Саровски) буде ми смјешно што нама као нешто тешко пада овај "наш" пост. Наравно немамо сви ту снагу као свеци, али треба се трудити... nema nikakvog opterecenja u ovom slucaju naprotiv meni post pada kao nesto sto radim sa velikom ljubavlju i bas zato jer poznajem smisao posta pitam da li je ispravno jer u toku posta su sve misli treba da su s Bogom,da se suzdrzavamo od raznih zadovoljstava a vjezbanje i jeste jedan vid zadovoljstva jer njegujemo time nase tjelo ako znas sta je post razumjeces o cemu pricam,upravo zbog toga me je zanimalo ovo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 @, Sa kojim kilažama radiš? Ako nije intimno nije tajna naravno vise se bavim fitnesom i drugim tipom vjezbi ,zavisi na spravama recimo radim sa opterecenjem od 25 kg prosjek sve zavisi koje su sprave a na bendz dradim 3 serije 15 ponavljanaj sa 20 kg ,prilagodjavam tezinu mogucnostima,tek sam i pocela al svejedno ne planiram velike tezine da dizem to mi nije cilj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 nije tajna naravno vise se bavim fitnesom i drugim tipom vjezbi ,zavisi na spravama recimo radim sa opterecenjem od 25 kg prosjek sve zavisi koje su sprave a na bendz dradim 3 serije 15 ponavljanaj sa 20 kg ,prilagodjavam tezinu mogucnostima,tek sam i pocela al svejedno ne planiram velike tezine da dizem to mi nije cilj A, pa dobro, nije to onda frka, smanjiš broj ponavljanja, i eto Bigica је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 @IvonaG Brine te suština posta i tvoja briga za telo. Misliš da su nespojive. U stvari i jesu, zato je prosto previše da post traje 250 dana u godini. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 o bodibildingu da ne pričamo, jednostavno ništa ne može zameniti proteine životinjskog porekla, riba je ok ali ne samo ona, a i ona se u principu ne jede u postu. Znači moraš birati između sporta koji voliš i pravoslavlja, jer NIKAKO ne smeš zaboraviti post. Глупост неопевана..... http://www.bodybuilding.com/fun/vegetarian-bodybuilding.htm http://www.lowdensitylifestyle.com/can-you-build-muscle-without-meat/ Ретко који животињски протеин је добар за бодибилдера, због односа протеин маст, билдери углавном једу пилетину од животиња. PowerCat је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Mladiću pripazi na rečnik. Uostalom odi na stranicu bodibildera koji nisu vegetarijanci pa vidi šta će ti oni reći. Ništa ne može zameniti proteine životinjskog porekla ma koliko ti cenio posnu/vegansku kuhinju. (mogu možda samo veštački sintetizovani proteini) ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука