RYLAH Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Posne pljeskavice od sampinjona:luk,sampinjone,krompir,orahe,proprziti na vrelom tiganju koji je posut solju..Dodati zacine po ukusu. Zatim dodati prezle da se formiraju pljeskavice.Peci u rerni 15 min. Дис ај гада чрај! Margareta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 inače,prijatelj koji je priličan poznavalac zdrave ishrane mi skoro reče da je prestao da koristi sojino mleko kada je video šta mu rade da bi ga izbelili pa mi preporuči pirinčano i heljdino јел` то онај што неће да једе шећер...? немој много да се дружиш са њим... 0702_read јust relax .smil. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
isi Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Hvala svima na odgovorima, od velike ste pomoći :cheesy2: мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Ja jedem hranu nzm za ostale. isi and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Ево, чак и Blic даје допринос са посним рецептима: http://zena.blic.rs/Kuhinja/9972/Pocinje_uskrsnji_post_Ukusna_jela_spremljena_na_vodi Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 pirincano i heljdino mleko? gde to moze da se nadje? moze li da se napravi? ja ga kupujem...vidi u zdravoj hrani Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 kiseo kupus čini mi se niko ne pomenu ... obožavam ga dusha, Таша, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Ова слика мене баш онако подсећа на пост. Чувена "Људи једу к(р)омпир Sophrosyne, w.a.mozart and sleki је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 А која је сврха тих посних "млека" или "сирева"? Ем су безукусни, ем док стигну код нас светле у мраку, ем ми личи на то да постиш, али се не одричеш нечега мрсног што волиш. ukus je relativna stvar-ja se recimo vrlo slično hranim i van posta i tofu mi je(sir od soje vrlo ukusan) dok je većini bezukusan-ne može nekome ko je naviko na tešku hranu tofu ili nešto tog tipa da bude ukusno a on naviko da toksinima bombarduje organizam svrha posnog mleka je što je pre svega tečno,poboljšava ishranu u postu i daje šansu za raznovrsniju ishranu (pahuljice,musli,šolja sojinog mleka,sutlijaš,kakao, u kafu,uz tost itd.) ... verovatno poboljšava i stolicu Текла26 је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Kuvani pirinac zasladjen medom, mlevenim bademom i cimetom. Testenina - makaroni sa secerom i bademom ( lesnik, orah ) Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Код мене је стандардно питање :"Па,шта ти једеш док постиш на воду?! :- Па нема ништа,осим пасуља и кромпира. :huh: " Тако да разумем недоумицу шта јести,а не погрешити. :bla: Зато радо делим рецепте из мамине кухиње. :-X Паштета од ораха и кромпира пире од кромпира,млевени ораси,мало сушеног зачина од поврћа,со,бибер,чешањ белог лука,мало сенфа,врела вода Пире од кромпира и млевене орахе сјединити мешањем (колико пиреа,толико и млевених ораха) да се добије густа кашица,додати бибер,бели лук,мало сенфа и све добро сјединити. Паштета од печеног кикирикија пире од кромпира,млевени ораси,мало сушеног зачина од поврћа,со,бибер,чешањ белог лука,мало сенфа,врела вода Пире од кромпира и млевени печени кикирики сјединити мешањем (колико пиреа,толико и млевених ораха) да се добије густа кашица, додати бибер,бели лук,мало сенфа и све добро сјединити. w.a.mozart, YOKA, Sophrosyne and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Пиринач са копривама (зељем, спанаћем, блитвом, лободом, листом винове лозе...) 250гр пиринча, 2 кашике зачина, ½ кг копривиног младог лишћа (зељем, спанаћем, блитвом, лободом, листом винове лозе...), 1 већа главица црног лука, 1 веза першуна, со Пиринач обарити у води у коју смо додали зачин. Коприве опрати и са исецканим луком обарити у 3 дл воде. Овако обарене коприве иситнити,помешати са бареним пиринчем и зачинити по укусу. Чорба од поврћа 1 кромпир, 1 шаргарепа, 1 главица црног лука, 1 паприка, 2 дл воде, ½ л сока од парадајза, 2 кашике зачина, 1 веза першуна, со Исецкано поврће скувати, пред крај додати сок од парадајза и зачин. Лепиње Замесити тесто као за хлеб. Растањити танке лепињице и пећи на плотни (са обе стране). Премазати кечапом од парадајза или џемом и служити топло. w.a.mozart, Svetlana Pecin-Saraguda and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 И што би рекла моја бака - ништа без колача. :cheesy2: Коцке са медом 1 шоља воде, 1 шоља шећера, 1 шоља меда, 100 гр ораха, 100 гр сувог грожђа, 1 ванилин шећер, 2 кашике пекмеза, брашно, 2 дл шербет чаја, прашак за пециво Воду, шећер, мед, орахе, суво грожђе, ванилин шећер, пекмез и брашно (количина по потреби) замесити до густине качамака, да отпада са варјаче. У брашно ставити један прашак за пециво на ½ кг брашна. Тепсију загрејати, па премазати воском или обложити папиром за печење, па усути припремљено тесто и пећи. Када је колач готов прелити га шербет чајем. 1305_womens obi-wan, Suzana, Рада. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 čoveče,pa ovo je fenomenalno...sutra ću odmah probati ove paštete LIKE Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 svrha posnog mleka je što je pre svega tečno,poboljšava ishranu u postu i daje šansu za raznovrsniju ishranu (pahuljice,musli,šolja sojinog mleka,sutlijaš,kakao, u kafu,uz tost itd.) ... verovatno poboljšava i stolicu ако је ово проверено, одмах купујем... :rolleyes: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука