Odahviing Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zanimljivo je kako neko ko je nov u nekoj stvari, ima čvrste stavove i ako ne zna sve, ustvari ne zna većinu stvari ipak je izgradio svoj stav i ne mrda od njega. Iako taj stav može da bude pogrešan. I jedan savet za ostale članove foruma vidite da čovek ima čvrst stav i nikakva logička i valjana objašnjenja (ako ih ima) neće ga pomeriti od tog stava iako je stav pogrešan, a vi mu to lepo predočite neće se pomaknuti. Tako moje savet vam je: NE TRUDITE SE UZALUD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zanimljivo je kako neko ko je nov u nekoj stvari, ima čvrste stavove i ako ne zna sve, ustvari ne zna većinu stvari ipak je izgradio svoj stav i ne mrda od njega. Iako taj stav može da bude pogrešan. I jedan savet za ostale članove foruma vidite da čovek ima čvrst stav i nikakva logička i valjana objašnjenja (ako ih ima) neće ga pomeriti od tog stava iako je stav pogrešan, a vi mu to lepo predočite neće se pomaknuti. Tako moje savet vam je: NE TRUDITE SE UZALUD Manje sarkazma,ljudi i ne čitaju link koji je obješen.Jeste malo podugačak,ali bar sve podrobno i pitko odgovaraju dva uzvišena čina jeromonaštva.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zanimljivo je kako neko ko je nov u nekoj stvari, ima čvrste stavove i ako ne zna sve, ustvari ne zna većinu stvari ipak je izgradio svoj stav i ne mrda od njega. Iako taj stav može da bude pogrešan. I jedan savet za ostale članove foruma vidite da čovek ima čvrst stav i nikakva logička i valjana objašnjenja (ako ih ima) neće ga pomeriti od tog stava iako je stav pogrešan, a vi mu to lepo predočite neće se pomaknuti. Tako moje savet vam je: NE TRUDITE SE UZALUD Pa forum i jeste mjesto za razmjenu čvrstih stavova, vrlo lijepo vidjet da ih neko takve ima, danas je to rijetkost. Meni imponuju takvi ljudi pa makar mi bili protivnicima u debati. šta započet s takvima koji imaju samo mlohave argumente i kilave stavove. A svuda je opšte poznata stvar da se braća sektaši uvijek mogu pohvaliti čvrstinom svojih stavova, tamo drugačijih nekakvih nego jedino čvrstih valjda uopšte ni nemaju, samo čvrto, čvršće i najčvršće - što veća sekta tim stavovi čvršći. Sjeti se samo Svjedoka Jehovinih kakve tek oni čvrste stavove imaju. Ko čelik oplemenjen titanijumom. http://www.youtube.com/watch?v=b1m_iSqMQIw Funny Jehovah's Witness video about the Ministry kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zaista ne znam zašto novopridošli članovi ne čitaju teme koje već postoje,i na kojima je mnogo rečeno na ovu temu. kopitar, Срђан Ранђеловић and Aristotel је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zaista ne znam zašto novopridošli članovi ne čitaju teme koje već postoje,i na kojima je mnogo rečeno na ovu temu. Pa zato što imaju svoje čvrste stavove. Šta će njima nekakva pisanja kad imaju te svoje stavove a tako čvrste. Pa stvarno, i ja da imam takve te iste čvrste stavove kašljao bi s visoka na nekakva ta piskaranja po forumu, šta će mi to? K čemu bi mi to još valjalo pored takvih tih mojih čvrstih stavova? Kakva li nelogična pitanja. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Брате, пробано је више пута. Не вреди са њима дискутовати. A lepo mi ja Aca rekao, a ja mu nisam verovao... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zaista ne znam zašto novopridošli članovi ne čitaju teme koje već postoje,i na kojima je mnogo rečeno na ovu temu. Zasto stari clanovi imaju vecu gust da pisu na pravoslavnom forumu o Halidu Beslicu,nego da upute novopridosle na teme na ovom moru tema gde mogu naci odgovore na postavljena pitanja. Ne znam da li si na mene ciljao,nije ni bitno,ali kontam jednako vremenski ti je trebalo napisati ovaj post pun prekora od jednostavnog uputa gde se odgovori mogu naci. Inace i dalje bi voleo pre svega od Aleksandra odgovor na ono pitanje apropo apostolskih pravila i paljenja sveca u sinagogi. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Stavovi koje sam naveo su moji čvrsti stavovi,ovaj link o ekumenizmu koji sam stavio u opisu,od toga ne mrdam.Ako vas mrzi da čitate pa molim lijepo.. Sad vidim ustvari da smo mi odlično prošli, sreća pa ne ostade u nas. Sad bi ti sjedio na nekakvom sedevakantističko tridentinskom forumu odakle bi odlazio na križarski pohod na nas heretike ekumenističke i drugovatikanske novoordite po našim forumima i tamo nas mlatio bulama papa Lava XIII i Pia XI po glavama To mi je tek sad upalilo kakvu smo imali sreću za razliku od ovih ovdje koji takve sreće nisu bili. Šta nas zamalo snađe, omg! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Zasto stari clanovi imaju vecu gust da pisu na pravoslavnom forumu o Halidu Beslicu,nego da upute novopridosle na teme na ovom moru tema gde mogu naci odgovore na postavljena pitanja. Ne znam da li si na mene ciljao,nije ni bitno,ali kontam jednako vremenski ti je trebalo napisati ovaj post pun prekora od jednostavnog uputa gde se odgovori mogu naci. Inace i dalje bi voleo pre svega od Aleksandra odgovor na ono pitanje apropo apostolskih pravila i paljenja sveca u sinagogi. ne bi da se mešam u teologiju i tumačenje kanona,ali kapiram da nam ni patrijarh ni istaknuti bogoslovi nisu retardirani pa će svesno da skrnave čistu pradjedovsku veru.Dakle već rekoh imate ceo podforum ikumenizam pa čitajte ,a kapiram da se i Aca Milojkov već smorio da tumači ljudima glupe(bez ljutnje) zamerke na ponašanje patrijarha. Ja ne znam zaista koliko moraš biti malouman pa da padaš na fore iz filma rat za duše i sl.. u stvari nije tu maloumnodt u pitanju tu su uglavnom odredjeni psihički i duševni poremećaji u pitanju,a jedini koji padaju na te fore su uglavnom klinci neofiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Sad vidim ustvari da smo mi dobro prošli, sreća pa ne ostade u nas. sad bi sjedio na nekakvom sedevakantističko tridentinskom forumu odakle bi odlazi na križarski pohod na nas ekumenističke heretike i drugovatikanske novoordite po našim forumima i tamo nas mlatio bulama papa Lava XIII i Pia XI po glavama To mi je tek sad upalilo kakvu smo imali sreću za razliku od ovih ovdje koji takve sreće nisu bili. Ja sam za to da se rimokatolici pozovu na pokajanje,jer je dužnost Pravoslavca da misionari među inoslavnim,neznabožcima i otpadnicima Pravoslavnu vjeru.Ali pošto je već apelovano na mnoštvo ponavljanja rimokatolicima gdje su pogrješili,ako nema efekta,pa manimo se onda prepucavanja koje ne može da urodi plodom,ko će odustati tako brzo,pitate se? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Ja sam za to da se rimokatolici pozovu na pokajanje,jer je dužnost Pravoslavca da misionari među inoslavnim,neznabožcima i otpadnicima Pravoslavnu vjeru.Ali pošto je već apelovano na mnoštvo ponavljanja rimokatolicima gdje su pogrješili,ako nema efekta,pa manimo se onda prepucavanja koje ne može da urodi plodom,ko će odustati tako brzo,pitate se? Pa ko ti to brani čovječe da misionariš? Pa ti onda stvarno baš giubiš vrijeme na pravoslavnom forumu, tamo su svi izmisionareni davno prije nego što si se ti i rodio uopšte i to do najmanje dvadesetog koljena unazad. Pogledaj gdje bude posla ko pljeve, na ovamo, tamo sve sami jeretik do jeretika, sve sami nepravoslavni kud god da pogledaš, bjež tamo misionarit, posla tamo preko glave. http://www.faithfulcatholics.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 No tako je to s tim, normalka, ja imam svog ličnog prijatelja Srbina, o kojem sam vam već pričao više puta, taj iz Amsterdama i koji je tako hard catholic, da uvijek strahujem i bojim se za njega da ne zaglavi kod tridentinaca i završi na kraju u sedevakantista, što nisu ništa drugo nego naši sektaši. S njim se uopšte više ni ne raspravljam jer bismo se posvađali totalno kad bi nešto započeli, onda bolje ništa, bez ikakvih rasprava. A znamo se cijeli život. Znam ih još nekoliko takvih katolika, nekoliko unijata ukrajinskih i slovačkih da im po papizmu niko nije ravan, pa ruske tridentince, ti su omg, ala Jurodivi samo s druge strane, pa još drugog jednog mladog Srbina (ne mislim na o. Midrasha), taj se na sreću drži još u kanonskim granicama i dobro se kroti, ali ako se prestane krotit završiće i on hop-hop ravno u sedevakantista i lefebvreovaca. Isto tako ovi Hrvati što pređoše na pravoslavlje, jedini je jedan kojeg znam sasvim ok, i ovdje je na forumu (ne mislim na Jurodivog, na drugog, znate vi već svi sami na koga mislim), svi ostali za koje sam čuo su po starokalendarskim sektama. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 ne bi da se mešam u teologiju i tumačenje kanona,ali kapiram da nam ni patrijarh ni istaknuti bogoslovi nisu retardirani pa će svesno da skrnave čistu pradjedovsku veru. Dakle već rekoh imate ceo podforum ikumenizam pa čitajte ,a kapiram da se i Aca Milojkov već smorio da tumači ljudima glupe(bez ljutnje) zamerke na ponašanje patrijarha. Ja ne znam zaista koliko moraš biti malouman pa da padaš na fore iz filma rat za duše i sl.. u stvari nije tu maloumnodt u pitanju tu su uglavnom odredjeni psihički i duševni poremećaji u pitanju,a jedini koji padaju na te fore su uglavnom klinci neofiti. Ali se mesas?! Nema sta tu da se kapira ili ne kapira,voleo bih samo da znam rezon tog postupka patrijarha u tom nekom tumacenju a apropo tog apostolskog pravila. Ako cemo polaziti kao sto ti polazis da svaki postupak bilo kog iz crkve posmatras kroz prizmu toga kako ti pises onda bi ispalo isto tako da je monah Artemije u pravu jer on nije lud niti kako ti kazes retardiran da svesno skrnavi pradedovsku veru,da ili ne? Za informaciju za taj film prvi put sad cujem,ako budem imao nekad vremena raspitacu se o cemu se radi a ako mi bude delovao zanimljivo nesto mozda i odgledam,onda cu ti javiti. Nisi prozorljiv izgleda Inace ja nisam niti sam zamerao patrijarhu niti sam rekao nesto cime bi bilo ko pomislio da sam to ucinio samo sam postavio prosto pitanje,ti si posle rekao da odgovori ti vec postoje i da samo eto od moje lenjosti nisam mogao da vidim pa nanovo pitam isto, ali mi jos nisi poslao temu gde mogu naci taj odgovor. Ne znam Aleksandra ali sam poprilicno siguran da mu nije potreban advokat a ni portparol no ako gresim unapred se izvinjavam. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Evo ako ne vjerujete par videa od ruskih tridentinaca iz USA, ovo je specijalna forma tridentske Mise na ruskom a ne na latinskom, tamo ispod videa je cijela rasprava o tome. Vidio sam i nekakve ukrajinske iz Sevastopolja, Donjecka i Zaporožja i ruske iz Petrograda i Moskve. Oni imaju mnogo ljepša videa i slike ali mi se to sad ne traži po You Tube, postavim ih možda na zapadnoj liturgiji kad stignem da vidite kako to izgleda. Više kao liturgijsku zanimljivost i raritet sam vam to postavio, a to su ti naši most hard and strongests catholics.. O tom sam vam pisao gore, tako to obično biva. Kod konvertita je uvijek najaktuelnija i preferovana hard verzija i opcija. Za mainstream se oni baš pretjerano nešto ne zanimaju, svejedno da li katolički ili pravoslavni. Consecration of the Holy Eucharist in Russian at Roman Catholic Mass Divine Blessing in Russian Russian Song - My God I thirst for you (Psalm 63) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Evo ako ne vjerujete par videa od ruskih tridentinaca iz USA, ovo je specijalna forma tridentske Mise na ruskom a ne na latinskom, tamo ispod videa je cijela rasprava o tome. Vidio sam i nekakve ukrajinske iz Sevastopolja, Donjecka i Zaporožja i ruske iz Petrograda i Moskve. Oni imaju mnogo ljepša videa i slike ali mi se to sad ne traži po You Tube, postavim ih možda na zapadnoj liturgiji kad stignem da vidite kako to izgleda. Više kao liturgijsku zanimljivost i raritet sam vam to postavio, a to su ti naši most hard and strongests catholics.. O tom sam vam pisao gore, tako to obično biva. Kod konvertita je uvijek najaktuelnija i preferovana hard verzija i opcija. Za mainstream se oni baš pretjerano nešto ne zanimaju, svejedno da li katolički ili pravoslavni. Consecration of the Holy Eucharist in Russian at Roman Catholic Mass Divine Blessing in Russian Russian Song - My God I thirst for you (Psalm 63) Ma čisto bogohuljenje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука