Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 О! Тебра, научи нас! Tebe niko nije uzeo u usta. Ti kao Srbin trebalo bi da podržiš da se patriotizam nalazi u korjenu svake tvoje pore bića. Zborimo na razini patriotizma kao na kolosalnim trpeljivostima između stanja u kojem se nalazimo i deaktiviramo miljee poluaktivno i naprasito, jer je tanka linija koja djeli mržnju od patriotizma u današnje vrijeme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ko je sad ppkazao veću ljubav prema domovini ili privrženost prema vjeri, taj sektaški zaprodanac Dubravko Mirković što je iz kanonski priznate Srpske Pravoslavne Crkve otišao u privatnu sektu nekakvog Nemanje Stankovića koji se lažno predstavlja kao episkop Akakije ili taj Stbin, autor tog komentara o kojem je riječ i koji je to dole napisao. O čemu to ti pričaš? Овај ''монах'' се зове Дубравко Мирковић, по мајци Хрват, Београђанин Дорћолац. Осамдесетих је био фанатични секаташ - адвентиста. Крајем 90-тих је лутао по Светој гори, па се нашао позван да нас учи православљу! Ti priznaješ samo one pripadnike Crkve koji su u dijalozima sa vama. Ja ih ne gledam kao revnosne. Od dijaloga se treba bježati a ne biti učesnikom, jer smo dovoljno već puta bili da znamo šta se krije iza osovina kvazi-sporazumjevanja gdje se traži odstupanje naših zvaničnih dogmata i Svetootačkih predanja da bi ušli u uniju sa inoslavnima koji odstrane samo trunku svoga inoslavnog, i kao, odjednom, sve po starom. E, pa, neće ići, mili moji. Kompromisa dva oponenta mamona i Gospoda nema. Jednom služiš, pa odaberi sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Tebe niko nije uzeo u usta. Ti kao Srbin trebalo bi da podržiš da se patriotizam nalazi u korjenu svake tvoje pore bića. Zborimo na razini patriotizma kao na kolosalnim trpeljivostima između stanja u kojem se nalazimo i deaktiviramo miljee poluaktivno i naprasito, jer je tanka linija koja djeli mržnju od patriotizma u današnje vrijeme. Одлично си то схватио младићу! И одлична ја та прича о "пори и патриотизму"... Али, одакле ти знаш да сам Србин? И шта уопште значи Србином бити!? И да ли је то уопште данас битно!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne možeš da razumiješ šta znači istinski patriotizam. Ti razumeš pa je tvoje mera svega i ti ćeš svima da nam kažeš? Ako nismo kao ti onda smo "anti-srbski izdajnici i strani plaćenici"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ti priznaješ samo one pripadnike Crkve koji su u dijalozima sa vama. Ja ih ne gledam kao revnosne. Od dijaloga se treba bježati a ne biti učesnikom, jer smo dovoljno već puta bili da znamo šta se krije iza osovina kvazi-sporazumjevanja gdje se traži odstupanje naših zvaničnih dogmata i Svetootačkih predanja da bi ušli u uniju sa inoslavnima koji odstrane samo trunku svoga inoslavnog, i kao, odjednom, sve po starom. E, pa, neće ići, mili moji. Kompromisa dva oponenta mamona i Gospoda nema. Jednom služiš, pa odaberi sam. ah, ti to misliš ovakve ove stvari, pa pomažemo se uzajamno kao hrišćani, pravoslavna braća nemaju gdje služit liturgiju pa je onda služe kod nas, jesi li znao da pravoslavni u Češkoj i Slovačkoj nemaju nikakve svoje božićne pjesme i da se na pravoslavni Božić 07.01. i kod njih pjevaju iste te naše katoličke božićne pjesmice i kolede? Pa nećemo ih ostavit usred zime da liturgiju služe ne znam gdje ili da je uopšte nemaju. http://www.youtube.com/watch?v=_BVzfJpS83E 1.1.2011 - Novoroční díkůvzdání (pravoslaví Horšovský Týn) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ti razumeš pa je tvoje mera svega i ti ćeš svima da nam kažeš? Ako nismo kao ti onda smo "anti-srbski izdajnici i strani plaćenici"? Dragi moj Auror, ja nisam Srbin i ne znam šta je to biti patriotom. Ali sam ovako apelovao Zayronu jer je očigledno da ni ja ni on to ne možemo da vidimo kao svoje načelo o srpskom patriotizmu, pa moramo da uzimamo neke druge lupe i stavljamo sitnija slova patriotske fragmentarnosti iz naših opusa življenja na prostorima gdje smo okruženi isključivo Srbima, a ne svojim matičnim narodom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Одлично си то схватио младићу! И одлична ја та прича о "пори и патриотизму"... Али, одакле ти знаш да сам Србин? И шта уопште значи Србином бити!? И да ли је то уопште данас битно!? Izvini, ali ne znam šta si po nacionalnosti, ali kao da je to i bitno da se bude patriota. Identifikovati sebe patriotom je drugačije naravi nego li dejstvovati u tom pravcu, danas je bitno očuvati vjeru i nacionalnu kulturu i tradiciju, to je sve što znam o patriotizmu, što je pozitivno u svakom smislu.. Ne odstupati od drevnih tekovina, afirmisati se kao spona između ljubavi prema bližnjima i ljubavi prema daljnjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Dragi moj Auror, ja nisam Srbin i ne znam šta je to biti patriotom. Ali sam ovako apelovao Zayronu jer je očigledno da ni ja ni on to ne možemo da vidimo kao svoje načelo o srpskom patriotizmu, pa moramo da uzimamo neke druge lupe i stavljamo sitnija slova patriotske fragmentarnosti iz naših opusa življenja na prostorima gdje smo okruženi isključivo Srbima, a ne svojim matičnim narodom. Ovde je problem što su se neki i nešto proglasili za "patriotsko" i onda su im ostali nerodoljubi (koji odstupaju od onoga što su oni proglasili za takvo). Polarizacija na rodoljube i izdajnike je jako ružna stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne možeš da razumiješ šta znači istinski patriotizam. Patriotizam- kad zelis da svima u vasoj zemlji bude dobro. PatriJotizam- kad zelis da samo tebi samo u tvojoj zemlji bude dobro. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ovde je problem što su se neki i nešto proglasili za "patriotsko" i onda su im ostali nerodoljubi (koji odstupaju od onoga što su oni proglasili za takvo). Polarizacija na rodoljube i izdajnike je jako ružna stvar. Polarizacija je prisutna na svakom koraku, ali u rodoljublju mislim da ne. Ovdje se radi o videu koji sam postavio, ako ga nisi vidio, ne donosi sud na osnovu onoga što je rekao Zayron, da je patriotizam kroz prizmu monaha stavljanje etikete izdajnika ne bilo koga. Jer je u pitanju jasno deklarisanje sebe za to što jesi, a oni koji su izabrali svojevoljno da idu putem pogibelji samovoljno su tamo gdje jesu, i ne bi trebali jedni druge da diraju dok ne nađu zajednički jezik duha. Ali to je putem ekumenizma neostvarivo i pretenciozno odijeljivanje od onoga što je Srbima u amanet ostavio Sveti Sava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 onoga što je Srbima u amanet ostavio Sveti Sava Pitam se samo šta li bi on mislio o današnjim nosiocima tog "svetosavskog nacionalizma". Ništa zajedničko sa njima on nema. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Pitam se samo šta li bi on mislio o današnjim nosiocima tog "svetosavskog nacionalizma". Ništa zajedničko sa njima on nema. Sa Svetim Savom se razgovara u molitvama, jer se obraćamo živom svetcu, a to da li on nešto može da misli o onome što je samo konstruisano prema njegovim nacrtima, po uzoru na njegovu doktrinu vjere, to je ostavljeno između njega i srpskog naroda koji mu se moli skrušeno i zdušno na sve praznike i na svaki dan kad je u nevolji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Sa Svetim Savom se razgovara u molitvama, jer se obraćamo živom svetcu, a to da li on nešto može da misli o onome što je samo konstruisano prema njegovim nacrtima, po uzoru na njegovu doktrinu vjere, to je ostavljeno između njega i srpskog naroda koji mu se moli skrušeno i zdušno na sve praznike i na svaki dan kad je u nevolji. Ne mislim na "srpski narod" nego na nosioce tog "svetosavskog nacionalizma". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Ovo je antiekumenizam - prilog katoličkih tridentinozilota dijalogu s nekatolicima. Naši ziloti nisu ništa manje "glasom autentičnosti i istinite kršćanske vjere - Istina je samo jedna" od tih vaših pravoslavnih, u ničem ne zaostaju za njima. Ne postoji vjera koja bi se zvala "kršćanstvo". Takva vjera nije nikada ni postojala. Postoji i uvijek je postojala Crkva, a postoje i uvijek su postojale razne hereze, koje nastaju kada neki ljudi odbace neka crkvena učenja, a ipak žele zadržati neka njezina učenja i moral. Ali nikada nije postojala i niti će ikada postojati opća kršćanska vjera čiji bi svi pripadnici prihvatili neka bitna središnja učenja i složili se oko toga da se razlikuju po drugim učenjima. Uvijek je postojala, od početka, i uvijek će postojati jedna Crkva i razne hereze, koje su ili osuđene na propast, ili, poput Muhamedove, prerastaju u odvojene vjere. Nikada nije postojala niti može postojati definicija zajedničkog i općeg kršćanstva. ... Nema mnogo crkava. Postoji samo jedna. To je Katolička crkva, koja je na jednoj strani, a sve ostale "crkve", njezini smrtni neprijatelji, na drugoj. - Hilaire Belloc, katolički povjesničar Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 I još dva video priloga k antiekumenizmu: jedan zapadno-antiekumenistički i jedan istočno-antiekumenistički. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука