Jump to content

Anti-ekumenizam

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ma čisto bogohuljenje

No, vidiš, oni imaju svoje bogohuljenje a ti svoje, svako ima nekakvo, sekte i anticrkvene organizacije i jesu uvijek bogohuljenjem i velikim zlom, čim bi drugo bile. Šta se čudiš njihovom bogohuljenju kad imaš to svoje u toj parasinagogi ili paracrkvenoj organizaciji koju podržavaš i čiji si evidentno članom a koja se lažno predstavlja crkvom. Baš svašta s tobom.

Подели на овим сајтовима

Антиекуменизам је свејерес. Док екуменизам може бити од свејереси до свеврлине.

da ja to kažem ovako na ravno po seljački, gledam da sam ga to gore baš zamotao a ni sam ne znam zašto, treba to ovako reći na puna pluća a ravno u lice šta mislim o tome "jeretisanju" njihovom, svaka druga riječ im je ili jeres ili bogohuljenje, i ne štediti ih ni malo jer ni oni ne štede drugih:

Svejeres je kad se neko od jučer pravoslavac pravi većim pravoslavcem i od svih patrijarha pravoslavnih i kad se neko od jučer katolik pravi većim katolikom i od pape, to je oduvijek bila ta najveća jeres i svejeres a naziva se drugačije i duhovnom gordošću ili duhovnom ohološću a najviše ima veze sa duhovnom nezrelošću. Vidim da sa nekima ovdje baš ne vrijedi mnogo zamotavat i izokola govorit jer izgleda ne razumiju to naznakom pa im treba to reći u lice, jasno i bukvalno jer drugačije to nisu u stanju razumjet jer stalno i dalje guslaju po svome.. Sad je to sasvim jasno šta je jeres i svejeres, imamo sad to valjda riješeno. OMG!

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=28iqK1MjvFw  

ПРАВОСЛАВЉЕ НА УДАРУ ЕКУМЕНИЗМА

Suština Pravoslavlja!

@Jurodivi anebo "Suštino Pravoslavlja"

Inače si prema meni suština besmisla,

nikog do sada još nisam vidio

s toliko smisla za besmisao.

Već sam ti napisao da je na forumu zabranjeno stavljanje linkova na paracrkvene organizacije i narušioce kanionskog poretka SPC, takve te parasinagoge kao SIPC a ovo video je od Akakijevaca, tj. srpskih pristalica grčkih starokalendaraca i sljedbenika samozvanog episkopa Nemanje Stankovića tako da ne kažeš da ti niko to nije rekao jer je na videu poziv i agitacija na ostavljanje redovne kanonske SPC i prelazak u takozvanu SIPC sektu. Tako to onda rješavaj sa administracijom a najvjerovatnije i da hoćeš kad neko to uvidi. Meni na cijelom tom videu je bio zanimljiv jedan komentar ispod pa ga prenesem ovdje a koji odlično ilustruje i potvrđuje sve ono što sam o tome već rekao u svom pređašnjem postu.

Овај ''монах'' се зове Дубравко Мирковић, по мајци Хрват, Београђанин Дорћолац. Осамдесетих је био фанатични секаташ - адвентиста. Крајем 90-тих је лутао по Светој гори, па се нашао позван да нас учи православљу!

Подели на овим сајтовима

@Jurodivi anebo "Suštino Pravoslavlja"

Inače si prema meni suština besmisla,

nikog do sada još nisam vidio

s toliko smisla za besmisao.

Već sam ti napisao da je na forumu zabranjeno stavljanje linkova na paracrkvene organizacije i narušioce kanionskog poretka SPC, takve te parasinagoge kao SIPC a ovo video je od Akakijevaca, tj. srpskih pristalica grčkih starokalendaraca i sljedbenika samozvanog episkopa Nemanje Stankovića tako da ne kažeš da ti niko to nije rekao jer je na videu poziv i agitacija na ostavljanje redovne kanonske SPC i prelazak u takozvanu SIPC sektu. Tako to onda rješavaj sa administracijom a najvjerovatnije i da hoćeš kad neko to uvidi. Meni na cijelom tom videu je bio zanimljiv jedan komentar ispod pa ga prenesem ovdje a koji odlično ilustruje i potvrđuje sve ono što sam o tome već rekao u svom pređašnjem postu.

Овај ''монах'' се зове Дубравко Мирковић, по мајци Хрват, Београђанин Дорћолац. Осамдесетих је био фанатични секаташ - адвентиста. Крајем 90-тих је лутао по Светој гори, па се нашао позван да нас учи православљу!

Ne sudi čovjeku po tome šta je ranije bio. O tome će Bog da sudi. Nemaš moć da se mješaš u unutrašnje stvari Crkve, nisi njen član.

Подели на овим сајтовима

Ne sudi čovjeku po tome šta je ranije bio. O tome će Bog da sudi. Nemaš moć da se mješaš u unutrašnje stvari Crkve, nisi njen član.

Ja nikog ne sudim, sude ga ti Srbi koji iz nekog razloga smattra da im soli pamet i pravi se veći Srbin i pravoslavac od njih Srba i pravoslavaca. Samo sam napisao kako mi se taj komentar čini zanimljivim jer zapada tačno do onog o čemu sam gore pisao u rom svom pređašnjem postu.

Подели на овим сајтовима

Ja nikog ne sudim, sude ga ti Srbi koji iz nekog razloga smattra da im soli pamet i pravi se veći Srbin i pravoslavac od njih Srba i pravoslavaca. Samo sam napisao kako mi se taj komentar čini zanimljivim jer zapada tačno do onog o čemu sam gore pisao u rom svom pređašnjem postu.

Ne možeš da razumiješ šta znači istinski patriotizam.

Подели на овим сајтовима

Ne možeš da razumiješ šta znači istinski patriotizam.

Razumijem, zato sam ga i postavio taj komentar, šta im ima nekakav ko i nije Srbin il je jedva Srbin preko ko zna koga i odakle a pravoslavac je od jučer ili prekjučer solit pamet predavanjima kako biti Srbin i pravoslavac, tako je to tamo pisalo a to i jeste suština pravog i zdravog srpskog nacionalizma i patriotizma koji uvijek vrlo srdačno podržavam i ja.

Подели на овим сајтовима

Razumijem, zato sam ga i postavio taj komentar, šta im ima nekakav ko i nije Srbin il je jedva Srbin preko ko zna koga i odakle a pravoslavac je od jučer ili prekjučer solit pamet predavanjima kako biti Srbin i pravoslavac, tako je to tamo pisalo a to i jeste suština pravog i zdravog srpskog nacionalizma i patriotizma koji uvijek vrlo srdačno podržavam i ja.

Pa nisi u njegovoj koži u kojoj se osjeća kao Srbin. Osporavaš mu i to pravo izgleda. Amerikancu se ne osporava pravo patriotizma, pa bio on sedam meksikanskih plemena.

Подели на овим сајтовима

Pa nisi u njegovoj koži u kojoj se osjeća kao Srbin. Osporavaš mu i to pravo izgleda. Amerikancu se ne osporava pravo patriotizma, pa bio on sedam meksikanskih plemena.

Pa eto i ja se osjećam više Čehom nego bilo čim drugim, veći dio živorta sam proveo u Češkoj nego dole kod nas, imam i češke pretke ali neću sad počet učit Čehe kako biti Čeh, to mi ne pada ni na pamet. Taman posla. I kad su oni vrlo tolerantni, ovdje i Japance, Kineze i Vijetnamce koji se osjećaju Česima smatraju Ćesima a kamo li nekakve druge, te Slovene i Evropljane pogotovu. Ovdje Japanac Tomio Okamura uči Moravane kako biti Moravan, ahahahahaha. 

Tomio Okamura - proslov o moravanství, 16.6.2012 Zlín

Подели на овим сајтовима

Brate Juro, niko njega ne osuđuje zbog toga što je radio prije i je li bio panker, adventista, sado-mazohista ili šta, već zbog tog što radi sada a to je da im kao nedodjelani Srbin i nedodjelani pravoslavac soli pamet i uči ih kako biti pravi Srbin i pravi pravoslavac. kao i ti, koliko vidim osim što si pravoslavac htio bi biti i pravi Srbin iako to uopšte nije potrebno, pravoslavac možeš biti kao i Hrvat, ima dosta takvih ljudi koji si članovima SPC a nisu Srbima već Hrvatima, Makedoncima, Vlasima itd. da bi bio pravi Srbin moraš se dokazat, koliko si ti hrvatskih zemalja osvojio, koliko si hrvatskih robinja kao ratni plijen stekao, koliko si hrvatske djece i nečajadi u ropstvo odveo, a? A hoćeš bit nekakav Srbin i to još pravi Srbin, nejde to tako, i ja bih htio biti pravi papa al mišta od toga!

SRB was born

srb/s iloilo

Подели на овим сајтовима

Brate Juro, niko njega ne osuđuje zbpg toga što je radio prije i je lui bio panker, adventista, sado-mazohista ili šta, već zbog tog što radi sada a to je da im kao nedodjelani Srbin i nedodjelani pravoslavac soli pamet i uči ih kako biti pravi Srbin i pravi pravoslavac. kao i ti, koliko vidim osim što si pravoslavac htio bi biti i pravi Stbin iako to uopšte nije potrevbno, pravoslavac možeš biti kao i hrvat, ima dosta takvih ljudi koji si članovima SPC a nisu Srbima več Hrvatima, Makedoncima, Vlasima itd. da bi bio pravi Srbin moraš se dokazat, koliko si ti hrvatskih zemalja osvojio, koliko si hrvatskih robinja kao ratni plijen stekao, koliko si hrvatske djece i nečajadi u ropstvo odveo, a? A hoćeš bit nekakav Srbin i to još pravi Srbin, nejde to tako, i ja bih htio biti papa al mišta od toga!

On djeluje, gnušajući se ti toga ili ne, prezirući li svaku njegovu stopu patriotizma, on je tu i stoji visoko i nastavlja da djeluje povrh svih prepreka, drži se uspravno. Ti bi podsvjesno zabranio nekom da izvršava svoju slobodnu volju, otkud? Norme da bi neko ispunjavao uslove postavljaš, ali neprepoznatljiv izlaziš oboren pred neprijatelje kušače. Čim neko pokaže ljubav prema domovini, prema privrženosti vjeri, to je tebi strano, i van kvalifikacije, unosi u tebe nemir. Rigorozno bi postavio neke granice ponašanja određenih ljudi a kad ti se obznani da to nije u tvom domenu, tvoj polet ushićenja prelazi u agoniju i srdžbu. Neljudske egzemplifikacije oročavaš kao individualna poprišta humanosti. Čemu ovakav gest ako nije i tvoje stanovište, a ako jeste, jadan ti i tvoja percepcija, jer ovako se  ljudi antipatišu, tjeraš ljude od sebe. Pozivaš na klinč i osudu, trgao bi znamenja sa podvižnika. Odlučnost porfira i kamena jaspisa.

Sve se omalovažava i distancira na okorjelo. Jer za tebe ništa ne postoji što je izvan okvira tvoje ušamčenosti u delegiranje neumitnosti i smislenosti stava. Poljubi oficiru ruku i kaži da nije bilo poniznosti!

Подели на овим сајтовима

Čim neko pokaže ljubav prema domovini, prema privrženosti vjeri, to je tebi strano, i van kvalifikacije, unosi u tebe nemir. 

Ko je sad pokazao veću ljubav prema domovini ili privrženost prema vjeri, taj sektaški zaprodanac Dubravko Mirković što je iz kanonski priznate Srpske Pravoslavne Crkve otišao u privatnu sektu nekakvog gurua Nemanje Stankovića koji se lažno predstavlja kao episkop Akakije ili taj Srbin, autor tog komentara o kojem je riječ i koji je to dole napisao.  O čemu to ti pričaš?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...