Jump to content

Britanka čuje čak i treptanje oka!

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Džuli je prvi simptom svoje bolesti primijetila 2006, dok je igrala tetris. Odjednom je čula neku škripu, a tek onda shvatila da to čuje sebe kako trepće

i8kwDzy1qTN9a.jpg

Supermoć je prava noćna mora.

Britanka Džuli Redfern ima „supersonični“ sluh i može da čuje i kad igla padne na pod, ali i kada trepne. Takođe, sposobna je da čuje kako joj se pokreću unutrašnji organi, pa i kako joj srce udara.

Ova 47-godišnja recepcionerka pati od rijetkog poremećaja unutrašnjeg uha, zbog čega joj je sluh drastično pojačan.

- Sposobnost da čujete sve stvarno frustrira. Možda ljudi misle da im ne bi smetalo da čuju ogovaranje komšija, ali nikome ne bi prijalo da stalno čuje vlastito tijelo - kaže majka troje djece.

Džuli je prvi simptom svoje bolesti primijetila 2006, dok je igrala tetris. Odjednom je čula neku škripu, a tek onda shvatila da to čuje sebe kako trepće. Poslije toga počela je da čuje gotovo sve.

http://www.haber.ba/nauka/vjerovali-ili-ne/47208-britanka-cuje-cak-i-treptanje-oka.html

Подели на овим сајтовима

x-men-the-last-stand.jpg

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Доказ да имамо савршена чула која нам једино одговарају. Све ван тога, било јаче или слабије, није добро по нас људе. Представља поремећај. Бог је свакој врсти дао онолико колико јој је потребно. Неке животиње боље чују, друге имају бољи вид, треће изузетан њух... Човеку је дато то што му је дато. Има свест и разум тако да може направати апарате којима на тренутке, према потреби, може појачати своја чула. Али живети са тим појачаним или ослабљеним чулима видимо да није добро.

Подели на овим сајтовима

Ova zena nema nikakav super-sluh vec ima bolest, zbog koje dozivljava autofoniju. Eustahijeva tuba joj je otvorena gde ne treba i zvuci iz tela joj direktno ulaze u uvo, stvarajuci efekat 'glave u kofi'.

S druge strane, postoje ljudi koji stvarno imaju pojacan sluh... i to ne samo da im nije problem, vec, kao na primer ovom tipu, moze da im znacajno poboljsa kvalitet zivota.

http://www.youtube.com/watch?v=zwfwbA8SSps

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ja sam gledao lika, slep je inače, ali mu je čulo sluha toliko dobro da ustima stvara svukove i "gleda" na istu foru kao slepi miš, da sad ne objašnjavam, ukratko šalje svuk koji stvara ustima on se odbija od predmeta i vraća nazad i on to čuje i zna gde se šta nalazi. E sad može da bude neka podvala mislim da sam na Discoveryu gledao.

Подели на овим сајтовима

moja bolest, od nečeg sličnog bolujem i ja, zato sam u invalidskoj penziji, imam poremećaj ravnoteže uzrioovan sa sklerozom unutrašnjeg uha a tu je još ineurološka osim receptorne (labirint) kompomente, početkom ove godine sam imao isto hipersenzibilnu ataku za koju sam čuo da može doći ali nisam imao pojma da je tako odvratna, neoopisivo nešto, čuo sam pulsiranje nekakvog krvnog suda u unutrašnjem uhu kao da mi neko lupa kovačkim čekićem po nakovnju koji mi se nalazi baš posred glave unutra, čuo sam i druge da su se žalili na to ali nisam vjerovao da je to tako strašno, ne pitajte me kako sam uspijevao spavati, to je lupalo stalno i noć i dan, poslije je popustilo i sada mi se povrati ali s mnogo slabijom izdržljivijim intenzitetim, inače me od svega izbavlja samo mentalna aktivnost i zato stalno nešto radim, piskaram ili slušam muziku kako ne bi na to mislio, ne znam kako kod nje ali kod mene se taj zvuk iznutra dao anulirati zvukom izvana i zato imam stalno slušalice na glavi, inače kad je to i najtiše čujete kao tiho ritmičnio bzučanje, bzzz, bzzz, bzzz, bzzz a kad je glasno onda tako lupa tačno ko nakovanj u glavi. Držalo me to preko mjesec dana i lupalo ko nakovanj dan i noć dok nije popustilo na snošljiviju mjeru, sad samo povremeno i mnogo tiše, sad se to da izdržat, ništa prema onom kako je to bilo.

Подели на овим сајтовима

Ima i onaj klinja Kinez sa drecavo plavim ocima sto navodno vidi u mraku i oci mu reflektuju ko u macke

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ja sam gledao lika, slep je inače, ali mu je čulo sluha toliko dobro da ustima stvara svukove i "gleda" na istu foru kao slepi miš, da sad ne objašnjavam, ukratko šalje svuk koji stvara ustima on se odbija od predmeta i vraća nazad i on to čuje i zna gde se šta nalazi. E sad može da bude neka podvala mislim da sam na Discoveryu gledao.

da, to može, znao sam i ja jednog takvog, oni zato lupkaju štapom dok hodaju, zvuk koji se vraća im dava 3D informacije o prostoru

Подели на овим сајтовима

Vrlo komplikovano je sad to što se tiče hipersenzibiliteta govorit kad čovjek nema konkretne informacije, na primjer ovo što piše o njoj nije dovoljno rečeno, nije dosta informacija, valjda je samo pojednostavljeno radi novina i čitalaca pa svaljeno na unutrašnje uho a u stvari je za to najodgovorniji mozak. Što se tiče internalne akustike svi mi smo ustvari hipersenzibilni do neke mjere ali mozak djeluje kao program koji određene optičke i stato-akustičke informacija koje su izvan inekih već rođenjem predprogramovanih normi sasvim briše, deletuje, disfunkcija može biti receptorna i neurološka u mozgu, ta centralna CNS je mnogo češća.

Подели на овим сајтовима

da, to može, znao sam i ja jednog takvog, oni zato lupkaju štapom dok hodaju, zvuk koji se vraća im dava 3D informacije o prostoru

Da to znam, ali ovaj čovek ide ulicom normalno bez štapa, stavi naočare i ide i pravi neke čudne zvuke ustima, čak je i skuter vozio da li mu doduše ne na ulici nego na nekom parkingu sve lepo i normalno nikada ne bi rekao na je čovek slep, jedino zbog onih zvukova, mada i onda ne bi pomislio da je slep eventualno da je lud :D

Подели на овим сајтовима

Da to znam, ali ovaj čovek ide ulicom normalno bez štapa, stavi naočare i ide i pravi neke čudne zvuke ustima, čak je i skuter vozio da li mu doduše ne na ulici nego na nekom parkingu sve lepo i normalno nikada ne bi rekao na je čovek slep, jedino zbog onih zvukova, mada i onda ne bi pomislio da je slep eventualno da je lud :D

da, isto kao šišmiš, osim toga oni, mislim takvi ljudi, slijepci o kojima je riječ, imaju i sasvim drugačiju percepciju zvuka jer ne čuju samo tu komponentu koju mi čujemo ali djelomično i infra i ultra, potom osjećaju to kao vibracije, teško opisivo, nešto kao raznostrane cjevolike vjetriće kao kad bi na tebe iz različitih daljina duvali iz fena ili usisivača a ti bio izvježban tačno iz siline tj. snage tog udara vjetra raspoznat tačnu razdaljinu, otprilike tako, oni te zvuke doživljavaju više kao doticaj i dodir, sa palpatornom kvalitetom nego kao akustički signal što osjećamo mi koji vidimo.  Iz usta se prave viiši kompleksniji zvukovi sa mnogo višim harmoničkim oscilacijama, tonovima nego sa štapom, pogodniju su za akustičku refleksiju.

Подели на овим сајтовима

Доказ да имамо савршена чула која нам једино одговарају. Све ван тога, било јаче или слабије, није добро по нас људе. Представља поремећај. Бог је свакој врсти дао онолико колико јој је потребно. Неке животиње боље чују, друге имају бољи вид, треће изузетан њух... Човеку је дато то што му је дато. Има свест и разум тако да може направати апарате којима на тренутке, према потреби, може појачати своја чула. Али живети са тим појачаним или ослабљеним чулима видимо да није добро.

Nemamo mi sluha ni malo ni previse, ni osrednje koliko nam kao treba, vec toliko koliko ima, ne bi nam nista falilo ni da cujemo kao slonovi. Ovo sto ova zena ima nije super sluh vec bolest.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...