Jump to content

ПУТИН: Други своју децу не морају да штитe од геј-пропаганде, а Русија своју - хоће

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gluplje poredjenje u zivotu nisam procitao. Homosexualnost ti je (verovatno) poremecaj u organizmu zbog kog proizvodis vise zenskih hormona. Ono sto ti kazes jeste da je neko izabrao da mu telo proizvodi vise zenskih hormona?!? Da je doneo svesnu odluku?

Izvini ali vecu glupost u zivotu od te procitao nisam. I batali me vise sa time koliko ja poznajem Hriscanstvo, poznajem ga dovoljno da znam da ovakve gluposti nisu deo dogme vec tvoji stavovi.

Ne kapiras, Bog je stvorio i homosexualnost i heterosexualnsot. Izbor  o kom ti pricas je izmedju bluda i ljubavi a ne izmedju homo i hetero sexualnosti.

Ti se postavljas ko da si prva generacija apostola lichno, osudjujes moju veru i moje stavove o veri kao da si dobio neki autoritet da to radis. 

Ja tvoju veru tako nisam.

Mjock tako mi nisi veru samo si napisao da mislim da sam Hristos i da Hristos stvara homoseksualce.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Janko ako hoces da pomognes ovu temu napisi mi nesto o homoseksualcima koji su to postali kao sopstveni izbor za pocetak.

Citirao si upokojenog patrijarha Pavla pa mislim da si mu poverovao valjda da postoje i takvi.

Kasnije mozemo pricati o devijacijama rodjenjem i ko treba da snosi teret greha u palom covecanstvu.

Ali verovatno ako bi se poveo taj dijalog odvukli bi nas opet na setnju i paradu ponosa.

Подели на овим сајтовима

Прво, ако ми парадирамо са грехом (ето, Сенка каже да је боље и полигамија него хомосексуализам а ту нема боље-горе, грех је грех и оба нас удаљавају од Бога) морамо дозволити онима који живе са нама а нису верујући да имају исто право (па овде је кул бити стрипер, жене (и мушкарци) са крстовима око врата се такмиче у пумпању усана, попрсја, улетања у кревет по риалити-шоу-има, пљувања ближњих а онда причају да ће да ћуте јер посте па хоће да се причесте!!! итд исл, сад је мода да се што пре удаш-ожениш да би се што пре развео па причао о слободи као "искусан", ма свакаквих огавности од хетеро-популације, и томе нема краја...).

Нико овде не спори да и ти и ја и Милосављевић то сматрамо за грех, само начин позива на покајање нам је другачији јер код тебе се јавља искључивост ("то је ствар избора") која види лек у забранама, а ми основано сматрамо да има и избора (последица тешког хедонизма типа "шта још нисам пробао", под утицајем психоактивних супстанци, као последица губљења идентитета или ко зна чега све не), али и природних узрока (нпр мутација ДНК, за мене као верујућег то је последица огреховљености) и начин деловања видимо са једне стране у допуштењу да свако буде шта хоће, па макар га то одвело далеко од Христа, а са друге у призиву њих да приђу Цркви и суоче се са проблемом (и Серафим Роуз је био хомосексуалац, па се замонашио, сад не разматрамо његову теологију него гледамо са сотириолошке стране). Наравно, кад говоримо о допуштању параде, не мислимо да се слажемо са хомосексуализмом, већ дозвољавамо слободу да човек буде другачији па чак и на своју пропаст (и наравно, никад нећу дозволити да се све што је хомо-подведе под природно и нормално. Јер-ако је избор, није по Богу, а ако је по природи-онда је телесни фелер. Просто. Али то не значи да ти људи нису добри као ЛИЧНОСТИ, напротив, могу бити моралнији од многих верујућих хетеро. И ту треба да буде додирна тачка - ако је они желе. А ако не-широко им поље-или спаваћа соба.)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Procitaj Janko moj post gde kazem da je sexualnost nista pred nogama Ljubavi Hrista kojom nas daruje.

Ali Crkva jasno daje do znanja da se nijedan greh ne moze podrzati dok se ne desi pokajanje i oprost od Boga.

Svestenik bi vervatno takvom dao epitimiju(zabranu) a ti mi kazes da ne smemo podrzavati nijednu zabranu?

Zabrana je od rajskih dana na drvetu poznanja dobra i zla i vidi gde nas je dovela fantamozgarija Eve i Adamajer je nisu postovali.

Ne znam mozda vi ne mislite da je greh pravljenje parade i propagiranje greha. Sto bi ja to podrzavao i sto ne bi zabranjivao ako bi mi bilo u vlasti? Pogotovo tu mislim na one koji su imali izbor da cine greh ili ne cine.

Objasni mi samo kako Milosavljevic misli da je homoseksualnost Bozje delo?

Sve ostalo potpisujem sta si napisao.

Подели на овим сајтовима

мутација ДНК, за мене као верујућег то је последица огреховљености

???

Nisam siguran da sam razumeo, mozes li pojasniti?

Ostalo sto si napisao oko postovanja njihove slobode, iako mislis da je to sto rade greh, je za svaku pohvalu.

Подели на овим сајтовима

Ne znam mozda vi ne mislite da je greh pravljenje parade i propagiranje greha.  Pogotovo tu mislim na one koji su imali izbor da cine greh ili ne cine.

Mislimo da je greh, ali necemo da trazimo od drzave da zabranjuje gresno ponasanje, vec cu da podrzavam pravo koje im je Bog dao da greh cine

Sto bi ja to podrzavao i sto ne bi zabranjivao ako bi mi bilo u vlasti?

Zato sto im je gospod dao pravo na taj izbor a ti hoces da im oduzmes nesto sto im je gospod dao. Jedini greh koji ti smes da stopiras je greh u tebi samome. 

Opet da ti ponovim jos jednom, da je gospod teo drzavu koja ce da sankcionise greh vlascu i milicijom - on bi to ostavio.

On je ostavio crkvu i zajednicu koja dobrovoljno prihvati svakog ko hoce da okaje svoju gresnu prirodu i da mu u tome pomogne.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mislimo da je greh, ali necemo da trazimo od drzave da zabranjuje gresno ponasanje, vec cu da podrzavam pravo koje im je Bog dao da greh cine

Zato sto im je gospod dao pravo na taj izbor a ti hoces da im oduzmes nesto sto im je gospod dao. Jedini greh koji ti smes da stopiras je greh u tebi samome. 

Opet da ti ponovim jos jednom, da je gospod teo drzavu koja ce da sankcionise greh vlascu i milicijom - on bi to ostavio.

On je ostavio crkvu i zajednicu koja dobrovoljno prihvati svakog ko hoce da okaje svoju gresnu prirodu i da mu u tome pomogne.

Nije im Bog dao da cine greh majku mu vec im je dopustio iz nekog Njegovog promisla i takvi kakvi su sad ne mogu uci u Crkvu dok se ne pokaju a jedini spas i jeste Crkva Zivoga Boga moja zabrana bi im isla na tu pouku.

Подели на овим сајтовима

???

Nisam siguran da sam razumeo, mozes li pojasniti?

Ostalo sto si napisao oko postovanja njihove slobode, iako mislis da je to sto rade greh, je za svaku pohvalu.

Не свака мутација ДНК, већ она (ако уопште постоји као доказана, или се мисли да може бити узрок-нисам проучавао материју до тих дубина) која може довести до оваквог понашања и доживљавања сексуалности. Признајем, код транссексуалаца то је изразито и о томе је писао Патријарх Павле у теми причешћа и венчања истих који су се оперисали, док је код хомосексуалаца и наука на нивоу бауљања у тами, јер час је овако час онако, а ни један ни други став нису последица чврстих доказа. Да се не расплињујемо... Мој став је да, иако чврсто не знам, верујем да је могуће да буде последица природе и девијантних појава у истој).

Подели на овим сајтовима

Nije im Bog dao da cine greh majku mu vec im je dopustio iz nekog Njegovog promisla i takvi kakvi su sad ne mogu uci u Crkvu dok se ne pokaju a jedini spas i jeste Crkva Zivoga Boga 

Jest Bog je dao pravo da se greh cini. Dao ti je pravo na izbor a ti preko drzave hoces da izbor ukines.

moja zabrana bi im isla na tu pouku.

Tvoja zabrana bi ih jedino oterala od Crkve i Boga. Jer im prenosis negativnu poruku i negativne emocije. Kada im budes prenosio ljubav i razumevanje umesto zabrana onda bi  mozda prisli Ckrvi.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jest Bog je dao pravo da se greh cini. Dao ti je pravo na izbor a ti preko drzave hoces da izbor ukines.

Tvoja zabrana bi ih jedino oterala od Crkve i Boga. Jer im prenosis negativnu poruku i negativne emocije. Kada im budes prenosio ljubav i razumevanje umesto zabrana onda bi  mozda prisli Ckrvi.

Kad bi neko dosao na ispovest i rekao imam greh ne kajem se vec cu ga propagirati jer mi je to Bog dao za pravo ne bi dobio epitimiju a mozda i iskljucenje iz Crkve? Pustili bi ga takvog da uzme svete Darove?

Zabrana postoji Bog ni meni ne tolerise grehove sto bi ih ja onda nekome drugome tolerisao. Kod izbora koje si vidim poceo da koristis kao termin tek posle ragovora sa mnom postoje dve opcije jednu Bog Daruje a drugu dopusta dok ne postane bogoboracka i hulna na Svetoga Duha.

Jasno treba dati do znanje sa Hriscanske strane gledano da Crkva ima zabranu za greh! Nemoj da lazemo ljude nije sve sto je slobodno ili se cini slobodno korisno.

Подели на овим сајтовима

Procitaj Janko moj post gde kazem da je sexualnost nista pred nogama Ljubavi Hrista kojom nas daruje.

Ali Crkva jasno daje do znanja da se nijedan greh ne moze podrzati dok se ne desi pokajanje i oprost od Boga.

Svestenik bi vervatno takvom dao epitimiju(zabranu) a ti mi kazes da ne smemo podrzavati nijednu zabranu?

Zabrana je od rajskih dana na drvetu poznanja dobra i zla i vidi gde nas je dovela fantamozgarija Eve i Adamajer je nisu postovali.

Ne znam mozda vi ne mislite da je greh pravljenje parade i propagiranje greha. Sto bi ja to podrzavao i sto ne bi zabranjivao ako bi mi bilo u vlasti? Pogotovo tu mislim na one koji su imali izbor da cine greh ili ne cine.

Objasni mi samo kako Milosavljevic misli da je homoseksualnost Bozje delo?

Sve ostalo potpisujem sta si napisao.

Не знам како си ово спојио. У Цркви се не може мимо Писма и Предања, а у држави мимо закона (па и Путин каже да су равноправни, само неки су равноправни а неки равноправнији, то се једноставно осећа и у дискусији овде). За мене лично није парада ништа гора од Луде Куће или Великог Брата, или нпр Ракијаде (ако кажем Гуче и Егзита неки ће ме разапети ко јеретика ;) ). Али си ме довео до питања које дуго већ хоћу да поставим као тему, али не стижем, а и не знам где-па ћу прво овде, а онда тамо где је место:

Шта претходи-Причешће покајању или покајање Причешћу? 

Кад ово питам, мислим на моменат преумљења и покајања, онај ПРВИ пут?

Подели на овим сајтовима

Zabrana postoji Bog ni meni ne tolerise grehove sto bi ih ja onda nekome drugome tolerisao.

Mozda zato sto (al to ja samo pretpostavljam) ti nisi Bog i nije ti na mestu da se sa njim uporedjujes.

"Ako Bog moze mogu i ja."?

Vi verujete da bog moze i da leci bolesne... mozes li ti i to?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Не знам како си ово спојио. У Цркви се не може мимо Писма и Предања, а у држави мимо закона (па и Путин каже да су равноправни, само неки су равноправни а неки равноправнији, то се једноставно осећа и у дискусији овде). За мене лично није парада ништа гора од Луде Куће или Великог Брата, или нпр Ракијаде (ако кажем Гуче и Егзита неки ће ме разапети ко јеретика ;) ). Али си ме довео до питања које дуго већ хоћу да поставим као тему, али не стижем, а и не знам где-па ћу прво овде, а онда тамо где је место:

Шта претходи-Причешће покајању или покајање Причешћу? 

Кад ово питам, мислим на моменат преумљења и покајања, онај ПРВИ пут?

Dobro to po zakonu sam i sam priznao ljudi imaju prava na setnju i prosetali se mi pravimo te zakone mi ih i menjamo pa je onda i moje pisanje i stav na takav nacin postavljen. Moze i da se menja.

Подели на овим сајтовима

Kad bi neko dosao na ispovest i rekao imam greh ne kajem se vec cu ga propagirati jer mi je to Bog dao za pravo ne bi dobio epitimiju a mozda i iskljucenje iz Crkve? Pustili bi ga takvog da uzme svete Darove?

Jel ti razlikujes zabranu pristupanja pricescu (epitimiju) od zabrane koju cini drzava? Mladen i ostali konstantno pricaju o pravu da organizuju setnju i sve ostalo, a ti pricu skreces u jednu potpuno drugaciju stranu, kako bi dokazao da je zabrana opravdana i dobra.  

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...