Млађони Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Зато што нисмо сви исти . Зато што се права која се тек теко дају често злоупотребљавају . ok... u pravu si prava mogu da se zloupotrebljavaju i to se zakonski resava.. ali mi se iskreno primer uospte ne svidja: . Не може ,напр., битанга и беспосличар да има иста права, напр. да гласа, као човек који ради,зарађује и доприноси држави. Ovako sto se tice prvog prava mislim da si apsolutna komunjara(u filozofiji). Zato sto imas stav da ljudi postoje zbog drzave a ne drzava zbog ljudi. To ti je socijalizam par exelance. Одређена права треба давати као награда ,онима који ће их одговорно користити . Као што ћеш на пример детету дати да узима ауто кад год хоће кад покаже да ће бити одговоран возач . Сад можеш да ме назовеш фашистом или слично али заиста мислим да права треба да се заслуже а не поклањају. Треба неговати одређени модел понашања који ће обезбедити просперитет државе и нације. Problem je sto u filozofiji poltiike jesi blizak fasistima(bilo kojim totalitaristima, komunistima, fasistima, nacistima) Jednostavno pravo na imovinu, zivot, slobodu govora i slobodu kretanja. Preporucujem ti da procesljas malo po ovom sajtu: http://www.kopaonikschool.org/ http://www.dadalos.org/srbija/menschenrechte/grundkurs_mr2/Naturrecht/Naturrecht.htm Ja iskreno mislim da smo sva ta prava dobili od Boga i sada ti hoces da mi nametnes drzavu kao nekog ko ce meni da oduzima nesto sto mi je od Boga dato, zato sto neko misli da ja nisam dovoljno produktivan za drustvo? Треба неговати одређени модел понашања који ће обезбедити просперитет државе и нације. Dakle libelarizam. Sve drzave i nacije koje prosperiraju su libelarne. Evo kina, libelarizovala trziste, prosperira. Amerika stisnula trziste pada u krizu. Eu kada je bila najlibelarnija postala je najjaca ekonomija na svetu, sada stisla trziste, odma kriza. Pricamo prvenstveno o ekonomiji jer sa ekonomskim prosperitetom dolaze i ostali. Sto ljudi bolje zaradjuju i imaju bolji standard zivota mogu vise da se posvete drugim stvarima kao sto su nauka, filozofija, duhovnost, kreativnost itd. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Milosavljevicu Amerika je ,,stisla,, trziste da bi sprecila kolaps od liberlnog mesetaranja pojedinaca....mesas babe i zabe.....to je isto uradila i Nemacka i ai Kina to isto radi....jer kad bi ga totalno liberalizovala onda bi halapljivi pojedinci i grupacije zlopotrebljavali tu slobodu.....zbog koje je i doslo do ekonomske krize..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Milosavljevicu Amerika je ,,stisla,, trziste da bi sprecila kolaps od liberlnog mesetaranja pojedinaca....mesas babe i zabe.....to je isto uradila i Nemacka i ai Kina to isto radi....jer kad bi ga totalno liberalizovala onda bi halapljivi pojedinci i grupacije zlopotrebljavali tu slobodu.....zbog koje je i doslo do ekonomske krize..... Тотално погрешно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Тотално погрешно. Da da.....zato je i Amerika spasavala general Motors ..Nemacka Opel i slicno...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Види овако. Пре свега, кризу су изазвале државе и централне банке својим "регулацијама", а не "халапљиви појединци" који "злоупотребљавају слободу". Узрок кризе значи није "либерализација" већ управо супротно - "стезање тржишта". А "спасавање" великих компанија и банки им је само још једна у низу грешака које их скупо коштају. То је одговор у две реченице, а ако те интересује више могу да ти препоручим неке књиге које се тим питањима баве. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Milosavljevicu Amerika je ,,stisla,, trziste da bi sprecila kolaps od liberlnog mesetaranja pojedinaca....mesas babe i zabe.....to je isto uradila i Nemacka i ai Kina to isto radi....jer kad bi ga totalno liberalizovala onda bi halapljivi pojedinci i grupacije zlopotrebljavali tu slobodu.....zbog koje je i doslo do ekonomske krize..... Nije tacno, do ekonomske krize je doslo ponajvise sto je drzava garantovala kredite. I time napravila jednu "socijalisticku" meru... pa banke nisu bas marile kolike kredite daju i da li mogu da im vrate... nikakve veze sa libelarizmom nema. Da da.....zato je i Amerika spasavala general Motors ..Nemacka Opel i slicno...... Opel ti je brend unutar general motorsa. To je ista kompanija. Razmisli o tome. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Зато што нисмо сви исти . Зато што се права која се тек теко дају често злоупотребљавају . Не може ,напр., битанга и беспосличар да има иста права, напр. да гласа, као човек који ради,зарађује и доприноси држави. Одређена права треба давати као награда ,онима који ће их одговорно користити . Као што ћеш на пример детету дати да узима ауто кад год хоће кад покаже да ће бити одговоран возач . Сад можеш да ме назовеш фашистом или слично али заиста мислим да права треба да се заслуже а не поклањају. Треба неговати одређени модел понашања који ће обезбедити просперитет државе и нације. Pa dobro... koje bi ti pravo oduzeo besposlicaru kao sankciju? Pravo na zivot? Pravo na slobod kretanja? Pravo na slobodu govora? Pravo na imovinu? Koje pravo bi mu uskratio da ga kaznis za to sto je besposlicar? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Vaznija je ako akcenat stavis na taj jedan aspekat a sve ostale zanemaris. Evo, neko drugi bi, recimo, akcenat stavio na to da je u sredistu i jednog i drugog ljubav i da je to ono sto je najbitnije. Dakle, sve zavisi od ugla gledanja,a to se nikako ne moze uporediti sa time kol'ko su dva i dva i slicno. A cak i da se slozimo da je taj element uzrocnosti najbitniji i da je heteroseksualnost vaznija - kako se to odnosi prema ljudskim pravima? Je l' to sto homoseksualaca ne bi bilo bez heteroseksualaca argument u prilog zabrani promovisanja homoseksualnosti? Kako si uopste dosao do te teme? Неће бити, Петре. Да би постојали сви ти, како кажеш, аспекти гледања, људска права и др., мораш да постојиш. Постојање, живот је темељ свега. А живот управо стоји на хетеросексуалном а не хомосексуалном односу. Дакле, хетеросексуалност је већа, онтолошки важнија, ако хоћеш. Ово говорим не у циљу забране било чега. Говорим да бих показао да се хомосексуалност и хетеросексуалност не моги једнако вредновати, те самим тим ни друштво не би требало да им прилази истим аршинима. Понављам, друштво не треба да интересује ко са ким спава и кога воли. Друштво треба да има одговорност и треба да брине о опстанку живота. Свет не би престао да постоји без хомосексуалности, али без сједињења мушког и женског (природно или у лабараторији) би. Зато је хетеросексуалност, љубав између мушког и женског важнија и већа, уколико нам је живот највећа вредност. А живот јесте највећа вредност јер је фундамент на коме стоји и све ово о чему ти говориш. Без живота нема ни љубави, ни људских права, па ни геј параде. Ђуро Станивук and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ko je ovde tvrdio da je svako fašista čim ima nešto protiv održavanja parade? Мислио сам на "контра страну" у јавности, на разне активисте. Мада, има и овде људи који деле такав став, само што се контролишу и донекле бирају речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Zašto bi bilo bitno da li postoje ili ne postoje seksualnosti, odnosi između ljudi ili sami ljudi ... to je bitno religijama i na svakom pojedincu je da li hoće ili neće da ima potomstvo. Jer, ako ćemo po tome onda bi homoseksualnost i aseksualnost bile iste nastranosti i isti gresi i društvo (i država) bi trebalo da smatraju svojom dužnošću da se mešaju u živote pojedinaca i proveravaju da li svaki momak od 18 - 30 godina ima devojku (i obrnuto) da li (šta da li, kada!) misli da se ženi ili udaje i tome slično ... Читај шта пишем и не стављај ми у уста нешто што нисам ни мислио ни рекао. Покушај да прочиташ и да разумеш шта сам написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Неће бити, Петре. Да би постојали сви ти, како кажеш, аспекти гледања, људска права и др., мораш да постојиш. Постојање, живот је темељ свега. А живот управо стоји на хетеросексуалном а не хомосексуалном односу. Дакле, хетеросексуалност је већа, онтолошки важнија, ако хоћеш. Ово говорим не у циљу забране било чега. Говорим да бих показао да се хомосексуалност и хетеросексуалност не моги једнако вредновати, те самим тим ни друштво не би требало да им прилази истим аршинима. Понављам, друштво не треба да интересује ко са ким спава и кога воли. Друштво треба да има одговорност и треба да брине о опстанку живота. Свет не би престао да постоји без хомосексуалности, али без сједињења мушког и женског (природно или у лабараторији) би. Зато је хетеросексуалност, љубав између мушког и женског важнија и већа, уколико нам је живот највећа вредност. А живот јесте највећа вредност јер је фундамент на коме стоји и све ово о чему ти говориш. Без живота нема ни љубави, ни људских права, па ни геј параде. Ja ne razumem samo, za sta je to argument, sto je heteroseksualnost "veca"? Ok, veca je, al kakve to ima veze sa homoseksulacima? Hoce li davanje prava homoseksualcima da ugrozi heteroseksualce? I ako da- KAKO? (neodgovoreno pitanje na poukama, ikad) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Nije tacno, do ekonomske krize je doslo ponajvise sto je drzava garantovala kredite. I time napravila jednu "socijalisticku" meru... pa banke nisu bas marile kolike kredite daju i da li mogu da im vrate... nikakve veze sa libelarizmom nema. Opel ti je brend unutar general motorsa. To je ista kompanija. Razmisli o tome. Odakle ti to da je drzava garantovala hipotekarne kredite u USA? A ti razmisli malo da se drzava nije umesala otislo bi sve u pm zbog tih liberala i njihove bahate ekonomske politike kreditnog zaduzivanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Odakle ti to da je drzava garantovala hipotekarne kredite u USA? Iz vazduha. A ti razmisli malo da se drzava nije umesala otislo bi sve u pm zbog tih liberala i njihove bahate ekonomske politike kreditnog zaduzivanja. http://www.youtube.com/watch?list=PLdsMpUardfwrkORd5BSFWA9sRiteWeGOb&v=F_7HIxCg4is Ovde imas sve lepo objasnjeno. Sve si pogresno razumeo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Znaci blago receno lupio si za garancije drzave...nema veze nije tema ovde to..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Znaci blago receno lupio si za garancije drzave...nema veze nije tema ovde to..... Shadows, nakon onih gluposti i (blago receno) blamiranja na drugim temama u poslednjih par dana, mislim da nemas kredit da za ikoga drugog kazes da lupa, pa makar to bio najveci idiot koji je hodao zemljom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука