sqny Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Argumentacija je bilo za zabranu tih dana evo pre neki dan su prosetali i opet ce i opet ... Pa nadam se da hoce... mozda tako jednog dana budu mogli i da se prosetaju bez zastite policije. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Колико сам ја схватио вас који браните поносне парадере,наши тј хришћански аргументи немају никакву вредност ни значај у демократском друштву,где је слобода, била на корист или штету, највећа тековина тог демократског поретка. Поред тога,овде се нуди да будемо лицемери и да хришћанске вредности задржимо за себе, а да се у свету понашамо демократски,поштујући права свих изопачених мањина и већина на овом свету... ...Јер ко се постиде Мене и Мојих речи ,њега ће се Син Човечији постидети,кад дође у слави Својој... Постоје вредности и аргументи који су универзални, а уједно су и хришћански. Једно од основних је слобода - да свако има права да живи свој живот како жели и да други не могу да му намећу своје идеје силом. Шта ту "није хришћански"? Проблем је у ствари страх и несигурност многих хришћана који мисле да у ствари немају универзалне аргументе и да им је једини начин да се одбране сила. То је лицемерно, јер насиље је директно супротно хришћанству. Ја се своје вере не стидим, напротив - поносан сам на њу. И зато ми није никакав проблем да смирено одговорим на било које питање које се постави, без "шкргутања зубима" и потезања палице. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ja sam ti odgovorio na tvoj argument oko hrama ... a Guča i slične manifestacije? Pretpostavljam da oni mogu da se šire dokle hoće? .smesko. Mog argument oko Hrama je bio vezan za nasilje..posto se neki hriscani ovde gnusaju nasilja....a Hristos je koristio nasilje.....ma koliko ga oni zamisljali kao Dzimi Morisona u stanju ekstaze....sto se tice Guce od Guce bar ima koristi..privlaci turiste i donosi profit..a od vazelina nemamo nista i preci nam se obrcu u grobu....od njihovog paradiranja....a nasi preci nisu bili pederi al su pili radzu i slusali trubu...... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Дај бре човече ти си бар био један од коректнијих и разумнијих атеиста на форуму. Где си ти видео у мом посту,да сам било шта силом хтео да наметнем??? Као друго,ово је православни форум,ваљда могу изразити своје мишљење, са становишта православног хришћанина! А са нашег становишта ,не могу се благословити изопачења било које врсте,зарад демократских тековина у виду слободе која не препознају,или боље речено ,не желе да прихвате хришћанске вредности... Ако неко силом намеће своје мишљење овде ,то су свакако "мрски либерали" што год то значило! Mislio sam na ovaj deo tvog posta koji mi je zasmetao да будемо лицемери и да хришћанске вредности задржимо за себе, а да се у свету понашамо демократски,поштујући права свих изопачених мањина и већина на овом свету... The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Постоје вредности и аргументи који су универзални, а уједно су и хришћански. Једно од основних је слобода - да свако има права да живи свој живот како жели и да други не могу да му намећу своје идеје силом. Шта ту "није хришћански"? Проблем је у ствари страх и несигурност многих хришћана који мисле да у ствари немају универзалне аргументе и да им је једини начин да се одбране сила. То је лицемерно, јер насиље је директно супротно хришћанству. Ја се своје вере не стидим, напротив - поносан сам на њу. И зато ми није никакав проблем да смирено одговорим на било које питање које се постави, без "шкргутања зубима" и потезања палице. Стварно си мајстор за манипулацију нечијих речи! За хришћанина не постоје универзалне вредности,само хришћанске,то прво! Све што ваља у том универзалном ставу,јесте хришћанско! Слобода јесте основ вере православне,али са врло јасним ставом,шта је на корист а шта не! Ако желимо своју слободу усмерити ка добром и нашем спасњеу,онда свакако морамо разграничити појам о томе шта је исправно чинити... Ја страх само видиим код вас либералних хришћана или шта ли сте већ,да не би изгубили своје позиције у овом свету , а све зарад најобичнијег хедонистичког иживљавања,шлихта те се демократском поретку Већ сам питао једном,зашто вас атеисти највише лајкују , не добих одговор... И за крај,зашто стално потенцирате да неко овде хоће да бије,користи палице,шкргуће зубима???? Ово није форум ултрас навијача , већ неких убогих и мирољубивих хришћана,које ионако нико неће озбиљно схватити,тако да се не бринете , ваша слобода ничим неће бити угрожена! Gerhard, Ђуро Станивук, SHADOWS OF THE LIGHT and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 За хришћанина не постоје универзалне вредности, само хришћанске, то прво! Све што ваља у том универзалном ставу, јесте хришћанско! То је сад питање дефиниције, али генерално говорећи - "и незнабошци немајући закон сами од себе (тј. по савести и разуму) чине шта је по закону" (Рим 2). Значи, неке основне људске вредности су људима "урођене". Можемо ми хришћани да кажемо "то је у ствари хришћанство", али не мења ствар. Ја страх само видиим код вас либералних хришћана Нисам "либерални хришћанин" (класични либерал сам углавном по питању економије) и немам никакав страх. Провери диоптрију. Већ сам питао једном,зашто вас атеисти највише лајкују Нисам сигуран да ли ме атеисти највише лајкују, а ако је заиста тако мораш да питаш њих. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 То је сад питање дефиниције, али генерално говорећи - "и незнабошци немајући закон сами од себе (тј. по савести и разуму) чине шта је по закону" (Рим 2). Значи, неке основне људске вредности су људима "урођене". Можемо ми хришћани да кажемо "то је у ствари хришћанство", али не мења ствар. Илити, не знам шта бих ти одговорио, зато ево ти један цитат који нема никакве везе са оним о чему си причао . 0110_hahaha Стварно јеси мајстор. Респект. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Него лепо пустиш нека људи прошетају, подржиш њихово право да живе како желе, а онда лепо смирено објасниш шта је породица и да ту не буде забуне. Зашто бих ако већ плаћам порез и не желим . Ако је много већи број пореских обвезника против геј параде него за ( а јесте ) , онда би одржавање геј параде био терор власти над својим народом . Мада је то одавно постало уобичајена ствар код нас да се скоро подразумева, али и даље не значи да је правилно и у реду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Па они не траже паре. Бар не би требало да траже, шта знам... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Daj mi i podpisi gde ja kao gradjanin nemam prava da se protivim paradi ponosa?!!! Imas prava da se protivis, ali nemas prava da zabranjujes samo zato sto si vecina kojoj se to ne svidja. I ja se, recimo, zestoko protivim Cecinom i Karleusinom koncertu, "Farmi", "Velikom bratu" i slicnim glupostima, pa mi ne pada na pamet da se borim za zabranu tih dogadjanja/manifestacija. Kao sto postoje ljudi kao ja kojima se to ne svidja i ne zele da uzmu ucesca u tome, isto tako postoje i ljudi koji u tome uzivaju i imaju zelju da ucestvuju. Dakle, imas puno pravo da slobodno iznosis argumente u prilog besmislenosti i bekosrisnosti nekih dogadjanja, ali to ti ne daje pravo da bilo sta zabranjujes. Na kraju krajeva, to je samo tvoje misljenje da je nesto besmisleno/beskorisno, a cak i u situaciji kad bismo mogli da objektivno dokazemo sta je besmisleno a sta ne, to i dalje nije dovoljno za zabranu - ljudi imaju prava da rade sve sto zele (dok ne ugrozavaju drugoga), pa tako treba da imaju pravo i da ispadnu debili. Nije tvoje da se mesas u to. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Prema ispitivanju Instituta Vtsiom objavljenom u lipnju, 88 posto Rusa podupire zabranu homoseksualne propagande, a 54 posto ih misli da homoseksualnost treba kazniti. A posle mi neko prica kako treba da se ugledamo na Ruse... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 A dali je homoseksualna izopahenost njihov problem koji oni treba da vrse u intimi svoje zute vene ili treba na sva zvona da zvone o tome i da paradiruju ponosno? Problem je isto koliko je i problem kad se momak i devojka poljube na ulici. U prevodu: problem je u vama koji ste nauceni da je biti gej nesto najgore na svetu, te da su oni nekakvi vanserijski gresnici. I da se razumemo: nije tvoja krivica sto su te tako ucili. To je do drugih. Tvoja krivica je sto ne radis nista na tome da preispitas svoja ubedjenja i da se oslobodis predrasuda i svega ostalog sto je "utisnuto" u tebe vaspitanjem. Ukoliko mislis da gejevi svoju seksualnu orijentaciju treba da ostave za cetiri zida, onda isto to treba da se odnosi i na hetero parove. U suprotnom, kad god se poljubis sa devojkom/zenom na ulici ili podrzavas one koji to cine, ispadas licemer. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Колико сам ја схватио вас који браните поносне парадере,наши тј хришћански аргументи немају никакву вредност ни значај у демократском друштву,где је слобода, била на корист или штету, највећа тековина тог демократског поретка Naprotiv, imaju vrednost, ali istu vrednost koju imaju i stavovi svih drugih, ukljucujuci i pedera. Поред тога,овде се нуди да будемо лицемери и да хришћанске вредности задржимо за себе, а да се у свету понашамо демократски,поштујући права свих изопачених мањина и већина на овом свету... Ne nudi ti se nista slicno. Niko ti ne trazi da budes licemer i da jedno govoris i mislis privatno a drugo u javnosti. Uvek mozes da kazes sta mislis o gejevima, samo ne mozez da zahtevas od drugih i od drzave da tvoje stavove prihvate kao normative. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Imas prava da se protivis, ali nemas prava da zabranjujes samo zato sto si vecina kojoj se to ne svidja. A zar nije osnova demokratija ono 50% + 1 ? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Problem je isto koliko je i problem kad se momak i devojka poljube na ulici. U prevodu: problem je u vama koji ste nauceni da je biti gej nesto najgore na svetu, te da su oni nekakvi vanserijski gresnici. I da se razumemo: nije tvoja krivica sto su te tako ucili. To je do drugih. Tvoja krivica je sto ne radis nista na tome da preispitas svoja ubedjenja i da se oslobodis predrasuda i svega ostalog sto je "utisnuto" u tebe vaspitanjem. Ukoliko mislis da gejevi svoju seksualnu orijentaciju treba da ostave za cetiri zida, onda isto to treba da se odnosi i na hetero parove. U suprotnom, kad god se poljubis sa devojkom/zenom na ulici ili podrzavas one koji to cine, ispadas licemer. Poljubac dvije osobe u parku ili na ulici je jedno a parada sa ciljem promocije homoseksualizma je drugo. Opet spinujes. Gordana . and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука