Снежана Написано Јун 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2015 Velegradska pesma Kaže mi onomad moja žena Za koju bih sve učinio Volela bih da imam Jedno malo zeleno drvo Da ulicom trči za mnom Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2015 Na kraju Kost ja kost tiZašto si me progutalaNe vidim se više Šta je tebiProgutala si ti meneNe vidim ni ja sebe Gde sam sad Sad se više ne znaNi ko je gde ni ko je koSve je ružan san prašine Čuješ li meČujem i tebe i sebeKukuriče iz nas kukurek Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2015 Пријави Подели Написано Јул 7, 2015 PepelaJedni su noći drugi zvezdeSvaka noć zapali svoju zvezduI igra crnu igru oko njeSve dok joj zvezda ne izgoriNoći se zatim među sobom podeleJedne budu zvezdeDruge ostanu noćiOpet svaka noć zapali svoju zvezduI igra crnu igru oko njeSve dok joj zvezda ne izgoriNoć poslednja bude i zvezda i noćsama sebe zapaliSama oko sebe crnu igru odigra Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2015 Пријави Подели Написано Јул 7, 2015 ...Idem od jedne ruke do drugeGde siZagrlio bih te, grlim tvoju odsutnostPoljubio bih ti glas, cujem smeh daljinaUsne mi lice rastrgleIz presahlih dlanova blistava mi se pojaviHteo bih da te vidim pa oci zaklapamIdem od jedne slepoocnice do drugeGde si Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2015 Пријави Подели Написано Август 27, 2015 Daleko u namaPrisutna siU žiži moje samoceSa dve rukeKako bih svet zagrlioPrisutna siU prozoru moje suzeU dva okaKako bih svet udomioPrisutna siU svakoj mojoj pesmiU jednom snuKako bih svet obogatio Снежана and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2015 ПОЗНАНСТВО Не заводи ме модри сводеНе играмТи си свод жедних непацаНад мојом главом Трако пространстваНе обавијај ми се око ногуНе заноси меТи си будан језикСедмокраки језикПод мојим стопалимаНе идем Дисање моје безазленоДисање моје задиханоНе опијај меСлутим дах зверкеНе играм Чујем познати псећи ударУдар зуба о зубеОсећам мрак чељустиКоји ми очи отвараВидим Видим не сањам Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2016 Gvozdena jabuka Gde mi je mir Neprobojni mir Gvozdena jabuka Teme mi je stablom probila Glođem ga Vilice sam oglodao Lišćem me okovala Brstim ga Usne sam obrstio Plodovima me usijanim tovi Točim ih Mozak sam rastočio Gde mi je mir Gvozdenoj jabuci da bude Prva rđa i poslednja jesen Izgubljena crvena čizmica Pramajka moja Sultana Urošević U drvenom koritu plovila je nebom I lovila kišonosne oblake Pomoću vučje i drugih masti Činila je još mnoga Manja i veća čuda Posle smrti Nastavila je da se meša U poslove živih Iskopali je Da je nauče redu I bolje zakopaju Ležala je rumenih obraza U hrastovom sanduku Samo je na jednoj nozi imala Crvenu čizmicu Sa svežim tragovima blata Onu drugu izgubljenu čizmicu Tražiću do kraja života Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 ОДЛАЗАК Нисам више туС места се нисам померио Али ту више нисам Нека уђу Нека прегледају нека претраже Воденица у сенци ребара Зрелу празнину меље Опушци јевтиних снова У пепељари се диме Нисам више ту Привезан чамац њише се На црвеним таласима Пар недозрелих речи У облачном грлу виси Нисам више ту С места се нисам померио Али сам већ далеко Тешко да ће ме стићи Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 KESTEN Ulica mu propije Sve zelene novčanice Pištaljke zvoncad i trube U krošnji mu gnezda svijaju Proleće mu prste kreše Živi od pustolovina Svojih nedostižnih korena I od divnih uspomena Na iznenadne noći Kad nestane iz ulice Ko zna kuda ideU šumi bi se izgubio Ali se uvek pred zoru U drvored na svoje mesto vrati Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 Dok ne zaledi lavež I zarđaju psovke i crknu baklje Sveopšte hajke I dok se svi ne skljokaju Praznih ruku u sebe I pregrizu jezik od muke I silnici psoglavci s nožem za uvo I hajkači sa polnim udom na ramenu I lovački zmajevi vukožderi Četvoronoške puzim pred tobom I urlam u tvoju slavu Kao u velika Zelena tvoja vremena I molim te stari moj hromi bože Vrati se u svoju jazbinu Vasko Popa, ''Vučja so'' Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 Ohola greška Bila jednom jedna greška Tako smešna, tako mala Da je niko ne bi ni primetio Ali sama sebe nije htela Ni da gleda ni da čuje Šta sve nije izmislila Ne bi li dokazala Da u stvari ne postoji Izmislila je prostor Dokaze svoje u njega da smesti I vreme da joj dokaze čuva I svet da joj dokaze vidi Sve što je izmislila Nije bilo ni tako smešno Ni tako malo Ali je naravno bilo pogrešno Je li moglo biti drugačije Stihove govori autor Prevod pesme na engleski: Once upon a time there was a mistake So silly so small That no one would even have no- ticed it It couldn’t bear To see itself to hear of itself It invented all manner of things Just to prove That it didn’t really exist It invented space To put its proofs in And time to keep its proofs And the world to see its proofs All it invented Was not so silly Nor so small But was of course mistaken Could it have been otherwise Tumaralo., Sanja Т. and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Da li je nekome poznato kako je skončao moj omiljeni pesnik Vasko Popa? Čuo sam davno od nekog anonimnog čoveka sa foruma Krstarice da je Popa poludeo pred kraj života i da se go peo po drveću na Kalemegdanu.. Da li je to istina ili se neko vrlo neuksno sprdao sa ovim genijem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2017 Пријави Подели Написано Април 1, 2017 On 11.3.2017. at 13:05, Tumaralo. рече Da li je nekome poznato kako je skončao moj omiljeni pesnik Vasko Popa? Čuo sam davno od nekog anonimnog čoveka sa foruma Krstarice da je Popa poludeo pred kraj života i da se go peo po drveću na Kalemegdanu.. Da li je to istina ili se neko vrlo neuksno sprdao sa ovim genijem? nisam nigde pronasla tu informaciju... Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2017 Пријави Подели Написано Април 1, 2017 Tumaralo. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2017 On 3/11/2017 at 14:05, Tumaralo. рече moj omiljeni pesnik Vasko Popa? П.С. узгред, никада нисам чула тако што... Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука