Tumaralo. Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Zasto je bilo mucenje ono sto je doziveo Isus Hristos kada je on Bog?....on je Bog Tvorac svega,,,,on moze da smiruje bure, da ozivljava mrtve, da hoda po vodi, da isceljuje sve bolesti, i na kraju sam da se digne iz groba....kako mi najobicniji ljudi smrtnici treba da se unizimo pred Njegovim mukama kada on ima sve prednosti ovoga sveta?...da sam ja neko ko moze da ozivi mrtvog coveka ili da stvori i unisti sta god zeli ne bi me plasio nikakav krst niti bol....ionako bi ja bio taj koji je stvorio receptore za bol i sve na ovom svetu sta moze da me povredi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Tužna je duša moja do smrti - to je otkrio Apostolima. To je ono što ga je mučilo, tuga, jer - Svojima dodje i svoji ga ne primiše. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Zasto je bilo mucenje ono sto je doziveo Isus Hristos kada je on Bog?....on je Bog Tvorac svega,,,,on moze da smiruje bure, da ozivljava mrtve, da hoda po vodi, da isceljuje sve bolesti, i na kraju sam da se digne iz groba....kako mi najobicniji ljudi smrtnici treba da se unizimo pred Njegovim mukama kada on ima sve prednosti ovoga sveta?...da sam ja neko ko moze da ozivi mrtvog coveka ili da stvori i unisti sta god zeli ne bi me plasio nikakav krst niti bol....ionako bi ja bio taj koji je stvorio receptore za bol i sve na ovom svetu sta moze da me povredi? Kada budes shvatio da je Hristos Bogocovek mozda ces i shvatiti patnju kroz koju je prosao.....kao covek nije ima nikavu prednost...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Da, Hristos nema nikakve nedorecenosti u svojoj ljudskoj prirodi. Nisam siguran u ovo sto Dragi pishe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Hristos je bio čovek, tu je smisao Božijeg ovaploćenja i njegove žrtve. Hristos nije znao da je Bog, nego je verovao - Duh Sveti mu je govorio - time je imao i svoje trenutke sumnje, straha, otpora i tako dalje. Bog kao Hristos postaje čovek u svemu kao mi što smo ljudi, on deli našu sudbinu, naš bol, našu patnju, ali i našu radost, on ne oblači čovečanstvo kao neku haljinu, nego je sav čovek, sa ljudskom dušom. Sveti Duh mu govori: "Ti si Bog, sin Božiji!", ali prati ga i sumnja: Da li je zaista tako? Jer Hristos mora da uzme sve naše grehe i naše patnje na sebe, i ovo ne može kao Bog. Ustvari imamo dva Hrista, Hrista pre vaskrsa koji je bio čovek kao i mi, i vaskrslog, preobraženog Hrista. Gde on to sumnja da je Sin Boziji kad je jos u 12 godini rekao da mu valja biti u domu Oca svojega?Znaci da je od malena svestan ko je i sta je....pa i Jovan je bio svestan u utobi svoje majke jos ko je On......jeste sve patnje prosao kao covek imao je kompletnu ljudsku prirodu....ali je istovremeno imao i bozansku prirodu....koje je bila objedinjena u Licnosti Sina.... Berkut је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Bogocovek nije svestan da ima dve prirode Bozansku i covecansku nego samo veruje? Gde si to procitao Dragi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 au dragi ne lupaj gluposti , pa i sam Hristos kaze da je on sin Boziji i kaze da on i otac su jedno... Nikad nije ni prestao da bude Bog !!! kartonsiti је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 sada je nedelja svetih otaca prvi vaseljenski sabor i ti sad pricas isto tu kao arije strasno kartonsiti је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 "Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација." :laugh: Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 ne nego tu preovladjuje ljudska priroda Oce ako moze da me zaobidje ova casa i onda odma posle toga sledi ali neka bude volja Tvoja to je njegova bozanska priroda, i to najbolje pokazuje da su u njemu 2 prirode, i nije ovo znoj krvi od straha nego od savrsene molitve njegove... i kod toga lepo Hristos pokazuje da ima i bozansku i ljudsku prirodu , kako moze biti samo covek kad se ovaplotio od Duha Svetoga i Marije djeve? I Duh Sveti projavljuje carstvo nebesko u istoriji tj cini pristunim Boga na zemlji u licnosti Sina Bozijeg, u svetu kroz Hrista,a ne kao sto ti kazes da ga on nagovara da je sin Boziji gluposti pises to sto ti pises to je i arije isto radio kartonsiti and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Мени је једно обраћање Христа апостолима увек било тешко разумљиво: "ДОКЛЕ ЋУ ВАС ТРПЕТИ , РОДЕ НЕВЕРНИ" ...изречена у контексту неверовања апостола у једно од Христових чуда ,исцељења,чини ми се... звучи баш онако,хеви и нервозно... А онда се нама саветује да трпљњем спасавамо душу нашу... 0409_feel Berkut је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Мени је једно обраћање Христа апостолима увек било тешко разумљиво: "ДОКЛЕ ЋУ ВАС ТРПЕТИ , РОДЕ НЕВЕРНИ" ...изречена у контексту неверовања апостола у једно од Христових чуда ,исцељења,чини ми се... звучи баш онако,хеви и нервозно... А онда се нама саветује да трпљњем спасавамо душу нашу... 0409_feel Spasili bi Hrista muka kad bi bezuslovno poverovali. Meni cak sta vise lici i na samu Rec Oca Nebeskog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 @Dragi,lupetas za olimpijsku medalju. Naravno da je Hristos bio svestan ko je ,od samog pocetka,i svestan svoje misije.Gospod je stradanjima zeleo da sam oseti kroz koju muku covek prolazi.Jedino je On mogao dati otkup za duse ljudi,jedino je On mogao dati sebe na zrtvu za ljude,za spasenje ljudi.Uradio je ono sto nije dao Avramu.Nije hteo zrtvu deteta,vec je hteo da ljubi sve svojom zrtvom. @Zosima Mi brate imamo "opravdanje",nismo videli "cuda" poput Jevreja....normalnoo da se i Gospod iznervirao,vaskrsava mrtve ,leci bolesne,gospodari prirodom,a oni dalje sumnjaju u Njega.Cak ga neki od njih i optuzuju da uz poimoc jednog od princeva pakla,Velezvula isterie demone....Mislim... A recimo,ko bi od nas ostao imun,na pravo Biblijsko cudo.Verujem da kad bi video vaskrsenje,da bi veoma lako doneo odluku o monasenju.Zato,"blazeni oni koji poverovase,a ne videse".Ne treba biti veci Hristos od Hrista(nit se moze),seti se samo kako se iznervirao izgonom trgovaca iz hrama. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Мени је Христос чудан. Понекад ми делује контрадикторно, као да ради супротно од онога што Отац захтева. Као нпр. оно кад каже (цитирам): Пише у закону: око за око зуб за зуб, а ја вам кажем да се не светити него да љубите непријатеље своје, ко тебе каменом, ти њега хлебом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Mi brate imamo "opravdanje",nismo videli "cuda" poput Jevreja....normalnoo da se i Gospod iznervirao,vaskrsava mrtve ,leci bolesne,gospodari prirodom,a oni dalje sumnjaju u Njega.Cak ga neki od njih i optuzuju da uz poimoc jednog od princeva pakla,Velezvula isterie demone....Mislim... A recimo,ko bi od nas ostao imun,na pravo Biblijsko cudo.Verujem da kad bi video vaskrsenje,da bi veoma lako doneo odluku o monasenju.Zato,"blazeni oni koji poverovase,a ne videse".Ne treba biti veci Hristos od Hrista(nit se moze),seti se samo kako se iznervirao izgonom trgovaca iz hrama. Сетимо се само како се изнервирао кад је био Потоп greengrin Berkut and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука