Jump to content

Какве то револуционарне промене треба да спроведе Црква...

Препоручена порука

За оне који су се испразнили од Светог Предања, ово су празни термини.

Neki nisu ni imali priliku da se napune predanjem bas zato sto im hriscanska teologija nista ne znaci. A ne zato sto nema sta da im ponudi vec zato sto ne znamo kako da im predstavimo svoju veru. To pricam iz licnog iskustva.

• Волим 1

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

@@Давидова,

С обзиром како пишеш и тоном који пишеш, теби тренутно може помоћи само:

bensendin.jpg

Господине Теоложе, хвала на бризи.

Да ли је вама помогло, или вам је требало нешто јаче?

Подели на овим сајтовима

Господине Теоложе, хвала на бризи. Да ли је вама помогло, или вам је требало нешто јаче?

Нема на чему, и раније сам желео помоћи, пре свега око основа теологије, али ти ниси хтела - решила си да се бламираш.

Ево и сада сам предложио ово средство смирења, па се надам да ће ти бити боље. Попи по који сваки пут кад долазиш на форум, иначе оће срчка да стрефи од беса пред туђим мишљењима. Опуштено само.

Ја не бесним по форумима, па ми не треба лек за беснило.

Подели на овим сајтовима

meni se ipak cini da  oni skloni padanju u tans treba da smanje upotrebu psihoaktivnih supstanci :)

mozda bistre glave uvide da idolopoklonički stav prema svetim ocima i nije baš najrealnije gledište

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Нема на чему, и раније сам желео помоћи, пре свега око основа теологије, али ти ниси хтела - решила си да се бламираш.

Ево и сада сам предложио ово средство смирења, па се надам да ће ти бити боље. Попи по који сваки пут кад долазиш на форум, иначе оће срчка да стрефи од беса пред туђим мишљењима. Опуштено само.

Ја не бесним по форумима, па ми не треба лек за беснило.

Попи 

Господине Теоложе,  искрено се надам да теологију боље познајете од српског језика.

А што се тиче вашег љубазног предлога, знам да од човека који користи такве изразе за светитеље нема потребе да учим теологију.

Наравно, мени је било јасно да вама бенседин не може помоћи, јер он помаже на психо-физичком нивоу. Да бисте се ви смирили, потребно је нешто друго и нешто јаче.

Подели на овим сајтовима

meni se ipak cini da  oni skloni padanju u tans treba da smanje upotrebu psihoaktivnih supstanci :)

mozda bistre glave uvide da idolopoklonički stav prema svetim ocima i nije baš najrealnije gledište

Још када би ваша "бистра глава" објаснила у чему се у конкретном случају састоји "идолопоклонички однос" према светим оцима?

Подели на овим сајтовима

Још када би ваша "бистра глава" објаснила у чему се у конкретном случају састоји "идолопоклонички однос" према светим оцима?

ko sam ja da vam objašnjavam,kad vama sujeta ne da  da saslušate teologa koji ima i znanje ,i petlju da iskaže svoje mišljenje, i volju da nazove stvari pravim imenom,

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

ko sam ja da vam objašnjavam,kad vama sujeta ne da  da saslušate teologa koji ima i znanje ,i petlju da iskaže svoje mišljenje, i volju da nazove stvari pravim imenom,

Какве везе има уважени господин теолог са вашом констатацијом о идолопоклоничком односу према светим Оцима?

Ако не знате да одговорите на питање у чему се састоји тај идолопоклонички однос, и то је легитимно.

Подели на овим сајтовима

Какве везе има уважени господин теолог са вашом констатацијом о идолопоклоничком односу према светим Оцима?

Ако не знате да одговорите на питање у чему се састоји тај идолопоклонички однос, и то је легитимно.

biće da stvarno ne znam kako vama da odgovorim,

ipak,da kažem da je Bog nepogrešiv, sveti oci nisu

teolog ima veze,ali vas to ne zanima. . .

Подели на овим сајтовима

biće da stvarno ne znam kako vama da odgovorim,

ipak,da kažem da je Bog nepogrešiv, sveti oci nisu

teolog ima veze,ali vas to ne zanima. . .

Добро, значи ваша тврдња у вези са наводним идолопоклоничким односом може се сматрати непостојећом.

А када сам рекла да су свети Оци непогрешиви?

Из чињенице да сам се позвала на свете Оце не следи да тврдим да су они непогрешиви. Али ауторитет свакако јесу, и зато се и зову свети Оци. Не мислите ваљда да ћу пре да слушам господина Прокла него светог Николаја и светог Јустина?

А ако ви сматрате да су они грешили зато што су користили ове "застареле" термине, радо бих чула зашто то сматрате грешком.

Не знам какве везе теолог има, осим што се са својих теолошких висина усудио да једног светог Оца назове онако како га је назвао.

Или се ви слажете са господином Проклом да је прикладно светог Григорија Паламу назвати "паметњаковићем"?

Подели на овим сајтовима

@@Давидова,

oooooo Davidova , dobar dan 

šta misliš kakve to revolucionarne promene treba da sprovede Crkva ?

Помаже Бог!

Не мислим да Црква треба било какве револуционарне промене да спроведе.

А ти, шта ти мислиш?

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Не мислим да Црква треба било какве револуционарне промене да спроведе.

А ти, шта ти мислиш?

Ја мислим да свако треба ,с времена на време, да се упита где је , шта је и како је :)

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...