konstantin Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ZyljHjrxomc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Баш сам се питала шта је то.... 0409_feel Али хајде, питање: Ко не воли Русију и зашто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 ???????, ????? ?? ????????????? ? 0202_238 ? ?? ?? ?????... stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Па мало је људи ове које се баш изјаснило да не воли Русију, тј да је русофоб. Само је брат мах тако нешто, рекао и нико више, колико се мени чини. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Мислим да нема активних чланова да не воле Русију. Мени је, лично, врло нелогично и несхватљиво осјећање да особа не воли неку земљу. Никад нисам успио да разумијем, шта се ту конкретно не воли: територија(у смислу: сувоземна, водена-т.ј. природа, рељеф, и сл.), становништво(не могу да схватим како неко може да не воли све становнике одређене земље, јер се мотив за тако нешто објективно не може утврдити), власт( људи често државу поистовјећују са влашћу, што је у једном смислу и тачно, али ако се схвати да је власт промјењива, сам појам добија другу димензију), културу(врло комплексан појам, врло је тешко упознати се са цјелокупном културом неке земље,да би се давале квалификације- мрзим, не волим и сл. И наравно, свака култура мора носити бар неки минимум лијепога и доброга), нешто друго?! Мој лични став о Русији и другим државама: наравно, осјећам се ''свој на своме'' првенствено у држави чији сам грађанин(и држављанин)- јер у истој остваујем основна лична,политичка,социјална и културна права- а истовремено сам обавезан да поштујем њене законе). Дакле, поред Црне Горе под чији уставно-правни поредак потпадам, блискост осјећам са државама у региону, које баштине српску православну традицију, конкретно: то је Србија и БиХ, али и у свугдје гдје се говори нашим језиком.(ту подразумијевам све ове јужнословенске језике, формиране након деведесетих,јер их перфектно разумијем. 0104_cheesy) Иначе, на читаву Планету гледам првенствено као на Божије дјело. Границе сматрам људским конструкцијама.У том погледу сам- космополита. Јер,објективно, сва Земља је Божија. Тако, за мене,мржња према некој земљи(узевши било који од горе помеутих критеријума)- код мене не може наћи мјеста. Много волим да се дружим и упознајем са људима из других држава, да ми говоре о њиховој култури, обичајима, прошлости- а истовремено да им презентирам и сопствену културу. Дакле, како на све земље, тако гледам ина Русију. Још увијек нисам био у тој лијепој земљи, али бих волио да је једног дана посјетим(као и бројне друге државе, нпр САД, Шведску, Израел и тд.) Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Мало тога шта изван православља када је у питању Русија, осим природних лепота и крајолика, може да ми се свиђа. Када је у питању народ, обичаји, култура, и остало што се не тиче православља, Грчка ми је много лепша. Рецимо осим српског, једино још грчки фолклор у мени може да подигне адреналин. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 http://vera.vesti.ru/videos?vid=66936&p=1 Неко је, чини ми се споменуо Иљу Муромца Ово је инсерт из емиије Архиепископа Илариона (Алфејева) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 9, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2010 Stvarno prelijepa... :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 9, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2010 Ја волим Русију због Серафима Саровског, Јована Кронштанског, Данила Сисојева, Јурија Максимова и Андреја Муравјова... :smiley: Мада, више волим Грчку, можда зато што никад нисам био у Русији, а у Еладу идем сваке године... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 14, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2010 Вратила се Олишка...у москвичу... 0110_hahaha "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Мужской хор 'Оптина Пустынь' Н А Римский Корсаков Полёт шмеля ...и због преплитања световности и духовности.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Sasha Pivovarova Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Ja volim Cecu Ražnatović, ali je to neuzvraćena ljubav... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука