Гости Guest Оливера Написано Фебруар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 И ПОРЕД СВЕГА ТОГА, ипак су нашли начин да спрече потпуно уништење српског народа када је Јељцин( ма шта о њему мислили, покој му души) запретио Клинтону нуклеарним ратом ако се Србија нападне копнено. Значи и поред све те муке у којој се нашла њихова отаџбина, Руси су ипак нашли за сходно да нам шаљу добровољце, новчану помоћ, да се моле за опстанак српског народа, па и чак да нам притекну у помоћ на највишем нивоу. Не заборавите да је умало почео 3. светски рат када је руска војска ушла на Косово да сачува остатке српског народа доле( на Кларков ужас и хистерију). Дај не зезај, ноторни алкос Јељцин запретио нуклеарним ратом...мора да је био мртав пијан.. А та лакрдија о уласку руских тенкова на Косово у трајању од пет минута,вредна је помена колико и њихово задржавање на Косову... Дајте људи,ако баш волите Русију,не морате лупати којешта... hahaha najaca zezancija je bila sa ruskim zauzimanjem pristinskog aerodroma pa su posle brze otisli nego sto su dosli a posle se i sa Kosova skroz povukli Обавестите се где год хоћете, једини разлог што нисмо разорени и распарчани 1999. јесте тај "ноторни алкос". Наравно, не он лично, јер он није био у стању да влада земљом још од средине 90их, али свакако они који су стајали иза њега. А ви пропратите ко га је наследио. Ако неко треба том човеку да суди, онда то треба да уради руски народ због његових дела, а свакако не ми којима је, или помогао, или стајао по страни, али нам никада није одмогао. Разлог што нису дуже остали на Косову је управо тај- желели су да избегну 3. светски рат, били су малобројни, али су се ипак појавили у кључном тренутку, у хаосу повлачења наше војске када се НАТО трупе још нису учврстиле, и када је на Косову владало тотално лудило. Присуство Руса је морално и психолошки(у најмању руку) одвратило албанске екстремисте да учине нешто на спрам чега би 2004. година изгледала као забавиште. Елем, не треба порицати да Русија повлачи потезе на Балкану првенствено водећи рачуна о својим интересима. То им не можемо замерити, јер зар то није нешто што ради свака велика сила, потенцијална суперсила? Међутим, наши интереси су се у 99% случајева поклапали са њиховим, и то је од нас направило природне савезнике. На крају крајева, погледајте статистку. Београд су 1862. бомбардовали Турци, 1914. Аустријанци, 1941. Немци, 1944. Американци, 1999. сви они заједно. Руско оружје га је ослободило 1914(привремено), руски војници и оружје 1944, а чак иако спољна политика окрњене Јељциновске Русије није успела да га спаси од разарања 1999, макар је успела да спречи његово брисање са мапе у том рату... Руски лидер никада није прешао руком преко глатког стола и рекао "овако ће Србија да изгледа када ја завршим са њом". Руски лидер никада није увео санкције, наоружао којекакве квази политичаре и трговце белим робљем и дао им државе преко Олуја, Бљескова и Милосрдних Анђела. Поента: Руси нису УВЕК били ту да помогну, али су често помагали, а никада нису одмагали. Па шта иако су помагали из својих интереса? Са или без интереса, више су нас штитили и за нас урадили него ми за свој народ у Крајини, Босни па и сада, дан данас на Косову. Е, свака част мирођијо, подржавам те од речи до речи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 319.gif 0442_feel klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Merci. 0110_hahaha Da podsetim isto da su Srbija i Crna Gora tad, 1914. godine, vodile pregovore o ujedinjenju. Pregovore, koliko znam, pokrenuo je kralj crnogorski Nikola, a cilj je trebao da bude zajednička država Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore, nešto kao Savezna Republika Jugoslavija odnosno Srbija-Crna Gora u našoj nedavnoj istoriji. I ovo je bio jedan razlog zašto je Pašić begao od rata kao đavo od svete vodice.. Srbija je jednom bila iscrpljena od balknaskih ratova 1912-e i 1913-e, zatim su se novo dobijeni krajevi trebali obezbedeti za Srbiju (Kosovo, Maćedonija, tiho rečeno i "posrbiti"), a i projekt srbijansko-crnogorskog ujedinjenja nije trebao da se dovodi u opasnost. Malo istorije i šta bi bilo da je bilo.. sokiran Требало је ипак додати и да је краљ те заједничке и природне државе требао да буде Никола Петровић, а не оне неприродне Краљевине Југославије, Александар Карађорђевић. Па би онда сигурно било друкчије, да је било шта је могло бити.Сигурно да Русија није аминовала Александрову Југославију. И када ћемо ми коначно да сазнамо ко нам је наместио ту Југославију,братску толико да данас уши отпадају. Руски Двор и дипломатија можда? За нас који се не разумемо у историју.Само историјских извора има на разним странама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 И не треба заборавити да је свети цар Никола Роамнов пожртвовао личне паре за Србе. Нема никакве "организоване" љубави Русије ка нама као ни наше ка Русима. Србија је мала земљица, прва источна, ако се гледа подела исток и запад. Ми смо опет исцрпљени ратовима са западом. Толико је мало потребно да Руси издвоје да нам помогну. Али зашто то очекивати, кад они треба себи да помогну и регулишу многобројне и опасне проблеме наслеђене или новонастеле у сопственој држави? Даккле, очекивати да Руси први пруже руку није реално. И то мислим, у рату и ван њега.Уколико дође, а могуће је, опет до рата видећемо. Али и ту сумњам. Људи се баве бизнисом а не идеалима! Ми имамо и те какао шта Русима да понудимо. Али ми тренутно немамо људе који би то презентовали на нормалан начин.Опет је у питању бизнис. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 И не треба заборавити да је свети цар Никола Роамнов пожртвовао личне паре за Србе. Нема никакве "организоване" љубави Русије ка нама као ни наше ка Русима. Србија је мала земљица, прва источна, ако се гледа подела исток и запад. Ми смо опет исцрпљени ратовима са западом. Толико је мало потребно да Руси издвоје да нам помогну. Али зашто то очекивати, кад они треба себи да помогну и регулишу многобројне и опасне проблеме наслеђене или новонастеле у сопственој држави? Даккле, очекивати да Руси први пруже руку није реално. И то мислим, у рату и ван њега.Уколико дође, а могуће је, опет до рата видећемо. Али и ту сумњам. Људи се баве бизнисом а не идеалима! Ми имамо и те какао шта Русима да понудимо. Али ми тренутно немамо људе који би то презентовали на нормалан начин.Опет је у питању бизнис. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Потпуно се слажем са мирођијом и дибидусрусом. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
KaJ - Kolja Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Drage sestre, draga braco Sa mojim prvim postom -na ovim diskusijama- korstim priliku da vas sve najiskrenije pozdravim i da vam zazelim jos mnogo lepsih trenutaka -i snovima i u javi- pri kontaktu sa Rusijom, njenim nendmasnim Duhom, njenim prostranstvima.. RUSIJOM! Moju ljubav cu najbolje iskazati prilogom ove pesme koju sam napisao jos pre nekoliko godina(Neko ju je objavio na prvoj stranici ovog topica). Ista pesma je vec "obigrala" nekoliko ruskih ambasada u svetu kao sto je nasla i najpocasnije mesto u knjizi pisanoj za Vladimira Putina. I sto je najlepse, u ovom osvrtu prema Rusiji, dozvoljavam sebi -pa i vi dozvolite- da se javno pohvalim, jer OVA PESMA JE SAMO JEDNA OD 8 PESAMA KOJE SAM SA NEKALKULIRANOM LJUBAVLJU PISAO ZA MOJ/NAS BRATSKI RUSKI NAROD. Jos jedna malenkost.. Rusija se ne voli, Rusiju ne izdizem.. Rusija je nesto kao i apsolutno cisto kajanje, Rusija je ljubav, Rusija je sa Nebesa i jos uvek punopravni i jedini cestiti Boziji Cin na Nebu. Rusiju ne mozete ni zamisliti u njenoj lepoti osim ako ne pomislite na sve lepte univezuma. Draga moja Rusijo, dragi moj bratski narode, ljubim VAS svim bicem. Vas Kolja... GDE GOD DA TE SRETNEM, RUSIJO MILA Kada bih te sreo na tvojim meridijanima, Znao bi koliko je velika dusa, Znao bih sta najlepse Bog Zemlji podari Ako bi te sreo u prolecima Sibira, Kad bi te pak sreo u Duhu Pravoslavlja, Znao bi da Te je Hrist prestao da kusa, A ako bi to bilo na Nebu tvome, Uverio bih se da Andjeli imaju krila. Ako Te moram sresti u podvizima Tvojim, Shvatio bih kako je ljubav najveca zrtva, Dokucio bih pak Tajne Nebeskog Hora Pri susretu u pesmi Tvoje Balalajke, I ako te sretnem na Tvome pocetku Znao bi da si kao Nebo besmrtna, Ako te sretnem u potrazi za mojom humkom Znao bih da osim tebe nemam druge majke. Zelim te sresti u Dvorima prekrasnim, I tako se pokloniti na prestolu Tvome, Osmehom zagrliti moj bratski narod, Stim obistiniti snove zivotu mome. Znao bih sta najlepse Bog Zemlji podari Ako bi te sreo u prolecima Sibira, A i TO - da cu te vecno voleti, znam, Gde god da te sretnem, Rusijo mila. Konstantinaleksander Jerinic - Kolja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Drage sestre, draga braco Sa mojim prvim postom -na ovim diskusijama- korstim priliku da vas sve najiskrenije pozdravim i da vam zazelim jos mnogo lepsih trenutaka -i snovima i u javi- pri kontaktu sa Rusijom, njenim nendmasnim Duhom, njenim prostranstvima.. RUSIJOM! Moju ljubav cu najbolje iskazati prilogom ove pesme koju sam napisao jos pre nekoliko godina(Neko ju je objavio na prvoj stranici ovog topica). Ista pesma je vec "obigrala" nekoliko ruskih ambasada u svetu kao sto je nasla i najpocasnije mesto u knjizi pisanoj za Vladimira Putina. I sto je najlepse, u ovom osvrtu prema Rusiji, dozvoljavam sebi -pa i vi dozvolite- da se javno pohvalim, jer OVA PESMA JE SAMO JEDNA OD 8 PESAMA KOJE SAM SA NEKALKULIRANOM LJUBAVLJU PISAO ZA MOJ/NAS BRATSKI RUSKI NAROD. Jos jedna malenkost.. Rusija se ne voli, Rusiju ne izdizem.. Rusija je nesto kao i apsolutno cisto kajanje, Rusija je ljubav, Rusija je sa Nebesa i jos uvek punopravni i jedini cestiti Boziji Cin na Nebu. Rusiju ne mozete ni zamisliti u njenoj lepoti osim ako ne pomislite na sve lepte univezuma. Draga moja Rusijo, dragi moj bratski narode, ljubim VAS svim bicem. Vas Kolja... GDE GOD DA TE SRETNEM, RUSIJO MILA Kada bih te sreo na tvojim meridijanima, Znao bi koliko je velika dusa, Znao bih sta najlepse Bog Zemlji podari Ako bi te sreo u prolecima Sibira, Kad bi te pak sreo u Duhu Pravoslavlja, Znao bi da Te je Hrist prestao da kusa, A ako bi to bilo na Nebu tvome, Uverio bih se da Andjeli imaju krila. Ako Te moram sresti u podvizima Tvojim, Shvatio bih kako je ljubav najveca zrtva, Dokucio bih pak Tajne Nebeskog Hora Pri susretu u pesmi Tvoje Balalajke, I ako te sretnem na Tvome pocetku Znao bi da si kao Nebo besmrtna, Ako te sretnem u potrazi za mojom humkom Znao bih da osim tebe nemam druge majke. Zelim te sresti u Dvorima prekrasnim, I tako se pokloniti na prestolu Tvome, Osmehom zagrliti moj bratski narod, Stim obistiniti snove zivotu mome. Znao bih sta najlepse Bog Zemlji podari Ako bi te sreo u prolecima Sibira, A i TO - da cu te vecno voleti, znam, Gde god da te sretnem, Rusijo mila. 0110_hahaha Konstantinaleksander Jerinic - Kolja Сјајно Коља! confused 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Нисам чито тему, али да и ја мало нешто прокоментаришем: Волим Русију и руски народ. Пре свега јер смо браћа у Христу и зато што смо словени. Сличан нам је језик, писмо... Волим Русију свим срцем. СЛАВА РОСИЈИ "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Русију волим болно! И заиста је исто осећам као неку матицу која се воли, без обзира како нас она доживљавала. Знам да Руси нису исти они из књига, и да их је социјализам променио, и да могу бити сурови и хладни, али ипак и даље знам да поседују срце широко као степа, и да су изнад свега истинит и жив народ. СЛАВА РУСИЈИ 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Срео сам једну американку из Бостона у Москви. Удата за руса , имају деце и живе у Москви. мало смо поразговарали. Кад сам је питао како је у Америци, она је реаговала као већина наших суграђана из Србије.Или, рекао бих као да сам српкињу која живи на Косову питао како је на Косову. Дакле, има субјективности, али је субјективност повезана с објективношћу. Мислим, да право стање ми незнамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 У тему Одбојка сам то већ рекао... али да поновим... Не могу да опростим цару што је продао Аљаску.... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Нисам чито тему, али да и ја мало нешто прокоментаришем: Волим Русију и руски народ. Пре свега јер смо браћа у Христу и зато што смо словени. Сличан нам је језик, писмо... Волим Русију свим срцем. СЛАВА РОСИЈИ 0409_feel Jа волем Русију...а нисам Словен већ I2a хапло група ДИНАРОИД! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 4chsmu1 confused klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука