Jump to content

Зашто волимо / не волимо Русију?

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• 2 weeks later...
  • Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Не виду нас к' и бују у 'ектар.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Дибидус Руси, нас не виду. (ово сам написао због репоњиног броја 66x) ха, ха

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Љубав према страној земљи,није ништа друго до врста психичке девијације познато под именом "Кеснофилија"

Конкретно,српско русофилство је par exelans,ниједан словенски  народ,па ни православан,није у тој мери опчињен Русијом,као што су то Срби.

Нећу да се понављам,већ сам отворио тему о русофилству у срба,али после срамне улоге Русије,у расплету Југословенске кризе,где су Срби прошли ко боси по трњу,ја сам са њима завршио...

Potpis. I ne samo tad, nego kroz celu istoriju smo mi nesto ulazili u rat kad bi oni zaratili sa Turcima a onda oni redovno sklapali neke nepovoljne mirove gde smo gubili teritorije za koje smo do tada ginuli, i to jer se njima prohtelo da ratuju, a mi poverovali da cemo se mozda bas taj put osloboditi. Ma bruka smo mi!! Mnogo glup narod! I onda kad mi neko kaze "majka Rusija" meni se smuci..Gde je ovde smajli koji obrce ocima?? 

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Potpis. I ne samo tad, nego kroz celu istoriju smo mi nesto ulazili u rat kad bi oni zaratili sa Turcima a onda oni redovno sklapali neke nepovoljne mirove gde smo gubili teritorije za koje smo do tada ginuli, i to jer se njima prohtelo da ratuju, a mi poverovali da cemo se mozda bas taj put osloboditi. Ma bruka smo mi!! Mnogo glup narod! I onda kad mi neko kaze "majka Rusija" meni se smuci..Gde je ovde smajli koji obrce ocima?? 

Једна је мајка Русија.  :)

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

У једном храму у центру Москве где служи мој најбољи друг, наравно Србин, срео сам једну жену која тамо ради. И каже да, чим је чула да има ту српког свештеника одма је дошла ту да буде.

Па има моја ташта која каже да је много страдала за време бомбардовања Србије.

Па има чувени епископ Василије Рађанко. У време револуције, његов деда баш тај Рађанко, ко зна историју зна ко је он, каже овако кад се се скупили и разматрали где да избегну од комуниста: А ја ћу у МОЈУ Србију.

Дакле, та љубав је на индивидуалном , личном нивоу.

Подели на овим сајтовима

Љубав према страној земљи,није ништа друго до врста психичке девијације познато под именом "Кеснофилија"

Конкретно,српско русофилство је par exelans,ниједан словенски  народ,па ни православан,није у тој мери опчињен Русијом,као што су то Срби.

Нећу да се понављам,већ сам отворио тему о русофилству у срба,али после срамне улоге Русије,у расплету Југословенске кризе,где су Срби прошли ко боси по трњу,ја сам са њима завршио...

О чему ви причате? Распад Југославије? Јесте ли ви свесни да је тих година Русија грцала у најстрашнијој економској кризи у историји, милион више људи је умирало него што се рађало, 50% становништва је живело са 1 доларом дневно, руски младићи су гинули у Чеченији на десетине хиљада. И ПОРЕД СВЕГА ТОГА, ипак су нашли начин да спрече потпуно уништење српског народа када је Јељцин( ма шта о њему мислили, покој му души) запретио Клинтону нуклеарним ратом ако се Србија нападне копнено. Значи и поред све те муке у којој се нашла њихова отаџбина, Руси су ипак нашли за сходно да нам шаљу добровољце, новчану помоћ, да се моле за опстанак српског народа, па и чак да нам притекну у помоћ на највишем нивоу. Не заборавите да је умало почео 3. светски рат када је руска војска ушла на Косово да сачува остатке српског народа доле( на Кларков ужас и хистерију).

А што се тиче раније историје. Ко је слао на хиљаде добровољаца и баснословну новчану помоћ у српским устанцима?  Не заборавите Светог Цара Николаја који је заратио са Аустријом и Немачком САМО због Србије. Онај који тврди да је то урадио из сопствених интереса не зна ништа. Русија је била у раним фазама развоја индустрије и побољшања животног стандарда, војска је била у раним фазама реорганизације и модернизације. Рат би им одговарао тек крајем 1920их, никако 1910их. Да су хтели, могли су да нас оставе на милост и немилост непријатељу. А прискочили су нам у помоћ, тиме гурнувши своју земљу у 10-годишњи грађански рат и мрак Стаљинизма.

Подели на овим сајтовима

• Гости

О чему ви причате? Распад Југославије? Јесте ли ви свесни да је тих година Русија грцала у најстрашнијој економској кризи у историји, милион више људи је умирало него што се рађало, 50% становништва је живело са 1 доларом дневно, руски младићи су гинули у Чеченији на десетине хиљада. И ПОРЕД СВЕГА ТОГА, ипак су нашли начин да спрече потпуно уништење српског народа када је Јељцин( ма шта о њему мислили, покој му души) запретио Клинтону нуклеарним ратом ако се Србија нападне копнено. Значи и поред све те муке у којој се нашла њихова отаџбина, Руси су ипак нашли за сходно да нам шаљу добровољце, новчану помоћ, да се моле за опстанак српског народа, па и чак да нам притекну у помоћ на највишем нивоу. Не заборавите да је умало почео 3. светски рат када је руска војска ушла на Косово да сачува остатке српског народа доле( на Кларков ужас и хистерију).

А што се тиче раније историје. Ко је слао на хиљаде добровољаца и баснословну новчану помоћ у српским устанцима?  Не заборавите Светог Цара Николаја који је заратио са Аустријом и Немачком САМО због Србије. Онај који тврди да је то урадио из сопствених интереса не зна ништа. Русија је била у раним фазама развоја индустрије и побољшања животног стандарда, војска је била у раним фазама реорганизације и модернизације. Рат би им одговарао тек крајем 1920их, никако 1910их. Да су хтели, могли су да нас оставе на милост и немилост непријатељу. А прискочили су нам у помоћ, тиме гурнувши своју земљу у 10-годишњи грађански рат и мрак Стаљинизма.

Ама мирођијо, свака ти је златна  0442_feel

Подели на овим сајтовима

И ПОРЕД СВЕГА ТОГА, ипак су нашли начин да спрече потпуно уништење српског народа када је Јељцин( ма шта о њему мислили, покој му души) запретио Клинтону нуклеарним ратом ако се Србија нападне копнено. Значи и поред све те муке у којој се нашла њихова отаџбина, Руси су ипак нашли за сходно да нам шаљу добровољце, новчану помоћ, да се моле за опстанак српског народа, па и чак да нам притекну у помоћ на највишем нивоу. Не заборавите да је умало почео 3. светски рат када је руска војска ушла на Косово да сачува остатке српског народа доле( на Кларков ужас и хистерију).

Дај не зезај,  ноторни алкос Јељцин запретио нуклеарним ратом...мора да је био  мртав пијан..

А та лакрдија о уласку руских тенкова на Косово у трајању од пет минута,вредна је помена колико и њихово задржавање на Косову...

Дајте људи,ако баш волите Русију,не морате лупати којешта...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

klapklap klapklap klapklap 0442_feel  Jedino je izuzetak Sveti Car Nikolaj Romanov mada i tada mora da su imali neki interes ! Volim Pravoslavnu Rusiju kao jednovernu bracu al Washington D.C . je ipak No1
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

И ПОРЕД СВЕГА ТОГА, ипак су нашли начин да спрече потпуно уништење српског народа када је Јељцин( ма шта о њему мислили, покој му души) запретио Клинтону нуклеарним ратом ако се Србија нападне копнено. Значи и поред све те муке у којој се нашла њихова отаџбина, Руси су ипак нашли за сходно да нам шаљу добровољце, новчану помоћ, да се моле за опстанак српског народа, па и чак да нам притекну у помоћ на највишем нивоу. Не заборавите да је умало почео 3. светски рат када је руска војска ушла на Косово да сачува остатке српског народа доле( на Кларков ужас и хистерију).

Дај не зезај,  ноторни алкос Јељцин запретио нуклеарним ратом...мора да је био  мртав пијан..

А та лакрдија о уласку руских тенкова на Косово у трајању од пет минута,вредна је помена колико и њихово задржавање на Косову...

hahaha najaca zezancija je bila sa ruskim zauzimanjem pristinskog aerodroma pa su posle brze otisli nego sto su dosli a posle se i sa Kosova skroz povukli
Подели на овим сајтовима

Дај не зезај,  ноторни алкос Јељцин запретио нуклеарним ратом...мора да је био  мртав пијан..

hahaha najaca zezancija je bila sa ruskim zauzimanjem pristinskog aerodroma pa su posle brze otisli nego sto su dosli a posle se i sa Kosova skroz povukli

Обавестите се где год хоћете, једини разлог што нисмо разорени и распарчани 1999. јесте тај "ноторни алкос". Наравно, не он лично, јер он није био у стању да влада земљом још од средине 90их, али свакако они који су стајали иза њега. А ви пропратите ко га је наследио. Ако неко треба том човеку да суди, онда то треба да уради руски народ због његових дела, а свакако не ми којима је, или помогао, или стајао по страни, али нам никада није одмогао.

Разлог што нису дуже остали на Косову је управо тај- желели су да избегну 3. светски рат, били су малобројни, али су се ипак појавили у кључном тренутку, у хаосу повлачења наше војске када се НАТО трупе још нису учврстиле, и када је на Косову владало тотално лудило. Присуство Руса је морално и психолошки(у најмању руку) одвратило албанске екстремисте да учине нешто на спрам чега би 2004. година изгледала као забавиште.

Елем, не треба порицати да Русија повлачи потезе на Балкану првенствено водећи рачуна о својим интересима. То им не можемо замерити, јер зар то није нешто што ради свака велика сила, потенцијална суперсила? Међутим, наши интереси су се у 99% случајева поклапали са њиховим, и то је од нас направило природне савезнике. На крају крајева, погледајте статистку. Београд су 1862. бомбардовали Турци, 1914. Аустријанци, 1941. Немци, 1944. Американци, 1999. сви они заједно. Руско оружје га је ослободило 1914(привремено), руски војници и оружје 1944, а чак иако спољна политика окрњене Јељциновске Русије није успела да га спаси од разарања 1999, макар је успела да спречи његово брисање са мапе у том рату... Руски лидер никада није прешао руком преко глатког стола и рекао "овако ће Србија да изгледа када ја завршим са њом". Руски лидер никада није увео санкције, наоружао којекакве квази политичаре и трговце белим робљем и дао им државе преко Олуја, Бљескова и Милосрдних Анђела.

Поента: Руси нису УВЕК били ту да помогну, али су често помагали, а никада нису одмагали. Па шта иако су помагали из својих интереса? Са или без интереса, више су нас штитили и за нас урадили него ми за свој народ у Крајини, Босни па и сада, дан данас на Косову.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...