Jump to content

Google pod istragom Evropske komisije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Капирамо, само је та прича бајка. Нико неће да ради на своју штету, а чим "подигне цене" други ће се поново укључити и трошио је паре безвезе. Једини начин да неко заиста истисне конкуренцију је да трајно обори цене - а то је поента тржишта. И купци су срећни и задовољни.

Otvorice svoj satelitski kafic na mestu onoga koga je oterao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

I zbog cega pominjete Brisel i njihove birokrate?

Pojedine firme su podnele prijavu protiv Googla i naravno da ce Brisel to ispitati. I utvrditi cinjenice i na osnovu njih doneti odluku.

Brate Bilbija, jel to onaj isti Brisel sto je `nomad "pravedno" odlucio da nas bombarduje, jer se mi nesto ne uklapasmo u tu njihovu ponocnu logiku? Reko, mozda ima neki Brisel da nije u Belgiji, ko ce ga znati...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno samop kako vi kao obrazovane osobe ne kapirate nesto ovako jednostavno.

A meni nije jasno kako ti razuman covek ne kapiras da su bas upravo oni uber-monopolisti, ne neko drugi, da se kriju iza toboznjih zakona i zakoncica, i da bas oni `oce po svaku cenu da sprece i obore svakog ko i malo strci van njihovog goblena...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ма каква нижа цена! Андроид је опен сорс, Apache лиценца. Скинеш сорс, направиш уређај, напишеш драјвере, модификујеш шта хоћеш и колико хоћеш, искомпајлираш и продајеш. Једино си у обавези да објавиш код кернела (јер је под GPL), то је све. Неко је ту нешто дебело побркао, а изгледа да није лош превод, проверио сам изворне вести.

Друга ствар за коју их терете је то што су наговарали произвођаче хардвера да одложе или чак откажу представљање уређаја са конкурентским платформама.

И трећа ствар је то што их је наговарао да испоруче систем а гугловим сервисима (од којих је јутјуб један). И врапци на грани знају да гугл зарађује од сервиса, а да андроид поклања бесплатно ( па чак и своје нексус уређаје продаје далеко испод цене) како би што више људи користило сервисе. То сви знају, сви користе и сви од тога имају само користи. Него се овде по обичају удружила потпуно неспособна конкуренија и (све бруталније) злочиначко удружење из Брисела коме је понестало (туђих) пара.

За ово у средини бар разумем накарадну логику коју бирократе користе, али ово прво и треће по мени превазилази све границе смисла.

Ne ulazim u opravdanost prijava ali u članku je pogrešno prevedeno. Za ovo prvo se ne tvrdi da je po "nižim cenama" nego "ispod cene koštanja" tj. po "dumping cenama" (wiki link). Tu se malo igraju jer ne znam kako open source može da se tretira kao dumping pricing, kad funkcioniše po sasvim drugim principima od klasične prodaje robe.

Za treću stvar, primedba nije u nagovaranju da isporuče sistem, već u "ekskluzivnim sporazumima" tj. da je Gugl sa proizvođačima pravio ugovore po kojima ne smeju da ponude tuđe slične servise, što bi bilo nedozvoljeno ograničavanje konkurencije.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Brate Bilbija, jel to onaj isti Brisel sto je `nomad "pravedno" odlucio da nas bombarduje, jer se mi nesto ne uklapasmo u tu njihovu ponocnu logiku? Reko, mozda ima neki Brisel da nije u Belgiji, ko ce ga znati...

Imaju 2 brisela. EU i Nato Brisel. Onaj koji nas je bombardovao je Nato.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Капирамо, само је та прича бајка. Нико неће да ради на своју штету, а чим "подигне цене" други ће се поново укључити и трошио је паре безвезе. Једини начин да неко заиста истисне конкуренцију је да трајно обори цене - а то је поента тржишта. И купци су срећни и задовољни.

Ne trajno da oboris cene vec dovoljno dugo da ugiusis konkurenciju. A to da ce se pojaviti drugi kada podignes cene ne pije vodu, jer neko da bi otganizovao, napravio i pokrenuo auto industriju trebaju mu decenije a ne nedelje.

Подели на овим сајтовима

Цена није "уређена" ничим. Одређују је продавац и купац по договору сваки пут кад се врши трансакција.

Ako je tako zasto kazemo da trziste i zakon ponude i traznje odredjuje cene? Onda nam slobodno trziste ne treba.

Подели на овим сајтовима

Ne ulazim u opravdanost prijava ali u članku je pogrešno prevedeno. Za ovo prvo se ne tvrdi da je po "nižim cenama" nego "ispod cene koštanja" tj. po "dumping cenama" (wiki link). Tu se malo igraju jer ne znam kako open source može da se tretira kao dumping pricing, kad funkcioniše po sasvim drugim principima od klasične prodaje robe.

Ја сам тако и схватио ”ниже цене” (не знам ни да ли постоји српска реч за dumping, јасно је из контекста), али даље не разумем шта ту има лоше. То раде сви и свуда и то је саставни део тржишне утакмице. Већ смо причали о томе и нисмо се сложили. Ја разумем да је гугл власник рудника злата, па да се прича о некаквим монополима и ограничавању конкуренције, али овако млатити у IT свету у коме тај исти андроид није уопште ни постојао пре само пет година ми говори да су те бирократе или потпуно лишене мозга или потплаћене. Искрено се надам да су потплаћени, лакше би ми пало.

Подели на овим сајтовима

Ја сам тако и схватио ”ниже цене” (не знам ни да ли постоји српска реч за dumping, јасно је из контекста), али даље не разумем шта ту има лоше. То раде сви и свуда и то је саставни део тржишне утакмице. Већ смо причали о томе и нисмо се сложили. Ја разумем да је гугл власник рудника злата, па да се прича о некаквим монополима и ограничавању конкуренције, али овако млатити у IT свету у коме тај исти андроид није уопште ни постојао пре само пет година ми говори да су те бирократе или потпуно лишене мозга или потплаћене. Искрено се надам да су потплаћени, лакше би ми пало.

Koje birokrate? Kontas li ti da su neke firme podnele prijavu protiv Googla i da sada Evropska komisija to razmatra, ima li ta prijava osnova ili ne? Upravo ti za cija "prava" se zalazes su podneloi prijavu, Nkia, Microsoft ... o cemu mi pricamo ovde?

Подели на овим сајтовима

Citat:

"Neformalna istraga je još uvek u ranoj fazi, a započeta je nakon žalbi 14 kompanija, uključujući Microsoft i Nokiu, koji tvrde da Google već izvesno vreme vodi "obmanjujuće kampanje". "

Подели на овим сајтовима

Koje birokrate? Kontas li ti da su neke firme podnele prijavu protiv Googla i da sada Evropska komisija to razmatra, ima li ta prijava osnova ili ne? Upravo ti za cija "prava" se zalazes su podneloi prijavu, Nkia, Microsoft ... o cemu mi pricamo ovde?

Пријаве се подносе кад се сумња да неко крши закон. А закон су донеле бирократе. Могу ја да поднесем европској комисији пријаву да си ти јуче јео хамбургер после осам, али све док они не донесу закон који то брани (а како су кренули, не би ме чудило...), рекли би ми тамо на шалтеру да  билбијам. Не би сигурно узели да истражују колико истине има у томе.

Подели на овим сајтовима

Пријаве се подносе кад се сумња да неко крши закон. А закон су донеле бирократе. Могу ја да поднесем европској комисији пријаву да си ти јуче јео хамбургер после осам, али све док они не донесу закон који то брани (а како су кренули, не би ме чудило...), рекли би ми тамо на шалтеру да билбијам. Не би сигурно узели да истражују колико истине има у томе.

Aaaaaa... To vi branite pravo da dve kompanije se udruze protiv interesa trece a sve u suprotnosti sa trzistem i trzisnim formiranjem cena i pravilima koji su u skladu sa interesima svih kompanija ....a pa u tom slucaju sam na strani Brissela ....

Подели на овим сајтовима

Ne znam jeste li procitali da Eu namerava da uvede dodatne takse na kineske solarne panele jer sa njihovom damping cenom ne daju evropskim proizvodjacima da zarade ni za kafu .... A prosle godine su digle nekih 20 milijardi evra nanjima i odneli u Kinu ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...