Jump to content

Нема више Србина, нема више Хрвата

Оцени ову тему

Препоручена порука

.smeha.

Sta ti bre ovde zraci, majke ti ....

.smeha.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne pada iver daleko od klade ....

Do kog kolena znash svoju proslost i zivote ljudi koje znash? Pitanje dal znash cukundedama imena... a kamoli nesto vise.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма нек смо посебни, имамо неку мутацију да смо најпаметнији, најјачи... Супер.

Само то опет нема никакве везе са хришћанством. Христос је дошао да спаси све људе и мутације га не интересују.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A sta smo brate moj ja ili neko iz moje generacije mucenicki stradali? Nista. Kakve ja veze imam sa tim sto je neki deo naseg naroda neki put u istoriji mucenicki stradao? Kakve to veze ima sa mnom  danas?  NIkakve....

Знаш како,ако желиш научно објашњење типа генетика и слично тога нема!

Али ако разумеш речи ђакона Авакума,и много других пострадалих,а који су увек присутни међу нама,пре свега кроз Христа, а самим тим и у  литургији,и те како има везе са нама!

Ја овде заиста поједине форумаше не могу похватати у смислу,колико сте уопште везани за Цркву, стално тражите неко рационално научно и логично објашњење , проткано неком либерално демократском свешћу о слободи,једнакости ,правима и слично,али суштински то нема везе са вером...

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Da Bog nije hteo, ne bi se rodio kao Srbin.

Nesto se ne sjecam da me je pitao u koju etnicku pripadnost ce me smjesiti, niti se sjecam makar da mi je ukazao, odabrao sam te tu i tu. Svako od nas je rodjen odlukocnejgovih roditlj da zacnu, milom, ili nazalost u nekim slucajevima silom, putem seksualnog zlostavljanja.

Za razliku od zemaljskog rodjenja, duhovno rodjenje, tj krstenje ima sasvim drugu dimenziju. Ili sam znas da si odabrao da se krstis i postanes hriscanin, ili su te roditelji kao bebu krstili i nagovjestili to prvi put kad si bio svjestan da primis tu informaciju.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Знаш како,ако желиш научно објашњење типа генетика и слично тога нема!

Али ако разумеш речи ђакона Авакума,и много других пострадалих,а који су увек присутни међу нама,пре свега кроз Христа, а самим тим и у  литургији,и те како има везе са нама!

Ја овде заиста поједине форумаше не могу похватати у смислу,колико сте уопште везани за Цркву, стално тражите неко рационално научно и логично објашњење , проткано неком либерално демократском свешћу о слободи,једнакости ,правима и слично,али суштински то нема везе са вером...

Svi postradali su podjednako vazni i za nas i za Crkvu... nebitna naciaj i okolnosti. 

Je l vidis ti Bilbijin mentalitet? MI(ja) smo vaspitani tako, Mi(ja) smo junaci, MI(ja) smo super ...

Nema veze sa verom ali nije ni protiv vere. 

Подели на овим сајтовима

A sta smo brate moj ja ili neko iz moje generacije mucenicki stradali? Nista. Kakve ja veze imam sa tim sto je neki deo naseg naroda neki put u istoriji mucenicki stradao? Kakve to veze ima sa mnom  danas?  NIkakve....

Кад заглавиш у неки логор сетићеш се ти речи свога ђеда, тада ћеш и схватити каве везе има...

Подели на овим сајтовима

kada se priča o srpstvu nebeskom ili ti nebeskoj srbiji onda se ne misli na neko bezlično carstvo, nego na carstvo ohristovljenih ličnosti iz naroda srpskog, koje je se ne razlikuje od nebeskog jerusalima o kojem govori jevanđelje.Svi narodi tj. ličnosti se sabiraju u Hristu, a mi u našem govorimo upravo o tome.To su neke kategorije koje možda izgledaju prevaziđene ali liturgijski gledano u njima nema ništa pogrešno jer sveta, saborna, apostolska Crkva kako je mi ispovjedamo u tajni jednistva obuhvata sve narode koji u njoj uzrastaju u mjeri rasta Hristovog.Stihira srpskim svetiteljima obiluje tom doživljaju:

Sveti srpski Prosvetitelji i Ucitelji,
i prepodobni Kraljevi i Carevi i Knezevi:
Simeone mirotocivi, Savo ravnoapostolni,
Stefane Prvovjencani, Vladislave kralju,
i Savo Drugi, sa svehvalnim Teoktistom,
prepodobni Milutine, Nikodime, Danilo,
sa Evstatijem premudrim, predivni medju stradalnicima
 Stefane, Decana slavo i Urosu casni,
Preslavni i veliki kneze Lazare,
koji si prolio krv svoju za vjeru i Otadzbinu,
svehvalne carice, kneginje i despotice opijevamo:
Jelenu, Anastasiju i Angelinu,
sveti despoti Georgije, Stefane, Maksime i Jovane
sirmijskih i krusedolskih obitelji slavo,
sveti Petre Koriski, Joankije Devicki,
Prohore Pcinjski, Jovane Rilski
Sveti cudotvorce Naume, Davide, Gavrilo Lesnovski
Ilarione Osogovski, sveti Vasilije cudotvorce zahumski..
sve vas proslavljamo i slavimo.
Jer ste veliki zastupnici i predstavnici roda srpskoga.
O, oci, i pastiri dobri!
Uputite Otadzbinu(narod) ka pristanistu sapasenja,
i molite mir od Boga rodu nasem!

Подели на овим сајтовима

Кад заглавиш у неки логор сетићеш се ти речи свога ђеда, тада ћеш и схватити каве везе има...

Mogu da se setim bilo cijih reci koje sam procitao. Nisu mi upisane u genetici. 

Подели на овим сајтовима

Je l vidis ti Bilbijin mentalitet? MI(ja) smo vaspitani tako, Mi(ja) smo junaci, MI(ja) smo super ...

A jesi li ti nekada cuo za statistike koje kazu da iz porodica alkoholicara i nasilnika, kriminalaca u vecem procentu se ragrutuju isti takvi?

Takodje is porodica profesora, umetnika, naucnika obicno deca zavrsavaju skole i zive pristojno ...

Tako i iz naroda ... oni koji vekovima se bore za slobodu tesko da salju trupe na drugu stranu planete zbog nafte ...i obrnuto naravno vazi ....

Подели на овим сајтовима

Mogu da se setim bilo cijih reci koje sam procitao. Nisu mi upisane u genetici. 

Onda bi se verovatnije setio reci doktora Mengelea ...

.smeha.

Подели на овим сајтовима

Tako i iz naroda ... oni koji vekovima se bore za slobodu tesko da salju trupe na drugu stranu planete zbog nafte ...i obrnuto naravno vazi ....

1. Apsolutan glupost, cist primer su ti Norvezani. Oni su se kao narod od onoga sto su bili pre 500 godina do ovoga sto su danas apsolutno transformisali. 

2. Od kompletnog carstva Cara Dusana silnog, samo je jedan deo otisao u boj na Kosovo. A ti se ponasas kao da je ceo narod.  

Подели на овим сајтовима

1. Apsolutan glupost, cist primer su ti Norvezani. Oni su se kao narod od onoga sto su bili pre 500 godina do ovoga sto su danas apsolutno transformisali. 

2. Od kompletnog carstva Cara Dusana silnog, samo je jedan deo otisao u boj na Kosovo. A ti se ponasas kao da je ceo narod.  

Ti ne kapiras da nije bitan broj onih koji su otisli na Kosovo, vec broj onih posle njih koji bi otisli. Ta zelja za slobodom stvara mentalitet naroda. I pojedinaca iz tog naroda. Svidelo se to tebi ili ne ....

Подели на овим сајтовима

Evo jedno prosto pitanje za pristalice projekcije etniciteta u eshatolosku perspektivu.

Sta znaci biti pripadnik nekog naroda u carstvu buduceg vijeka, kako ce se ta narodnost odrazavati?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...