Jump to content

На ломачу с поповима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, сад је дискутабилно, шта је заиста права уметнот и и права наука?

Рецимо, ко год каже да фреске у Сопоћанима нису уметност, тај нема појма шта је уметност!

(можда још није скроз са ума сишао, али је јако близу да се оклизне... :))

ИИ је на клизавом терену... :)

Ne pratis fabulu, ne misli niko da umetnost nije umetnost, nego neki velikodostojnici misle da je umetnost palost tj puka dusevnost. A to ti snjima vidi sta je sta, ja samo kazem sta sam citao u ovoj knjizi

Umece%20umiranja%20-%20korice.jpg

@Ivan Ilic: sto se tice razvodnjavanja, to vidi sa golubom, jer "peri peri moj golube beli"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 244
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нисам читао књигу.

Али лично мислим да су наука и уметност (читај: хоризонтала) царски дар човеку, али само кад та хоризонтала пронађе своју вертикалну координату...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Trebamo da se popravimo, ovo je jasna stvar. Ali to ne ide tako što nam se stavi pištolj na glavu, ovde sa pravom smemo da posumnjamo u dobronamernost onih koji bi, kao, hteli da se popravimo..))

Po meni, dok god nemamo "oraha u dzepovima" ne treba da se plasimo bilo cije zlonamernosti. Medjutim, ovaj spot (koliko god bio degutantan i bedan) je i izazvao tolike reakcije jer je "nasao slabu tacku". Hocu reci, ne plasim se ja zlonamernih komentara bilo cijih nego istine koju nose i koja je jos strasnija i tuznija jer je nose bas "zlonamernici"...

Подели на овим сајтовима

@Golub

Ja sam video sliku kojoj ne moze da pridje nijedna freska na svetu niti bilo koja slika, i to sam je video uzivo i nisam mogao da verujem sta gledam tj sta dozivljavam, na slici je uhvacen momenat izgnanstva Adama i Eve iz Raja, neopisivo, slika je neprocenjive vrednosti.

Ne smatram ni ja da je umetnost ili nauka plot, bas naprotiv, jer je stvaranje bozanska osobina, ali i tu postoji kakvoca.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ne pratis fabulu, ne misli niko da umetnost nije umetnost, nego neki velikodostojnici misle da je umetnost palost tj puka dusevnost. A to ti snjima vidi sta je sta, ja samo kazem sta sam citao u ovoj knjizi

Umece%20umiranja%20-%20korice.jpg

@Ivan Ilic: sto se tice razvodnjavanja, to vidi sa golubom, jer "peri peri moj golube beli"

umjetnik/umjetnost je obuhvaćena tim katerogirijama pada, duševnosti i na neki način ostaje prikovan za njih.Autor ove knjige je monah, tako da negdje i očekujemo da govori da je izlazak iz tih kategorija jedino moguće u ličnosnom odnosu sa Bogom.U monaškom odricanju od svijeta sve kategorije ljudske djelanosti u tim sferama umjetnosti i nauke nisu zabranjene ali nisu ni neophodne za onu maksimu "da budemo savršeni kao što je savršen Otac naš Nebeski"

Подели на овим сајтовима

Da, al to nema veze sa cinjenicom da je stvaranje bozanska osobina.

To je njegovo licno vidjenje, ja ne mogu da ga osporim, iako imam drugacije misljenje.

A temu neka smo razvodnjili jer i tako je sramna i sve sto je trebalo reci je receno.

muzicki intermezo, ko je sablaznjiv nek ne gleda nego nek slusa

Подели на овим сајтовима

Da, al to nema veze sa cinjenicom da je stvaranje bozanska osobina.

To je njegovo licno vidjenje, ja ne mogu da ga osporim, iako imam drugacije misljenje.

lično ali nije bez iskustva, rekao bih da je blisko svima koji učestvuju u tajni heruvimske pjesme.

Подели на овим сајтовима

A odakle ti ideja da (neki) ljudi koji se bave umetnoscu nemaju iskustva?

Dobro, onda svi umetnici treba da prestanu sa umetnoscu, jer od toga, navodno, nema leba, a nema leba ni da pevaju sa heruvimima jer taj stupanj nisu dostigli, tako da jedino sto im preostaje je da se slikaju...kod fotografa.

Evo onda za tebe i arhimandrita Karelina jedna pesmica, doduse nije heruvimsko pojanje al je smisao tu ili tamo negde

a ovo je izgleda maximum umetnosti koju su mogli da postignu

A ja cu ti ponoviti ako nisi procitao sta sam napisao, ona slika koju sam video je takva da bi arhimandrit u delicu sekunde preispitao misljenje...

Подели на овим сајтовима

kad sinoc,videh ovu temu i nadahnuto pisanije pojedinaca, pomislih u trenutku  troluju nas admini  sokiran

sam pojam da je neko admin na sajtu,donkle govri da se ne radi o inertnom verniku već aktivnom Hrišćaninu,a takvi ne ćute..

Kome nije mesto u Crkvi,treba iz nje da ode,molim lepo...

Подели на овим сајтовима

Па хајде да се ми лепо преиспитамо како је дошло до овде?

Баш би волео да неки владика дође па да поразговарамо отворено. Као да смо изашли са службе па сели испред цркве на кафицу да мало попричамо. Да видимо шта то не ваља и како да се поправља.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

prosto mi je drago da se cuje i glas razuma malo u spc

u odavno ustajaloj atmosferi gde je najvaznije postici rezultat u  trci za titulu najveceg poltrona raduje me da ima ljudi kojima IQ ,svest i savest dozvoljavaju da se suprotstave 

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

sam pojam da je neko admin na sajtu,donkle govri da se ne radi o inertnom verniku već aktivnom Hrišćaninu,a takvi ne ćute..

Kome nije mesto u Crkvi,treba iz nje da ode,molim lepo...

sam pojam admin mi ne govori nista dok admin ne progovori,

kao sto napisah,trka za najveceg poltrona odvija se na svim nivoima spc,zasto ne i i ovde.

ako je neko admin to ne znaci automatski da ima petlju da iskaze (ili ima) svoje misljenje

ali evo svetlih primera na ovoj temi prst ka gore

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Па хајде да се ми лепо преиспитамо како је дошло до овде?

Баш би волео да неки владика дође па да поразговарамо отворено. Као да смо изашли са службе па сели испред цркве на кафицу да мало попричамо. Да видимо шта то не ваља и како да се поправља.

mislim da ovaj sajt stvarno pomaze u podizanju nivoa svesti kod vernika, a za vladike i svestenike,nisam sigurna

njima ,cini mi se,pomalo bode oči

nisu navikli da ih narod pita nesto,

da narod ima misljenje,da traži objašnjenje,

neko ih je ubedio da je to blasfemija

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...