Jump to content

Tajna moći Nemačke: Dok su se svi bavili Internetom, oni su razvijali industriju

Оцени ову тему

Препоручена порука

А јеси ли ти сигуран да овај десно зна да укључи рачунар?

I mi pratimo moderne tehnološke trendove, taj desno je Jan Vokal, kralevohradecki biskup, diplomirani inžinjer kibernetike.

papez_vokal_2.jpg

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Vok%C3%A1l

Подели на овим сајтовима

Па зар није гугл хром ,швапски...рече ми пријатељ,који ради као инг за луфтханзу,да им је наређено да користе искључиво тај претраживач...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па зар није гугл хром ,швапски...рече ми пријатељ,који ради као инг за луфтханзу,да им је наређено да користе искључиво тај претраживач...

Moj profesionalni Security program i antivir mi ne dozvoljava koristiti se sa Google Chrome, on im služi za prikupljanje podataka i špionažu, sliedovanje i praćenje,  znaju tačno ko šta gleda i kud se kreće po internetu a vjerovatno valjda i šta ko ima u PC na hard disku. To je takav kolektor podataka koji si sam nainstliraš i namontiraš na PC. Otud oni imaju tako velika znanj o svemu jer se tim podacima i analizama služe za svoje projekte a vjerovatno ih i za masne pare prodaju drugim firmama kao CIA, MI 5, KGB i sl. Ili velikim korporacijama kao Coca Cola, automobilskim firmama i sl. Mislim da znam ko iza toga stoji, ne mogu se momentalnon sjetit te skraćenice, to je jedna od bivših zapadnonjemačkih špijunskih odjeljenja koji su ostali bez posla poslije 1991 i rušenja verlinskog zida jer su se bavili civilnom špijunažom pa su nastavalil to radit za pare kao privatnici. Ah, sjetio sam se SCHUFA mislim da se zovu, sve znaju, sve vide, tako to sami Njemci o njima pričaju. Služe se svim legalnim načinima špijunaže i još nekim vjerovatno nelegalnim a njihovi odnosi sa Google su dosta zanimljivi, ne bi me čudilo da je sada Foogle u njihovim rukama, da su ga kupili cijelog komplet. To su sve profesionalci, stručnjaci za kibernetsku i elektronsku špionažu.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ово убедљиво највеће билбијање од првог твог бајта на овом форуму. Сад си, мој драги комунисто, показао највећу дубину свог незнања и необавштености и спустио се потпуно на ниво алкоса испред сеоског дракстора. Ја ти на томе искрено честитам, али не могу да ти се придружим. Синоћ сам препио, а и не волим баш зидарско пиво.

Jedino sto nije tacno je tvoja insinuacija da nekad toboz nije bio na nivou alkosa ispred seoskog dragstora.

Подели на овим сајтовима

Jedino sto je glupo u onom gore tekstu je pominjanje bavljenja internetom kao necim nepotrebnim. 

Buduci da jos uvijek nazalost zivimo u eri fosilnih goriva, industrija kakvu je poznajemo u klasicnom obliku jos ce imati dominantan uticaj na ekonomiju. 

Medjutim, fosilna goriva ce jednog dana presusiti, a internet ce ostati i biti jos vise integrisan u ljudsko drustvo. Buducnost covjecanstva svakako nije u masinskoj industriji, to ce jednog dana i to u ne tako dalekoj buducnosti sve na deponiju, dok ce racunarski sistemi jos vie preuzeti upravljanje resursima koje stvara covjek. 

Tako da je naivno reci da onaj ko se bavi internetom, traci vrijeme. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Jedna bitna informacijica iz teksta je to da se nemacka skoncentrisala na kvalitet pre nego na cenu.

Kinezi se skoncentrisali na cenu pre nego li kvalitet.

Al sve je to super jer prosecan kupac sad ima izbor.

Meni je zalosno sto mi ne bi mogli ni jedno ni drugo...

I da zavrsim citatom jednog biznismena iz zlocinacke amerike:

"Svi misle da ja dajem radnicima velike plate zato sam bogat. Ne. Ja sam bogat zato sto dajem velike plate"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Tajna moci nemacke je jedno, a to su dve stvari: red, rad i disciplina.

Ima to i svoje prednosti ali i mane.

Mane su te da su nemci kao narod vrlo servilni prema svojoj vlasti i vrlo su podložni kontroli od strane svih prestavnika vlasti,medija itd.Veruju da vlast radi u njihovom interesu i nisu previše podložni preispitivanju i kritici.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

U svakom i najmanjem gradu ili selu u Njemackoj moze se naci neko preduzece. Ljudi stalno nesto privredjuju i mnogima ide posao dobro manje vise. 

Sve je to uredu, VW, Audi, Mercedes i drugi veliki koncerni, ali srednja i mala preduzeca su kljuc uspjeha Njemacke ekonomije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

U svakom i najmanjem gradu ili selu u Njemackoj moze se naci neko preduzece. Ljudi stalno nesto privredjuju i mnogima ide posao dobro manje vise.

Sve je to uredu, VW, Audi, Mercedes i drugi veliki koncerni, ali srednja i mala preduzeca su kljuc uspjeha Njemacke ekonomije.

Ali oni nisu imali komunizam da ih dresira da nista ne moraju da znaju ili da ni o cemu ne moraju da razmisljaju posto je tu drzava da se brine za njih...

Kod nas s desava paradoks da se taj komunisticki lagodni princip preneo na mlade generacije koje nisu ni rodjene u komunizmu, pa bi tako danas svi radije da ih neko zaposli nego da sami sebi daju posao... A mala privreda jeste jedan od izlaza za Srbiju... Bar ga ja tako cenim :-)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ali oni nisu imali komunizam da ih dresira da nista ne moraju da znaju ili da ni o cemu ne moraju da razmisljaju posto je tu drzava da se brine za njih...

Imas ovde na forumu one koji nemacki sistem nazivaju socijalistickim ... nezapèosleni nemac prima oko 800-900 evra mesecno ... da ne pricam ako ima deci itd ... takvi mogu da zive na drzavnim jaslama bolje nego zaposleni ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...