Walter Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ајмо да се потсетимо ... Јел опште народно прихваћено да је Блажене успомене Патријарх Герман био тзв. ''Црвени Патријарх'' ..А је ли заиста био..? Јесу ли га они (гамад) довели на То место .. Јел га Црква препознала (пазите са великим ''Ц'') као таквог ... Јел владика Атанасије није имао увид у све ово о чему говорим .. и никада за поменутог нам Патријарха није прилепио ону ''етикету'' са почетка овог поста ...Напротив! Јел су се комунци ''ИПАК'' прерачунали са Германом ... Нека медији роваре и раде своје али и ми у Цркви .. -''свој посАо'' ... Баба and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Па недавно ухапшени благајник који је подкрадао цркву, код кога су у стану нађене полицијске лисице... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Čini mi se da je Istinska Crkva ipak nije ovozemaljska moćnica. U ovom svetu njen put vodi na Golgotu, u grob , pa tek na kraju sledi vaskrsenje. Ona je eshatoloska pobednica ali je u ovom svetu raspeta. Verujem da je uvek bilo episkopa koji su pokusavali da se bore protiv "instaliranja" takvih ljudi kakav je Kačavenda ali da nisu mogli da pobede protiv, u toj igri, jačih. Prosto ne mogu da prihvatim mogućnost da je sabor trpeo decenijama nečije nedostojno episkopa ponašanje i da je mogao da reaguje , a nije. Slažem se da su neki bili a možda neki i danas jesu iznad Sabora. Walter and Golub је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Шта је највећи ''грех'' неких којима и чинове лепе пре Њихивих имена ... ? То што не играју како им ''екипа'' свира ... а они се јадни ''баш трудили'' и изломили, да ови постану то што јесу ..па неки нису постали оно што су ''требали'' , баш због другачије игре на њихову мелодију'' ... Ја бих само да питам и потсетим .. сећа ли с енеко да постоји Владика који годинама тражи пензију а и даље у исту не иде ... чак је више и не помиње ... Има ли ''вечитих викара'' у СПЦ... ? Имамо ли митрополита двеју престоница бивших југословенских република и приде целе Италије те и Ватикана тиме .. и то ето тако ... као ..нико не зна и неће да ''преформулише'' ''преиначи'' ... хех ... Ајде да мислимо .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Čini mi se da je Istinska Crkva ipak nije ovozemaljska moćnica. U ovom svetu njen put vodi na Golgotu, u grob , pa tek na kraju sledi vaskrsenje. Ona je eshatoloska pobednica ali je u ovom svetu raspeta. Verujem da je uvek bilo episkopa koji su pokusavali da se bore protiv "instaliranja" takvih ljudi kakav je Kačavenda ali da nisu mogli da pobede protiv, u toj igri, jačih. Prosto ne mogu da prihvatim mogućnost da je sabor trpeo decenijama nečije nedostojno episkopa ponašanje i da je mogao da reaguje , a nije. Slažem se da su neki bili a možda neki i danas jesu iznad Sabora. Дајмо коначно да ''читамо'' како је ''написано'' ..ПоБогу .. За толико смо способни ..ваљда .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Kamo srece da se promeni svest Srbije i svest ljudi u Srbiji... ali to ce tesko da se desi... desice se sigurno i ja se tome nadam ali realan sam dovoljno da znam da ce taj proces da traje mnoooogo dugo. Samo strpljenja... Ja sam sreo poprilican broj pravoslavaca kojima funckija jetre nije bas sasvim jasna... a njih cak ima visestruko vise od pedera. Objasni mi, zasto se ne dizu hajke na te ljude? Oni sa ponosom nose svoje ciroze i visoko dizu svaku sledecu casicu... paradiraju svoju bolest po ulicama odbijajuci se od bandera na putu do kuce... Zasto njih niko ne bije zbog toga? Pitam se... i pitacu se jos dugo (ne pitam tebe, ovo je vise retoricko pitanje) Sta si se uvatio za Lazara pa za Lazara? Jesi ti pogledao spot uopste? Trebalo je da ga pogledas jer bi video da je Ivanovic rekao kako je "Knez Lazar redovan korisnik usluga Srpske Pravoslavne crkve" aj leba ti, objasni mi sta tu nije tacno? Sta je tu uvredljivo? Што се тиче промене свести, велим, све је могуће... Све је могуће, турски башибозлук је ту био скоро пет стотина година, па није пуно променио, иако је пуном паром радио на промени свести... (набијање на колац!) и те ствари... Али управо захваљујући кнезу Лазару и Карађорђу, (додуше, има подоста и потурица), већина свесних Срба је остала дорбо сачувана. Рекло би се, грђе су Срби настрадали у периоду од педесет година под Брозоморним шоу-бизнисом, већина је тад променила свест, али слава Богу, опет су остали многи и сад су се многи отрезнили... Поређење јетре и дебелог црева, у најмању руку није ни приближно адекватно... Натапати јетру вишком алкохола, свакако није здрава радња, чак штавише, знам да је то врло озбиљна болест, али није никакво бркање функције телесних органа, уколико алкохоличар не убацује алкохол из помоћ неке цевке кроз дебело црево, право у јетру?! Јер, заиста, трпање нечега у дебело црево, (нпр. колац, штоно су Турци радили Србима, ономад, можда због тога тако бурно Срби и реагују, кад им неко чачка око пркна), а то радити под изговором да је у питању некаква љубав и некаква страст, је, по мени, типичан пример збрке и поремећаја ... као кад врли љубитељи аутомобила почну из ''љубави'' да гурају клип у ауспух... и онда се удруже како би некоме објаснили да је то нормална ствар. Лично бих био против поносне параде алкохоличара, исто као и спроћу поносне параде коцкара, наркомана... итд. Чини што ти је воља, али немој да ми поносно парадираш глупост и поремећај! Нисам се ја у'ватио Лазара, него онај простак ИванИвановић. Голуб је лепо на почетку рекао, да је ИИ, изгледа, добио налог, од неког новог башибозлука, да се крене у одлучни и поновни ''обрачун'' са Лазаром и Карађорђем... а све остало, мерцедеси, педофилија, марке аутомобила су само жвака за наивног сељака! Голуб, на срећу, није толико наиван! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Kritikovati pojedince je u redu, napadati cita vu crkvu i prisivati nesto sto jednostavno nije istina je .. .nemam odgovarajucu rec . Niko sa zrnom zdrvaog razuma ne napda citavu crkvu ili versku organizaciju bilo gde , samo u Srbiji imamo likove kao sto je ovaj ivan i ateiste srbije koji to rade punom parom. Koliko covek mora da bude glup ili zaludjen pa da ne shvata da pljuvanjem po crkvi pljuje po sebi samom bez obzira bio on vernik ili ne. Golub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Све је могуће, турски башибозлук је ту био скоро пет стотина година, па није пуно променио, иако је пуном паром радио на промени свести... (набијање на колац!) и те ствари... Meni je zaniljivo da se crkvena verzija stradanja srba pod turcima poprilicno razlikuje od istorisjke verzije tog stradanja... neko tu laze... debelo... Али управо захваљујући кнезу Лазару и Карађорђу, (додуше, има подоста и потурица), већина свесних Срба је остала дорбо сачувана. Pa dobro... a gde je Ivanovic to porekao? Bas me nesto zivo zanima... Рекло би се, грђе су Срби настрадали у периоду од педесет година под Брозоморним шоу-бизнисом, већина је тад променила свест, али слава Богу, опет су остали многи и сад су се многи отрезнили... Peklo bi se da su iz ludila usli u jos vece ludilo... Лично бих био против поносне параде алкохоличара, исто као и спроћу поносне параде коцкара, наркомана... итд. A i ti si znaci jedan od onih koji naguraju oba kaziprsta u uvo i razumne argumente suprotne strane propracuju prigodnom pesmicom: "Tralalalalalalalalalala" Narkoman se nije takav rodio... kao ni kockar.... homoseksualac jeste... i ne zameri mi sto ti ovo pisem, unapred svestan nemogucnosti shvatanja tih prostih stvari s tvoje strane Чини што ти је воља, али немој да ми поносно парадираш глупост и поремећај! Neki ljudi to isto kazu kad ti paradiras ulicama gradova u litiji... Нисам се ја у'ватио Лазара, него онај простак ИванИвановић.Голуб је лепо на почетку рекао, да је ИИ, изгледа, добио налог, од неког новог башибозлука, да се крене у одлучни и поновни ''обрачун'' са Лазаром и Карађорђем... а све остало, мерцедеси, педофилија, марке аутомобила су само жвака за наивног сељака!Голуб, на срећу, није толико наиван! Da... na srecu... Na momenat mi je palo na pamet da bih voleo da osetim kako to izlgeda kad zivot zivis sa tolikom paranojom... ali sam se na srecu brzo otreznio od tog patoloskog poriva. I ti i tvoja klika nikada necete biti u stanju niti mogucnosti da shvatite da je uloga humora upravo to da kroz svoj elemente ismevajuci odredjene pojave ili ljude uticu na to da se stvari promene na bolje. Ja sam odavno pitao da mi neko isprica neki vic koji nije uvredlljiv ni za koga i niko mi nije odgovorio... al su vam zato i dalje puna usta gluposti, predrasuda i neznanja... Ok, vec je opste poznata stvar da je vecina vernika prosto operisan od humora... ne umeju ljudi da se raduju pa su valjda zato i postali vernici... Vama bi pretpostavljam vrhunski humor bio ako bi Ivanovic izasao na TV i nakon ocenasa jedno pola sata govorio o pravodoljubivosti, ljubavi, istinoljubivosti nase savrsene SPC... Ako si dosao do toga da te osrednji komicari ismevaju, onda je prijatelju problem u tebi a samo tvoj ego ti ne dozvoljava da to vidis... ako meni ne verujes, veruj nasem administratoru koji je jednom prilikom rekao fenomenalnu stvar koja je zasluzila da se nadje u mom ppotpisu, pa izvoli- procitaj moj potpis i dobro ga utroj! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 (измењено) Који дегенерик цигански...не може се од мајмуна очекивати више него да гура прст у ду.е па онда у уста... Смучио ми се први пут кад је опсовао на кеш таксију..изгледа да му је то била улазница у свет "успешних"... Не могу да верујем да ико може да гледа оваквог болида...али Србија је земља чуда...ту се може свашта... Измењено Јун 11, 2013 од Иван Цветковић Ово су недопустиве речи на ЖРУ! Сматрај ово опоменом од стране Администрације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Narkoman se nije takav rodio... kao ni kockar.... homoseksualac jeste... Молим те да не изговараш бесмислице... А што се тиче твог потписа...што си ти тако увредљив кад се спомене црква?... Мора бити да је твоја увредљивосз знак хипертрофиране илузије и невере... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Молим те да не изговараш бесмислице... А што се тиче твог потписа...што си ти тако увредљив кад се спомене црква?... Мора бити да је твоја увредљивосз знак хипертрофиране илузије и невере... Ne lupaj gluposti. Mene crkva ne vredja a potpis je izgovorio jedan vernik. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Који дегенерик цигански... Mrzis cigane? Mogao sam da pretpostavim odma... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Молим те да не изговараш бесмислице... Jesi u stanju da obrazlozis? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Који дегенерик цигански Не мора баш овакав вокабулар... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Можда и овакве ствари дају свакавим ликовима да се спрдају са Црквом? Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука