Млађони Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Добро је да нас мало исмева. Ne ismeva on brate nas, ismeva pohlepne koji koriste Crkvu. Cistom obrazu malo vode treba. DYNABLASTER, Ћириличар and Sara" је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 video je simpatičan i relativno smešan, ne mogu reći da sam se grohotom nasmejao, ali svakako nisam uvređen. Mada ovde vidim jedan dublji problem, kako vi mislite da branite od ismevanja autoritet koji smatrate nedodirljivim? Sara" and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Ја не видим ништа неукусно. Није никога псовао, вређао... Човек се бави тим послом,шта ћеш. Некага га. Добро је да нас мало исмева. Да има јавашлука и материјалне похлепе има. А управо је то исмевао. Управо тако! Он је цркву ,на свој начин као комичар,предствио као сервисну службу,. Па зар није за већину српског православног народа,она управо то! Да ли је један, не мали део свештенства такву улогу и прихватио да одигра-јесте! Јер постоје ценовници,џипови,мерцедеси-постоје ! Да ли је било скандала,никад разрешених,великих црквених великодостојника- било је! И сад се ми као нешто љутимо, и покушавамо кривицу пребацити на комичаре,медије,овог-оног, само да не би урушили ауторитет људи из цркве,који овде поједини заиста сматрају недодирљивим! Sara", ВИЛМА, Mилена КШ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Није ми засметао видео....ни делић мене није дотакао док је мој супруг потпуно другачије реаговао Драшко је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Црно - бијели свијет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Problem je sto mi u diskusiji izjednacavamo crkvu sa skupom crkvenih cinovnika...dakle crkva je mnogo vise od popova, Vladika, monaha itd.. Problem je sto vecina naseg naroda to radi: izjednacava crkvu sa skupom cinovnika... sa pojedinim popovima ili Vladikama.(A cini mi se da je i doticni Ivan to uradio ovim ismevanjem...)Lepo je rekao Sv. Vladika Nikolaj "Ubi nas neznanje!" A sto se tice voditelja, bila sam odusevljena Markom Zivicem koji je izuzetno duhovit covek za razliku od ovog koji cita scenario i koji je sve samo ne duhovit, a koga su doveli da ga zameni u ovoj emisiji. Jadna zamena sto se mene tice, ne zbog ovoga sinoc nego uopste. Sara" and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Не гура се него се проблеми решавају на богодоличан начин. Zastarevanje slucaja je bogodolicno? Da me neko optuzi za pedofiliju, da sam sa decom svasta radio, ne mogu da zamislim da tako nesto odcutim bitangi. Ne da ne bi zastarelo, nego bih svaki dan samo o tome govorio dok se ne rascisti situacija. Kad se sve rascisti i kad se utvrdi da sam lazno optuzen, onda bogodolicno zamolim da klevetnik snosi najmanju mogucu kaznu, koliko da se pokriju troskovi sudjenja. Ili pojma nemam sta znaci rec "bogodolicno"? Sara" је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Управо тако! Он је цркву ,на свој начин као комичар,предствио као сервисну службу,. Па зар није за већину српског православног народа,она управо то! Да ли је један, не мали део свештенства такву улогу и прихватио да одигра-јесте! Јер постоје ценовници,џипови,мерцедеси-постоје ! Да ли је било скандала,никад разрешених,великих црквених великодостојника- било је! И сад се ми као нешто љутимо, и покушавамо кривицу пребацити на комичаре,медије,овог-оног, само да не би урушили ауторитет људи из цркве,који овде поједини заиста сматрају недодирљивим! Види...не кажем ја да су они недодирљиви, кажем да смо сви грешни па и они, али кажем и нешто друго...те "неопростиве" мане су великим делом изфабриковали медији попут Блица и Курира. Ево нпр. кренем ја са ћерком у манастир Раковица и станем код продавнице да она утрчи по неке потрепштине. Враћа се она, потресена са примерком "Курира" у руци. На насловној страни огромним словима пише "Опљачкан мртви патријарх!" Поднаслов: украдено 3000 евра! Успут чита чланак који је на средини преко две стране са огромном фотографијом патријарха Павла и манастира...бла бла имају видеокамеру у продавници...бла бла предпостављамо да је због лопова бла бла...предпостављамо да може да се скупи рецимо 3000 евра прилога ( моја напомена: тешко ал ајд, дај Боже)...у продавници нису могли ништа да нам кажу поводом тога бла бла никакве информације нисмо добили, упутили су нас да питамо мати игуманију, бла бла мати игуманија није хтела да нас прими бла бла... Стижемо већ пред манастир и потпуно смо збуњене, па сад јел био лопов и украо новац или није? Улазимо, унутра све мирно и окупано миром и сунцем. Мати Јелена седи на клупици и осмехује нам се. Просто нам непријатно да питамо за скандалозну крађу...а био је један новинар, потврђује мати Јелена, мало се мувао ту па отишао. Никаквих лопова није било. Да се нисмо физички налазиле на лицу места, од целокупног текста би у памћењу остала само следећа идеја...у манастиру Раковица има 3000 евра прилога за дан...е па, нема. И све остале "информације" су тако извађене из контекста и изврнуте "тумачењем" "објективних" новинара. Заправо, новинари су изумрли, ово су фантазери... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Е, мој Иване Ивановићу, читајући ненаписане књиге, заборавио си оне написане. SHADOWS OF THE LIGHT and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Doduse postoji u poslednje vreme jos jedna tendencija u i oko SPC, a to je tzv. pranje ruku ili nekakvo ogradjivanje od episkopa i svestenika od samih clanova Crkve, i striktne podele na nekakv oficijelni sluzbeni deo Crkve i vernicki ili laicki deo. To se izgleda vrsi prema potrebi, nekad smo svi zajednica a opet bude i da nismo! Ranije su vrseni hvalospevi episkopima kao ikonama i zamenicima Hristovim, sad kad oni mogu da budu i ovakvi i onakvi, izgleda doci ce do promena i u teologiji. .smesko. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Neko je spomenuo dvorsku ludu... Da li znate koja je svrha dvorske lude bila na starim dvorovima? Prvo, dvorska luda je imala ekskluzivno pravo da ne bude pogubljena zbog svojih reči. Drugo, moć, koja je u rukama monarha, privlači poltrone i korumpira kako vladare, tako i ljude oko njega, a luda je tu da kritikuje kralja. Ivan Ivanović samo kritikuje ono što ne valja u društvu. Posle Sabora, tema se sama namestila. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Не зна разлику између кандила и кадионице, што показује колико је његово знање о вери. Исмевати нешто о чему немаш појма Ствар је да безбожницима одговра сваки напда на Цркву, кад неки беспризорни опсује Бога или попу матер, они га неће изгрдити него ће га са осмехом охрабрити да настави. Тања1 and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Da bi nwsto bilo okarakterisano kao pljuvanje, treba da ima posprdnu i netacnu informaciju... Evo ja peti put gledam klip i ne mogu da nadjem neku neistinu? Moze mala pomoc? I dalje ostaje ona karakterizacija da vera(religija) i humor ne idu nikada zajedno... Stavise, neprijatelji su. A to je jako zalosno za svakog takvog coveka... Sara" је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Заслужили смо ово по сто пута Млађони, Sara" and Zeebedee је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 ево један леп коментар: Niko se ne bi ismevao sa Crkvom da se ona obracunala sa tim pojedincima o kojima pricas; ovako smo potpuno zasluzili; jer je ovo svakako manji samar od sudjenja Pahomiju; ili o "umoljavanju" Kacavende da se penzionise. Sara" је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука