Jump to content

Molim pomoć, bez predrasuda ako je moguće.

Препоручена порука

LOL.Pa nije svako moderno oblačenje raskalašno oblačenje.A onaj ko u svemu vidi samo greh ima problem sam sa sobom a ne sa drugima.

Ima ljudi koji nikad ne odu na plazu!Svuda greh okolo... heheheh

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Жена је констатовала више проблема а један је између осталог самоизолација, ја сам јој одговорио углавном на то питање/проблем јер ми се некако чини као највећи. У туђи сексуални живот се не мешам.

Ја се тек не мешам:

Da ne pričam o odnosima sa mužem, koje sam ja prorijedila...

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

А можда је светитељ?

Ko?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Жена је констатовала више проблема а један је између осталог самоизолација, ја сам јој одговорио углавном на то питање/проблем јер ми се некако чини као највећи. У туђи сексуални живот се не мешам.

OK nisam izgleda to ni trebala pominjati, samo sam htjela dočarati situaciju u koj se nalazim. Glavni problem je ta izolacija,zbog toga što ja ne smatram sebe monahom, daleko od toga, ali jednostavno nek priče i svakodnevne stvari su mi totalno bespotrebne. Kada govorimo o novcu, hvala Bogu dao mi je koliko mi treba, nisam tip kome treba novac da bi bio sretan, sreću čine druge stvari. Znam samo da mi je ovo jedna veoma teška faza u životu. Toj fazi prethodi jedna duga faza straha, ali to je za neku drugu temu. Oblačenje, nisam tip kojio se oblači raskalašno ali, mnogo volim cipele sa štiklom. Baš sam skoro hthla kupiti jedne predivne 15 cm štikle, ali sam si rekla-šta će ti to? To je ružno i nedolično. Uvijek sam bila vesela, komunikativna, otvorena osoba, ovo sad je neka druga ja.

• Волим 1

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

@@Душка,

Нема искреног и правог хришћанина који није прошао фазу у којој се налазиш и коме је та фаза исто тако тешко пала.

Али, преживи се и прегура се: неко спорије, неко брже.

Подели на овим сајтовима

A sto ce ti svestenik?Tipa,kao svestenici sve znaju :D

I to što kažeš :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Подели на овим сајтовима

Problem je što većina pravoslavnih i ne zna suštinu greha pa zato često dolazi u ovakve situacije naročito na početku svog duhovnog ( crkvenog) života.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Znam ja da ovo nije za foruma možda, ali eto. Mnoge stvari su mi ovde koristile. Znači mi kad čujem da je još neko imao slične faze, zanima me kako je prebrodio, šta je radio... i sl. Hvala na pomoći i savjetima.

Подели на овим сајтовима

Znači mi kad čujem da je još neko imao slične faze, zanima me kako je prebrodio, šta je radio

Наравно, зависи од човека до човека. Мени су помогли разговори са једним човеком и две књиге. И данас кад дођем у сличне и теже фазе и даље ми помажу, у њима се увек утешим. Свакако, над свим тиме је и крајња интима са Христом, али о томе се не прича.

Подели на овим сајтовима

@@Душка,

Нема искреног и правог хришћанина који није прошао фазу у којој се налазиш и коме је та фаза исто тако тешко пала.

Али, преживи се и прегура се: неко спорије, неко брже.

Свашта.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

OK nisam izgleda to ni trebala pominjati, samo sam htjela dočarati situaciju u koj se nalazim. Glavni problem je ta izolacija,zbog toga što ja ne smatram sebe monahom, daleko od toga, ali jednostavno nek priče i svakodnevne stvari su mi totalno bespotrebne. Kada govorimo o novcu, hvala Bogu dao mi je koliko mi treba, nisam tip kome treba novac da bi bio sretan, sreću čine druge stvari. Znam samo da mi je ovo jedna veoma teška faza u životu. Toj fazi prethodi jedna duga faza straha, ali to je za neku drugu temu. Oblačenje, nisam tip kojio se oblači raskalašno ali, mnogo volim cipele sa štiklom. Baš sam skoro hthla kupiti jedne predivne 15 cm štikle, ali sam si rekla-šta će ti to? To je ružno i nedolično. Uvijek sam bila vesela, komunikativna, otvorena osoba, ovo sad je neka druga ja.

о.к. Значи страх је узрок.

То је класика...

У Цркви имаш два елемента који играју битну улогу у животу хришћанина. Један је литература са којом се мање више сви срећу, а литература је опет код нас најзаступљенија подвижничка, аскетска. Та литература сама по себи није лоша. Међутим не оставља пуно простора за световни хришћански живот. Други фактор је црквена литургијска заједница. Ње негде има негде нема. Али она је много важнија од литературе.

Битно је пронаћи ову заједницу па макар и на интернету.

Подели на овим сајтовима

Има две књиге, Духовни лек против депресије и друга, О оптимизму. Знам сигурно да их можеш набавити у манастиру Раковица. 

Ту су ти одговори на сва питања која си поставила. 

Брига и туга су од ђавола, а не од Бога. Радуј се животу и хвали Господа за све...тачна путства ћеш наћи у овим књижицама. (Нису скупе)

Подели на овим сајтовима

Има две књиге, Духовни лек против депресије и друга, О оптимизму. Знам сигурно да их можеш набавити у манастиру Раковица. 

Ту су ти одговори на сва питања која си поставила. 

Брига и туга су од ђавола, а не од Бога. Радуј се животу и хвали Господа за све...тачна путства ћеш наћи у овим књижицама. (Нису скупе)

Čini mi se da sam jednom vidjela u manastiru Krupa na VRbasu te knjižice, ali tad mi nisu bile aktuelne ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...