Danijela Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Prijatelji su joj na profilu čestitali, ali ima i onih koji su naapisali da pravoslavlje nije na dobitku niti je islam na gubitku Novopazarka Dalida Bihorac je u Crkvi Svete Petke primila pravoslavlje i uzela ime Iva. Dalida se sada zove Iva,jer kako je napisala na svom Fejsbuk profila Iva znači "Bogu mila žena". "Ili smo pravoslavci, ili nismo. Ako jesmo, tada se naša vera mora očitavati na svim područijima našeg života. Ne možemo biti pravoslavci u crkvi, a na ulici živeti po instinktu ličnog raspoloženja", napisala je Iva. Prijatelji su joj na profilu čestitali: Neka je sa srećom dobrodošla. Međutim, ima i onih koji su tu vest prokomentarisali da pravoslavlje nije na dobitku niti je islam na gubitku. Roditelji Ive Bihorac žive rastavljeno a rodbina o ovom slučaju ne želi da daje bilo kakve informacije. izvor:http://www.kurir-info.rs/primila-pravoslavlje-od-dalide-do-ive-nacionale-clanak-815941 bgpj, Ignjatije, Agaton Vuzman and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Njena volja. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Dalida Bihorac iz Novog Pazara primila je pravoslavlje u crkvi Svete Petke, i sada se zove Iva. Portal "Sandžaklive" njenu odluku objašnjava dugom vezom sa Srbinom iz Novog Pazara i uticajem drugarice pravoslavke. Iva, koja zbog svoje odluke trpi šikaniranje sugrađana, kaže da je odluka o promeni vere samo njena i nema veze sa bilo kojim muškarcem ili tuđim nagovorima.Istina je da nekada Dalida, a sada Iva, trpi maltretiranje i vređanje putem Fejsbuka zbog svoje odluke da pređe u pravoslavlje."Neverovatno! Dobila sam 76 privatnih poruka na fejsu, sve same psovke i osude na racun mog opredeljenja! Da razjasnim maloumnima, ja sam ponosna PRAVOSLAVKA, primila sam PRAVOSLAVLJE svim srcem jer zaista najiskrenije smatram da je to jedina prava i ispravna vera! Da, možda imam grehe, ali svi smo mi ljudi, ko može osim Gospoda Dragog da mi sudi?! KO??? Novopazarci su toliko primitivni da mi čak prete smću zbog toga! A žive u Srbiji! Strašnoooooo", napisala je Iva na svom Fejsbuk zidu.Ona je dodala da je promena vere njena odluka, a ne nečiji nagovor ili prilagođavanje muškarcu. Sophrosyne, Душка, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Слава Богу! bgpj, Лидија Миленковић, Raymond Red Reddington and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Emir Salihovic · Prevoznik at AD Novi Pazar put glupaco jedna tebi si bacili cini popovi tebi su sihir postavili vracaj se islamu gde I pripadas idi kod nekog neka te povede kod hodje nek ti pise bre sta je sa tobom the je alah zeleo the budes srpkinja ti bi bila ali nije zeleo I ti si muslimanka samo se seti sta su srbi radili muslimanima u bosni ubijali su ih izivljavali to su stoka zapamti ove reci vrati se islamu dok jos nije kasno molim teeeeeeee. А паз овог на поукама на ФБ коментару !!! bnenad92 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Слава Богу ! ! ! А паз овог на поукама на ФБ коментару !!! Класична будала. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Слава Богу ! ! ! Класична будала. Ал ко каже брату свом "будала" ићи ће у џехенем, у огањ и тамо ће га шејтани кухати док му се боје не растопе!!! Тихон and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Како је овај Ислам миротворна вјера, коментари им зраче љубављу. Пун милости ови мухамеданци. Ignjatije, Биљана, Баба and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Да сам рођен у исламској џамахирији био бих атеиста. Gerhard and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 А паз овог на поукама на ФБ коментару !!! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Ма јок море прешла..............вратила се! Висибаба, Gerhard, DYNABLASTER and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Ал ко каже брату свом "будала" ићи ће у џехенем, у огањ и тамо ће га шејтани кухати док му се боје не растопе!!! Тај није мој брат. Шта друго да кажем за њега а да не буде ружније. Како је овај Ислам миротворна вјера, коментари им зраче љубављу. Пун милости ови мухамеданци. Има среће наша сетра што није рођена у исламској држави. Шеријатска казна за прелазак на другу веру је смрт. Да сам рођен у исламској џамахирији био бих атеиста. Аферим. Vockica је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Занимљиво је сад ово мислим што Емир каже: "da je alah zeleo da budes srpkinja ti bi bila ali nije zeleo I ti si muslimanka". Дакле муслимани сматрају да ако неко од њих ко прича српски пређе у православље постаје Србином. Ово је веома занимљиво, јер овде ме неки малтене убедише да је ово некакав типично српски етнофилетизам и да је својствен само Србима. Међутим као што се да замјетити сами муслимани сматрају да онај коме је матерњи језик српски а пређе у православље тај је комплетиран Србин. Како то сад поред све ове демократије толеранције и просперитета да разумем? Да ли сам ја добро разумео овог нашег домаћег турчина? Или су неки појединци овде причали глупости? Или и једно и друго ? Ignjatije, Sophrosyne, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Ако ово значи да сада они из Пазара читају ову поруку, нека ми се јаве у инбокс овде, треба да поручим неке фармерице, па тражим где ми је повољније? Ignjatije, Иван Недић, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Висибаба Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Невиђена храброст у Пазару и то од једне жене. Мислим да мушкарац то неби смео да уради. Све се зна око историје Срба који су прешли на ислам, само се бјежи од истине. На примјер може се провјерити у Сарајеву у историјском архиву (или негјде другдје) како су се 1850 и неке на попису изјашњавали тадшњи становници. Око милино ипо их је било. Четрдесет и нешто посто су се писали као Бошњаци Срби правослаци, нешто мање Бошњаци Срби муслимани и остали Бошњаци Срби католици. Agaton Vuzman, Sophrosyne and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука