Аурор Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Pa kada bi imao 10 miliona Aurora da glasaju mogla bi se ocekivati odluka u slicnom duhu, ali na srecu prosecan covek je ozbiljan, racionalan ... Takva odluka bi bila budalaština bilbijskih, ovaj hoću reći biblijskih razmera. bleh Relaksiraj se Manfrede. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Ајде без уједања... Бароне, озбиљно причамо - не може већина да одлучи било шта. Сакупимо се сви ми и одлучимо да теби све одузмемо и поделимо међу собом. Таква одлука је очигледно нелегитимна и неправедна. Шта је онда критеријум за легитимност одлуке већине? Мој критеријум је - демократска одлука је нелегитимна ако подразумева употребу силе према било коме. Макар био један једини. Зато "одлука већине" да сви морају да учествују у пензионом фонду (или било чему сличном) је нелегитимна. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Takva odluka bi bila budalaština bilbijskih, ovaj hoću reći biblijskih razmera. bleh Relaksiraj se Manfrede. Ali uopste ideja da bi neko mogao da glasa o onome sto si pomenuo moze da se javi samo u umu koji nema o cemu smislenom da razmislja. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Бароне, озбиљно причамо - не може већина да одлучи било шта. Сакупимо се сви ми и одлучимо да теби све одузмемо и поделимо међу собом. Таква одлука је очигледно нелегитимна и неправедна. Шта је онда критеријум за легитимност одлуке већине? Zakon mora da bude jednak za sve. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па може закон да буде једнак за све и да опет буде нелегитиман. На пример, већина одлучи да свима треба одузети децу и послати у радне логоре. То је једнако за све. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па може закон да буде једнак за све и да опет буде нелегитиман. На пример, већина одлучи да свима треба одузети децу и послати у радне логоре. То је једнако за све. Gubis iz vida da ta "vecina" nije pala sa Marsa, vecina si ti, ti bi glasao o svojoj deci , ja o svojoj. Demokratija se bazira upravo na tome, nismo valja budale koje bi poslale svoju decu u radne logore. Ili barem vecina tako ne bi uradila. A ako bi uradila onda je i za decu bolje u logor nego zivot sa takvima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па како смо онда будале да сами себи отимамо паре? Како смо будале да бирамо људе који покрећу бесмислене ратове и убијања? Систем који се заснива на интелигенцији гласача није баш паметна ствар... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па како смо онда будале да сами себи отимамо паре? Како смо будале да бирамо људе који покрећу бесмислене ратове и убијања? Систем који се заснива на интелигенцији гласача није баш паметна ствар... Kako otimamo sami sebi pare? Sa ulaganjem u penzioni fond ja sebi nista ne otimam vec se solidarisem sa starim clanovima zajednice i naravno ocekujem i da meni bude uzvraceno istom merom. A i ratovi se vode zbog interesa, osvajanje teritiorija, sirovina, nafte ... ni jedan rat nije "besmislen" ... Besmislen je za onoga ko izgubi a za pobednika ima smisla itekako ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па отимаш мени, јер ја не желим да у томе учествујем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па отимаш мени, јер ја не желим да у томе учествујем. Zakon je jednak za sve na teritoriji jedne drzave .... nema povlascenih ... zastupaj svoje ideje, bori se demokratsjkim sredstvima za njih, kada dobijes vecinu formiras vladu, predlozis zakon, skupstina prihvati i ... nema vise penzija .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Нема везе, опет је насиље и отимање. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Нема везе, опет је насиље и отимање. Otimanje je kada neko ogradi deo planete zemlje i kaze da je to njegoo .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Шта ти би, друже Стаљине?! Тебе некада нико није могао да испровоцира, а сад те испровоцираше два ”клинца” један за другим? neka provocira, moji mama i tata mi doborovoljno daju veceru dok ja doborovljno radim volonterski da mogu sutra dan da imam moju svojinu.. isto ako sto su i njemu njegovi davali veceru od njihove plate.. itd... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Па може закон да буде једнак за све и да опет буде нелегитиман. На пример, већина одлучи да свима треба одузети децу и послати у радне логоре. То је једнако за све. Није државни систем, нити су људи који чине државу, скуп робота. Нема тог закона који ће да се спроведе ако поред леглности (донет у регуларној и унапред предвиђеној процедури) нема и легитимност (најједноставније речено да је то оно зашта су људи гласали и да су мање или више сагласни са тим, може да буде легитимност у смислу да владајућа већина и даље има подршку народа, и у смислу да један акт који се доноси има потребно слагање). Трећи је услов и да буде могућ (не може неко да забрани људима да дишу или да донесе закон да сви морају да се преселе из Србије у Ирак и да очекује да се то поштује). То ти је пример и код нас са неким законима који су доношени ради приближавања ЕУ, али не верујем да је и законодавац веровао да ће се поштовати. На пример, она фамозна казна од петнес иљаде за убијену бубамару или тако неки идиотски прописи. Посебно такбих прописа имаш у области заштите појединих друштвених група, кад су се наши законодавци трудили да покажу колко смо кул, али никада то заиста нису мислили да спроведу, јер су ти прописи неспроводиви (да не помињем да су неки и супротстављени једни другима). То ти без легитимности или спроводивости остаје мртво слово на папиру. Тако да си сигуран, неможе већина да изгласа и спроведе да нам децу одведу у радни логор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Mislim da ti to nikako nije dobra ideja. Bolje taj novac uplati u neki privatni fond, osiguranje ili sl. Vrlo verovatno da ce uskoro penzije biti minimalne ako ih uopste bude bilo jer se velikim delom isplacuju iz budzeta. Budzetski deficiti koji su sve veci se finansiraju iz kredita. Pitanje je vremena kada vise necemo moci da dobijamo kredite i kada cemo, logicno, ostati bez penzija. P.S. Ako ti je toliko stalo do drzavne penzije, mozes meni da uplacujes 50% sume koju meni otimaju za penziju svaki mesec a ja cu ti ustupiti svoju penziju u punom iznosu . Sto rece Vladimir, sve bih im prethodno oprostila, samo kad ne bi morala i ubuduce da im placam... Hvala Flo. Imam za tebe jos nekoliko pitanja pre nego razmotrim tvoju ponudu . Reci mi kako to funkcionise sa privatnim osiguranjima tj. fondovima? Sta se dogadja ako ta osiguravajuca kuca prestane sa postojanjem iz nekog razloga - sta sa novcem koji si ulozio ? Sta se dogadja jednoga dana u "sabiranju" tih recimo 14 g. uplacivanja u druzavni fond pa potom privatni, da li to moze da da neki zbir po pitanju penzije jednoga dana? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука