Crveni Baron Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 A da vidis tek ovo, kandidovao se gazda Jezda za predsednika i na TV-u svi kandidati su imali neki termin da iznesu svoj "program" ... i kaze gazda Jezda da ce, ako on bude izabran za predsednika, sniziti cene " i preko 150 % " .... RYLAH, Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Јездимир чудотворац... RYLAH and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 И те како се води иста ова дискусија, јер се исто дешава ево чак и Америци. Њихов социјални програм је на прагу банкрота, једва успевају да исплате све обавезе, а за пар година ће то бити потпуно немогуће. Ствар је у томе да једноставно такви системи не функционишу и кад тад обавезно пропадну. А аналогија са "наслеђивањем њиве" није одговарајућа. Ти (би требало да) можеш да одбијеш наслеђе које ти доноси дугове и проблеме. На пример, Аурор каже - ја не желим да учествујем у пензионом фонду и не желим државну пензију кад остарим. Нема наслеђа, нема проблема. И управо због тога ће и код њих да се интензивирају ове дискусије, јер су се и они понашали као пијани грофови, управо о томе и ја причам. А причао сам о ситуацији када на имању живиш. Избор ти се своди на то да радиш ко коњ и устежеш се да би исплатио дугове, или да одеш са имања уколико одбијеш наслеђе. Еквивалент би био да останеш у држави и делиш судбину других и пробаш да нешто урадиш, или да одеш негде где сматраш да ти може бити боље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Upravnik privatne banke će prirodno više paziti da ne upropasti banku od upravnika državne banke. Ako privatna banka propadne, ona ispada iz igre i gubi, ako državna propadne davanjem kredita pogrešnima onda svi ispaštaju, a državne službenike je, kao što znamo, 9 puta lakše kupiti nego one u privatnom sektoru. Sve je to prirodno regulisano sa privatnim sektorom, više se pazi kako se daju krediti for instance. Нисам ја против приватног сектора, не знам због чега ми то причаш. Први сам против планске економије, петолетки, претераног уплива државе у привреду, запошљавања дебила, итд. Само кажем да ми праве бизнисмене још увек немамо. Оне које смо и имали, било да су наслеђени, било да су се пробили јер су успешни, подавили смо веом ауспешно и сад имамо само мешетаре. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Еквивалент би био да останеш у држави и делиш судбину других и пробаш да нешто урадиш, или да одеш негде где сматраш да ти може бити боље. Да занемаримо сад крајњу упиност те еквиваленције, нека господа политичари прво лепо отворе границе да људи могу да бирају где ће да живе. Ти си први за контролу граница, а овамо "иди где сматраш где ти може бити боље". А како да већина људи оде? Па мени деца неће моћи код бабе и деде да оду у посету. Моја жена не може да види мајку, оца и браћу. Зар то није чисто силеџијство? Мене не занима теоријска дефиниција државе и како је настала. Оно што видим испред себе је само и искључиво то да је држава највећа и најорганизованија криминална група на свету. Изузетно брутална и немилосрдна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Да занемаримо сад крајњу упиност те еквиваленције, нека господа политичари прво лепо отворе границе да људи могу да бирају где ће да живе. Ти си први за контролу граница, а овамо "иди где сматраш где ти може бити боље". А како да већина људи оде? Па мени деца неће моћи код бабе и деде да оду у посету. Моја жена не може да види мајку, оца и браћу. Зар то није чисто силеџијство? Мене не занима теоријска дефиниција државе и како је настала. Оно што видим испред себе је само и искључиво то да је држава највећа и најорганизованија криминална група на свету. Изузетно брутална и немилосрдна. Нисам крив за било чије проблеме, па ни за твоје. И управо сам против тога да кретени који су запошљавани преко ко зна којих веза малтретирају људе. То о чему ти причаш је, по стоти пут, слаба држава. Нисам за контролу граница, него за реципроцитет и за заштиту домаће привреде, макар од робе која је субвенционисана у привредама из којих потиче. Не знам одакле ти утисак о мени као о неком манијаку који би све нормалне у држави и све који се са њим не слажу да држи у неком логору, или који би да прави неко тоталитарно стаљинистичко друштво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Државе су настале тако што су се банде разбојника организовале и заузеле одређене територије. Ако наставимо дискусију - а у вези и онога са PayPal-ом - зашто Србија једноставно не укине све царине и дозволи слободан проток робе и људи преко граница? Једноставно склонимо све рампе и пандуре. Шта би нам фалило? Ништа. Само би нам било сто пута боље. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Државе су настале консензусом и еволуцијом. Људи су увек били хијерархијски организовани. Два братства се после уједине у групу, пар група у племе, пар племена у нееку неформалну групу, и то временом еволуира у неки политички савез, који и даље није држава. Држава је настајала постепено, јер су људи капирали да им је тако лакше да се заштите од других група који би да им отму ресурсе, или да их поробе да раде за њих. Сваки друштвени феномен је еволуирао временом, нема ту неких наглих скокова. Али кад погледаш са ове дистанце, без да испратиш целу ту историју неког феномена, можеш да дођеш до погрешног закључка да је држава резултат насиља, уместо резултат консензуса безброј неких мањих група које су нашле своје заједничке интересе. Резултат насиља могу да буду поједина државна уређења, али не и држава као таква. А дозволити слободан проток људи преко граница - никаквих проблема апсолутно у томе не видим, стварно. Када би људи више путовали и размењивали искуства, идеје и познанства, далеко мање би се сукобљавали. Што се тиче протока робе, може, само не оне робе која је субвенционисана у земљи порекла, јер би онда директно радио против своје привреде. А што се тиче било које друге робе, посебно оне која се много увози, много су већи проблем монополи него царине. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Што се тиче протока робе, може, само не оне робе која је субвенционисана у земљи порекла, јер би онда директно радио против своје привреде. Пази, ако неко "субвенционише" робу то значи да ти је даје на поклон (тј. одређени проценат). И то на рачун својих пореских обвезника... Ту се каже "хвала". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Пази, ако неко "субвенционише" робу то значи да ти је даје на поклон (тј. одређени проценат). И то на рачун својих пореских обвезника... Ту се каже "хвала". Ne, to znaci da pokusava da unisti tvoju proizvodnju te robe i da u buducnosti obezbedi monopolski polozaj za sebe. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Нисам крив за било чије проблеме, па ни за твоје. И управо сам против тога да кретени који су запошљавани преко ко зна којих веза малтретирају људе. То о чему ти причаш је, по стоти пут, слаба држава. Нисам за контролу граница, него за реципроцитет и за заштиту домаће привреде, макар од робе која је субвенционисана у привредама из којих потиче. Не знам одакле ти утисак о мени као о неком манијаку који би све нормалне у држави и све који се са њим не слажу да држи у неком логору, или који би да прави неко тоталитарно стаљинистичко друштво. 1. Нико не говори о било чијој ”кривици” и престани са мном тако да разговараш и умишљаш којешта. Разговарамо о ставовима и њиховим последицама. Није то ”слаба држава”, то су практично све државе не свету. Све ми делује да ти ниси имао много блиских сусрета са имиграционим бирократама широм света на разним нивоима. Њихов једини смисао постојања је да малтретирају поштене људе. За то време, док ти не можеш никуд без да те добро пропусте кроз шаке (а можда ни тад), ”земунци” једу људе по Шпанији, лудаци из Чеченије постављају експлозиве по Бостону итд. 2. Није шија него врат. 3. Не мислим да си манијак (опет ти кажем, не учитавај што не рекох), него је последица твојих политичких ставова (које делиш са вероватно већином планете) управо то да државе јесу логори. Можда теби није логор то што си одредио колико људи годишње сме да ти уђе у земљу и да ради. Мени јесте. Можда теби није логор то што ја сад не смем Звонку да пошаљем неки производ без да се између угура неко трећи, мени јесте. Знаш само у чему је фора? Већину људи на овој планети боли уво за то. Они који желе да путују, да слободно раде било где, да се жене и удају са ким желе и где желе су још увек мањина која не доноси гласове. И ту је сва поента приче, остало су демагошке обланде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Пази, ако неко "субвенционише" робу то значи да ти је даје на поклон (тј. одређени проценат). И то на рачун својих пореских обвезника... Ту се каже "хвала". То би значило да си за кило меса заклао бика (своју грану привреде). А кад постанеш зависан од увоза, онда други поставља услове. Ево ти га данас чланак о томе како пролазиш кад си упропастио своје гране индустрије, па увозиш ово http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=05&dd=29&nav_id=718308 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ne, to znaci da pokusava da unisti tvoju proizvodnju te robe i da u buducnosti obezbedi monopolski polozaj za sebe. Уништава само себе, јер својим парама финансира да ти добијеш јефтинији производ. Тиме штети својој економији, а теби помаже - јер добијаш јефтин производ и слободне ресурсе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 А дозволити слободан проток људи преко граница - никаквих проблема апсолутно у томе не видим, стварно. Када би људи више путовали и размењивали искуства, идеје и познанства, далеко мање би се сукобљавали. Не само као туристи, него да свако може потпуно слободно да бира где жели да живи и да ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Уништава само себе, јер својим парама финансира да ти добијеш јефтинији производ. Тиме штети својој економији, а теби помаже - јер добијаш јефтин производ и слободне ресурсе. Isto kao sto sibicari na stajgi unistavaju sebe ekonomski a ti dobijas .... dok ne pocnes da gubis ... tako nekako to funkcionise .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука