Jump to content

''Кад ти буде касно...''

Препоручена порука

Верујем да нисам једини који је икада чуо те речи. Међутим, дали и колико су оне заиста хришћанске? Осећај ми говори да то пре долази од недоброг, но од доброг, јер како би иначе тумачио речи владике Николаја, који је светитељ, да се могу спасити чак и неокајани упокојени грешници. Далеко од тога да ја сад очекујем да могу да грешим и да се правим луд, али ипак ми те речи Владике Николаја буде наду да ће можда чак нека маленкост ко и ја да буде спашена. 

Какво је ваше мишљење о речи ''касно'' и како се односити према некоме ко ти стално говори да ће ти ''бити касно''?

Подели на овим сајтовима

Pa ne mora da znaci da se odnosi na svetovno.Moze biti jako korisno jer nas opominje da nista ne ostavljamo za poslije.Problem je sto covjek uvijek misli kako ima jos vremena za sve,pa to nesto uvijek odlaze i ostavlja za poslije.Da pokazemo ljubav svojim najblizim,da budemo srecni,da se zahvalimo na malim ali najvrijednijim stvarima kao sto su zivot,zdravlje,porodica,da radimo na sebi.A odlaganje je lijenost,bila ona psihicka,emotivna,fizicka...sve zajedno vodi u jedan od najvecih grijeha a to je lijenost.Tako da ova recenica ima dosta toga duhovnog u sebi ko zeli da je razumije.

• Волим 1

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

...nikad nije kasno......

...ali sta mozes danas, ne ostavljaj za sutra....:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Верујем да нисам једини који је икада чуо те речи. Међутим, дали и колико су оне заиста хришћанске? Осећај ми говори да то пре долази од недоброг, но од доброг, јер како би иначе тумачио речи владике Николаја, који је светитељ, да се могу спасити чак и неокајани упокојени грешници. Далеко од тога да ја сад очекујем да могу да грешим и да се правим луд, али ипак ми те речи Владике Николаја буде наду да ће можда чак нека маленкост ко и ја да буде спашена. 

Какво је ваше мишљење о речи ''касно'' и како се односити према некоме ко ти стално говори да ће ти ''бити касно''?

Тако сам се и ја питао, а онда сам чуо од другарице како је Патријарх Иринеј негде рекао, да нас онај зли стално уверава како је готово, касно за нешто, нема времена, итд.... у том стилу

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Верујем да за све има време, а кад дође треба га искористити

Ако нешто схватимо "касно" условно речено, то је можда баш право време за нас, и тад баш треба напред ићи и радити :)

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

.A odlaganje je lijenost,bila ona psihicka,emotivna,fizicka...sve zajedno vodi u jedan od najvecih grijeha a to je lijenost.

Lenjost vodi ka neispunjavanju svojih obaveza i neostvarivanju želja.

Zbog neostvarenih želja gubimo samopouzdanje i volju,pa smo skloni da kažemo žašto da se trudim,kad i onako sve upropastim.

Nisam ni za šta....zašto da bilo šta radim kad ne mogu da uspem

Vidi kako su svi postigli nešto,samo ja nisam niko i ništa......

Neke stvari moraju da prestanu samo sada,zato što svako sutra ima novo  sutra......

Naše je da razvijamo svoje talente,da neumorno radimo na sebi,da se ne takmičimo sa drugima,već sami sa sobom i da nam glavni cilj bude da danas budemo bolji nego juče.

Nikad nije kasno...znam iz ličnog iskustva.

Svi koji te ubedjuju da za tebe nema nade,da si gotov,propao,polumrtav,nisu u pravu.Sve dok imaš istinsku želju za nečim i trunku vere koliko i zrno goruščino Bog je uz tebe i pruža ti novu šansu,opet i opet,sve dok ne staneš na noge....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Sama reci lici kao osudjivanje, mozda je lepse reci nemoj da ti bude kasno.

Sto ne znaci da ljudi govore iz pakosti, sama rec zastupa ideju da sto mozes danas ne ostavljas za sutra, a to mislim da je dobro kako i za duhovni tako i za materijalni zivot.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...