Avocado Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 НА ГРАНИЦИ РАЗУМА Odličan naslov za ovaj tekst... Crveni Baron, Ромејац, Anette and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 .smeha. Odlican zez ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 НА ГРАНИЦИ РАЗУМА Odličan naslov za ovaj tekst... Још се смејем. 0110_hahaha 0110_hahaha .smeha. .smeha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 05. јуни 2012.- трећи дан Духова Данас сам са мојим пашом, свастиком и њиховим сином Пером ишао и манастир Раваницу. Ишли смо по неке мелеме код мати Зиновије. Нисам до сада имао прилику да упознам ову предивну жену која помаже многим људима спремајући им мелеме и разне препарате. Имао сам прилику да на кратко бацим поглед на "Књигу утисака" која се налази код мати Зиновије. Оно шта тамо пише је обиман материјал за једно житије. Мати са валиком љубављу помаже свима и има разумевања за свакога. Мени је дала неколико мелема и балсама за неке кврге, ранице који ми се јављају по глави. Каже да је од стреса, од преживљеног шока. Тачно је. Баш је тако... Препоручујем онима који имају здравствених проблема да поред свог лекара посете и мати Зиновију и манастир Раваницу. Нахраниће се духовно поред моштију светог Кнеза Лазара и топлим речима мати Зиновије, а оздравиће ако Бог да и телесно са мелемима које са љубављу мати спрема. Дакле за ово мало слатко задовољство би по сваком мелемчету требало приложити држави тричавих сто хиљадарки еврића, па да биднемо фини и ЕУ по вољи. .mislise. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Још се смејем. 0110_hahaha 0110_hahaha .smeha. .smeha. Ja se uvek bar nasmešim kada nju vidim, jer se setim fore - imala je emisiju koja se zvala "Ovo vas još nisam pitala" a neko je preimenovao u "Ovoliko se još nisam napila"... Ромејац and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Zasto se u Srbiji lupaju silne propagadne gluposti u vezi sa EU, a koje nemaju veze s' istinom i siri tolika anti-eu propaganda? Kome to odgovara i zasto? Ako vec ocemo o "zaverama" i "propagandama" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Verovatno je mislio na nase a ne na zapadnoevropske ... njihova budj je zdrava za jelo ... Naravno da nije isto. Njihovi sirevi smrde po standardu i EU propisima, a naši mirišu bez kontrole, potpuno slobodno. E pa neće to moći više tako. Sas takvi vandalizmi se ne može u EU. I šta će nama čajevi ? Te opasne biljke koje pripremaju nestručne osobe. Lepo brate imaš tablete, kapsule, injekcije... Daj pare farmaceutskoj industriji pa se leči na siguran način, kod doktora koji od njih posle dobijaju besplatne godišnje odmore. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Zasto se u Srbiji lupaju silne propagadne gluposti u vezi sa EU, a koje nemaju veze s' istinom i siri tolika anti-eu propaganda? Kome to odgovara i zasto? Ako vec ocemo o "zaverama" i "propagandama" Ок је да постоје прописи, да се зна неки ред. На пример свако ко продаје ракију мора да има уверење о квалитету, да се не би дешавале зозоваче и остало. (али види се примером из Чешке да им ни прописи нису помогли око тровања алкохолом). Значи из примера Чешке се види да само спровођење закона има велику улогу, у ствари и једину. За то ти не треба ЕУ. Ми имамо одличне законе, али се уопште не спроводе. Када би их спроводили, не би нам ни била потребна ЕУ, јер би били уређена земља. Јел су помогли нешто Бугарима и Румунима? Колико су они у ЕУ и ја не видим неки велики бољитак. Да се не лажемо, више се шири ЕУ пропаганда, па ти зато што си за ЕУ, све који и мало нешто кажу против ЕУ су одмах противници и шире анти-пропаганду. Можемо исто да кажемо, зашто се код нас шири толика пропаганда за ЕУ. nana and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 I šta će nama čajevi ? Te opasne biljke koje pripremaju nestručne osobe ne diraj mi čajeve biljke lično berem po livadi u selu,koprivu,hajdučicu,,lipu.... ,znam šta pijem i ne može mi ništa škoditi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Strasno je koliku kolicinu samopouzdanja u sopstvenu glupost pokazuju ignoranti. Budjavi sir koji se kupuje i sir koji zaboravis u spajzu nemaju veze jedni s drugim. Ovo prvo je hrana, ovo drugo je otrov. Proces prozvodnje sireva sa plavom plesni je izuzetno komplikovan i dug ( i strogo kontrolisan), zato su ti sirevi toliko i skuplji. U EU ima i obicnih sireva... a ja ne mogu da verujem da moram ovo da pisem... Grizzly Adams, Благовесник, Милан Ракић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Пирот: Продају шверцовани сир сумњивог квалитета Стручњаци у Пироту упозоравају грађане да буду опрезни приликом куповине млечних производа. Сир који се шверцује из Бугарске на улици кошта 250 динара Стручњаци у Пироту упозоравају грађане да буду опрезни приликом куповине млечних производа, нарочито јефтиног сира који се шверцује из Бугарске и продаје на улици, а који, како тврде упућени, може бити штетан по здравље. Професор у Млекарској школи "Др Обрен Пејић" у Пироту, Саша Петровић, каже да се сир, који се на простору око Зелене пијаце продаје по цени од 200 до 250 динара, "прави од веома сумњивих компоненти и да је реч о вештачком производу". "То је сир који се прави од биљних уместо млечних масти. Додаје се биљна маст, која је знатно јефтинија, и млеко у праху које се добија из земаља где се стока гаји на другачији начин него код нас, па је и само то млеко у праху дискутабилно по хемијском саставу", објашњава Петровић у изјави Тањугу. Према његовим речима, у спорни сир се додају и разна сојина брашна, као и супстанце које то морају да повежу, а да би се све наведене компоненте, које су већ готови производи, сјединиле и добио производ који се продаје као сир, у знатној мери се употребљавају и хемијски додаци, што је изузетно ризично у прехрамбеној индустрији. "Ту се користе разни полифосфати, емулгатори, нитрати, нитрити, калијум нитрат. Све те супстанце ако се додају у строго контролисаним количинама нису опасне по здравље, међутим у већим количинама оне су изузетно канцерогене. Овде људи умеју да препознају традиционални бели сир који има ситне шупљике и чува се у саламури. Вештачки сиреви су иделани на пресеку, немају никакве шупљике, глатки су, а немају ни тврдоћу правог сира и чим се притисну виљушком распадају се", каже професор Петровић. Идентична је и тврдња власника Млекаре "Стара планина" из Димитровграда, Зорана Николова. "Према мојим проценама свакодневно се из Бугарске у Србију допреми између пет и шест тона оваквог сира, који је опасан нарочито за децу. На појаву опасног сира сам упозорио све надлежне инспекције и државне органе, а у суседној Бугарској званичници су захтевали да се он обележава маркицама које указују на последице употребе, као што је то случај са цигаретама", каже Николов за Тањуг. Он наводи да се овај сир на зеленим пијацама у градовима на југу Србије може купити по цени од 150 до 200 динара по килограму. Цена килограма домаћег крављег сира на пијаци у Пироту креће од 400 до 450 динара, а килограм овчијег сира кошта и до 600 динара. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 ne diraj mi čajeve biljke lično berem po livadi u selu,koprivu,hajdučicu,,lipu.... ,znam šta pijem i ne može mi ništa škoditi. Ne znaš kakvoj se opasnosti izlažeš kada tako radiš. Najsigurnije je da odeš kod lekara da ti prepiše lekove na bazi tih biljaka, kao i količinu i vreme konzumacije. Ovako na svoju ruku ne radi nikako. Šalim se malo jer želim da ukažem ka čemu se ide. Biljke za čajeve ne kupujem na pijaci jer ih pojedine bakice beru blizu auto-puteva i djubrišta, tu nažalost i stoku napasaju. Biljke ili berem sam, ili uzimam od pouzdanih ljudi, ili kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Ali na merenje jer u klasičnim vrećicama je često prašina i otpad od biljaka. ego је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Ја баш не волим ЕУ, али ово нема везе с` везом... Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Little Owl Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Naravno da nije isto. Njihovi sirevi smrde po standardu i EU propisima, a naši mirišu bez kontrole, potpuno slobodno. E pa neće to moći više tako. Sas takvi vandalizmi se ne može u EU. I šta će nama čajevi ? Te opasne biljke koje pripremaju nestručne osobe. Lepo brate imaš tablete, kapsule, injekcije... Daj pare farmaceutskoj industriji pa se leči na siguran način, kod doktora koji od njih posle dobijaju besplatne godišnje odmore. Sir nekad smrdi jer je kvaran a ne namerno smrdofermentisan, licno imala opasno trovanje sirom sa nase pijace u Srbiji a nije cak ni smrdeo... Drugo, iz licnog iskustva takodje, pre ce vam nas doktor uvaliti antibiotike (koji se inace daju u krajnjem slucaju)... Sto se cajeva tice, u obliznjoj radnji ima oko 100 vrsta cajeva i biljnih mesavina i na kutijama pise za sta se koriste...niko ne brani upotrebu caja, samo ne moze niko da prodaje biljke neproverenog kvaliteta i porekla na veliko.... Zakoni su dobra stvar.... da imamo zakone i nekog ko bi ih sproveo ne bi citali u blicu rubriku ''srce za decu'' i plakali...(nevezano a povezano sa temom) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука