Jump to content

Ко су демони и какав је њихов утицај на људе.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Жељко , а шта је са оним када Господ каже човеку да свака оштрина невоље и искушења ће временом отупети да се ти не повредиш . То значи да ђаво нема приступа оном који је Бога примио , зар не? 

На неки начин демони не могу да приђу благодати. То је аналогије ради као код нас судска забрана приласка на шта знам 100, 200 метара.

Постоје и  светитељи који су наметнули своју власт демонима па су им ови орали, копали, чували кућу итд.

Али њихова природа анђела остаје иста.

Подели на овим сајтовима

Зар не можеш својом људском природом победити демоне који су у инвалидским колицима?

Ma možeš pobediti demone samo sa ljudskom prirodom jer je Bog stvori. Dakle pobeda nad palim Andjelima jeste u neprihvatanju djavola i tu se sva priča o nekoj većoj destruktivnoj sili završava. Dakle Andjeo u svojoj prirodi ne može nadjačati čovekovu prirodu jer mora čekati Bogom dan pristanak čoveka. 

I da, izvinjavam se umesto limitirani ti si spomenuo izraz kontrolisani. (potpuno se slažem i ne izlazim ni ranijim stavovima iz toga)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ma možeš pobediti demone samo sa ljudskom prirodom jer je Bog stvori. Dakle pobeda nad palim Andjelima jeste u neprihvatanju djavola i tu se sva priča o nekoj većoj destruktivnoj sili završava. Dakle Andjeo u svojoj prirodi ne može nadjačati čovekovu prirodu jer mora čekati Bogom dan pristanak čoveka. 

I da, izvinjavam se umesto limitirani ti si spomenuo izraz kontrolisani. (potpuno se slažem i ne izlazim ni ranijim stavovima iz toga)

Контролистати ја могу рецимо тебе ако сам власт и ставим те у затвор или ти ограничим кретање. Али не могу мењати твоју људску природу.

Подели на овим сајтовима

Контролистати ја могу рецимо тебе ако сам власт и ставим те у затвор или ти ограничим кретање. Али не могу мењати твоју људску природу.

Zašto izbegavaš da kažeš da demon iako ima superiorniju prirodu nije opasnost po čoveka ako sam čovek ne pristane da udje pod demonsku vlast?

Sam naslov teme jasno navodi da čovek ima problem sa demonom iako to ne želi. To nije istina. Pa u tom pogledu ja od prve strane izračunavam koliko li su to demoni po prirodi jači od nas odnosno da li tom snagom mogu obuzeti čoveka iako čovek na to ne pristaje.

Kad spominjem recimo borbu protiv demona, mislim isključivo na borbu u samom čoveku kome će se Carstvu privoliti a ne da se fizički bijem sa demonima.

eto to bi bilo to. Naravno da ću i razmišljati malo zašto ima podosta onih koji drugačije ili ispravnije razumevaju moje reči. Hvala brate i ne zaboravi tepsiju baklava koje sam dobio od tebe kao najbolji odgovor koji se Ljubavi Hristove tiče. Nisam ni ja supermen da mogu na dve strane ida budem najbolji.

Подели на овим сајтовима

Po sećanju od juče nisam tražio tačno tvoj odgovor, ali mogu, ti si doslovce rekao da ih je limitirao. I u svom maratonu ovde vi sami sebe pobijate samo da diskreditujete ono što sveti Oci govore a i ja sa njima, a to je da djavo ne može ništa čoveku ako sam čovek na to ne pristaje. Eto to je Božja tvorevina i pravda jer i sam Bog neće čoveka uzeti na silu iako ga vodi u apsolutno dobro odnosno Carstvo Nebesko.

ž

eto koliko je jaka demonska sila.

Odustani i sveštenici odustaju a baba zorka kaže no frk ja ću ti pomoći.

Проблем је шта ђаво ради човеку док не пристане, а када пристане, онда је касно и са тим ђаво нема везе.

И како не може ништа човеку? Одакле се дешавају ствари од пада па на овамо? Зашто монаси увек стављају акценат на борбу? Кажу цео живот неко буде у молитви, али се деси да га ђаво на крају искуша и овај падне. Лепо је што ти и св Оци говорите, али примери су другачији.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Zašto izbegavaš da kažeš da demon iako ima superiorniju prirodu nije opasnost po čoveka ako sam čovek ne pristane da udje pod demonsku vlast?

Или ако му буде допуоштено, односно оно што се зове "ако буде разрешен да мучи човека", што опет значи да снага демона није ни у каквој корелацији са снагом човека, него са Божијим допуштењем. Чак и ако човек хоће свесно да се преда демону, потребно је Божије допуштење.

Све рвеме ти прича да је снага демона константна и велика и и даље анђеоска снага, али везана деловањем Божијим. Све док не добије отпуштење од бога, не може своју снагу да користи, нити може да је користи више него што му је допуштењем дозвољено да користи.

Укратко: Коришћење његове снаге, нити његова снага, не зависе у било чему од човека, већ искључиво од Бога. Човек на то може само посредно и никада у потпуности да утиче, кроз свој однос са Богом, али задња је увек Божија. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Или ако му буде допуоштено, односно оно што се зове "ако буде разрешен да мучи човека", што опет значи да снага демона није ни у каквој корелацији са снагом човека, него са Божијим допуштењем. Чак и ако човек хоће свесно да се преда демону, потребно је Божије допуштење.

Све рвеме ти прича да је снага демона константна и велика и и даље анђеоска снага, али везана деловањем Божијим. Све док не добије отпуштење од бога, не може своју снагу да користи, нити може да је користи више него што му је допуштењем дозвољено да користи.

Укратко: Коришћење његове снаге, нити његова снага, не зависе у било чему од човека, већ искључиво од Бога. Човек на то може само посредно и никада у потпуности да утиче, кроз свој однос са Богом, али задња је увек Божија. 

Иначе би смо награбусили :)

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Или ако му буде допуоштено, односно оно што се зове "ако буде разрешен да мучи човека"

Koji je smisao takvog Božjeg dopuštenja, ako nije problem da nam kažeš reč dve? 

Подели на овим сајтовима

Ma možeš pobediti demone samo sa ljudskom prirodom jer je Bog stvori. 

Sam naslov teme jasno navodi da čovek ima problem sa demonom iako to ne želi. To nije istina.

Грешиш, брате. Ево, само пар цитата из посланице Апостола Павла:

''И да се не бих погордио због мноштва откривења, даде ми се жалац у тијело, анђео сатанин, да ми пакости, да се не поносим. За њега трипут Господа молих, да одступи од мене; И рече ми: Доста ти је благодат моја; јер се сила моја у немоћи показује савршена. Зато ћу се најрадије хвалити својим немоћима, да се усели у мене сила Христова.''

8086.gif

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...