Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Како објашњаваш киднаповање деце? Željko ti meni sad pričaš da je zlo jače od nas iako smo svesni i pokajani jer smo ga sami bili nekada davno progutali? Čemu Hristovo Spasenje ako nam nije oprostio drvo poznanja? Nije zlo moćnije od nas nije nam zlo samo ušlo u usta, mi smo ga slobodnom voljom prihvatili i prizvali. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Ja se izvinjavam, dakle demoni koji su pali andjeli imaju istu snagu kao nebeski andjeli iako su ovi pali sile podnebesja a oni koji nisu pali i nalaze se na nebesima sa Bogom isto moćni i savršeni u svojoj prirodi? Чуо си вероватно да се десио рат на небу? Како би се нешто звало рат ако су једни војници способни за рат а другима се изненада променила природа и сви су у инвалидским колицима? То се не би звало рат него сатирање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Ангели су ту мањи од Бога али виши од људи, зато се каже многооки херувими. Не у смислу да су то нека чудовишта него у смислу способности које имају, значи херувим може истовремено да прати шта ти овде пишеш да прати шта му Бог говори, да прима молитве неких попова и све то да шерује Богу и при том да се занима рецимо унутрашњом молитвом. Ово наравно пластично приказујем да ти објасним какве врсте су та бића и зашто су другачија од нас. by Željko Него, подстакли сте ме да опет прелистам једну књигу "Свети Оци О Анђелима Господњим" Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Чуо си вероватно да се десио рат на небу? Како би се нешто звало рат ако су једни војници способни за рат а другима се изненада променила природа и сви су у инвалидским колицима? То се не би звало рат него сатирање. Nisu željko u invalidskim kolicima oni su van Boga, ja ne znam kako da vam to objasnim. I da su najmoćniji opet su van Boga , a Bog nije kuća koju svaka šuša može da otvori i da ulazi i izlazi kako hoće. Bog je svojim stvorenjima dao blagodat i dom u Njemu Samome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Željko ti meni sad pričaš da je zlo jače od nas iako smo svesni i pokajani jer smo ga sami bili nekada davno progutali? Čemu Hristovo Spasenje ako nam nije oprostio drvo poznanja? Nije zlo moćnije od nas nije nam zlo samo ušlo u usta, mi smo ga slobodnom voljom prihvatili i prizvali. Мислим да је фебло добро провали како ти разумеш слободну вољу и избор. Чему Христово спасење? Дошао је свима али га сви не прихватише, зар не. Да ли су сви свесни и покајани? Колико је људи у Цркви? Очигледно не разумеш на православан начин шта то значи пад. Пад је духовно/душевно/телесно стање с којим се рађаш. Покајање није само зарад неких наших учињених грехова током живота, него измена стања палости које смо наследили, добровољно одрицање од таквог стања које је толико очигледно присутно сваком црквеном човеку где год се окрене. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Željko ti meni sad pričaš da je zlo jače od nas iako smo svesni i pokajani jer smo ga sami bili nekada davno progutali? На пример, ти си добар а тучеш се са неким ко је као трокрилни ормар и цео живот тренира борилачке вештине а зао је . Ко ће да победи ? Ако сe уздаш у своју снагу, јасно је да си надрљао , само Бог може да те спаси . Што рече Христос , "ја сам чокот а ви лозе... без мене не можете чинити ништа." . DYNABLASTER and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Мислим да је фебло добро провали како ти разумеш слободну вољу и избор. Чему Христово спасење? Дошао је свима али га сви не прихватише, зар не. Да ли су сви свесни и покајани? Колико је људи у Цркви? Pričam sve vreme o ljudima koji su u Bogu, verujem da nisi namerno prevideo to. Takav izbor su imali i andjeli vidiš pa su istom silinom pali kao i ljudi koji posle prihvatiše to. Osim onih koji nisu skrnavili svoju prirodu i ostali su sa Bogom. I sad mi na deset strana pišu ko je jači... ne vredi ode mozak off. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Nisu željko u invalidskim kolicima oni su van Boga, ja ne znam kako da vam to objasnim. I da su najmoćniji opet su van Boga , a Bog nije kuća koju svaka šuša može da otvori i da ulazi i izlazi kako hoće. Bog je svojim stvorenjima dao blagodat i dom u Njemu Samome. Ако су отпали од Бога нису у инвалидским колицима њихова природа остаје њихова природа. Ако су у инвалидским колицима зато што су остали без благодати, онда што ти је потребан Христос да би се спасао? Зар не можеш својом људском природом победити демоне који су у инвалидским колицима? Чему спаситељ? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Покајање није само зарад неких наших учињених грехова током живота, него измена стања палости које смо наследили, добровољно одрицање од таквог стања које је толико очигледно присутно сваком црквеном човеку где год се окрене. znam! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 онда што ти је потребан Христос да би се спасао? Zato brate što sam i ja zveknuo slobodnom voljom a ne zato što me je siledžija naterao! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Pričam sve vreme o ljudima koji su u Bogu, verujem da nisi namerno prevideo to. Takav izbor su imali i andjeli vidiš pa su istom silinom pali kao i ljudi koji posle prihvatiše to. Osim onih koji nisu skrnavili svoju prirodu i ostali su sa Bogom. I sad mi na deset strana pišu ko je jači... ne vredi ode mozak off. Па то сам све још рекао у првом посту. Наравно да енергијом коју добијамо од Бога у Цркви постајемо јачи, али то само они који се сједињују са Богочовеком. И то опет не мења нашу људску природу ми и даље остајемо људи, но постајемо Богољуди. Не анђелољуди, него Богољуди, Богочовеком. И то на крају чинимо Богом а не својом људском природом којом нисмо у стању ни да видимо демоне а камо ли да са њима ратујемо. Шта каже св. Макарије кад улажаше у Рај кад су га демони зачикавали да у њему изазову гордост јер улази у рај после много година борбе са њима? Они њему вичу: Превари нас Макарије, заиста нас превари, победи нас Макарије , заиста нас победи. А он одговара: Заиста вас победи, али не ја него Христос у мени! Ето то су силе људске природе. Aleksandra_A, -Владимир-, feeble and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Ако су отпали од Бога нису у инвалидским колицима њихова природа остаје њихова природа. E to me baš zanima. Kako znaš da je njihova priroda ostala netaknuta? Zar jim nije bila priroda da su leteli na nebesima? Sad više ne lete na nebesima postali su podnebeske sile i budući van Boga ne sudeluju u Božjem neprekidnom stvaralaštvu,(svet se pokreće ide ne stagnira) tako da će ih jednog dana i "ameba prestići". Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Zato brate što sam i ja zveknuo slobodnom voljom a ne zato što me je siledžija naterao! Па ако си ти рокно и они рокнули опет нису слабији него сте равни, зар не? Ал кажем ти нисте равни и нећете никад бити, јер они су по створењу свом били јачи и већи и силнији без обзира на пад, јер пад им није изменио силе које су им од природе и то сви свети говоре. И зато јесте ту Спаситељ, јер без њега нема нам спасења, ма како ми уображавали да смо јачи или равни демонима по силама. Нисмо. Џуманџи and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 E to me baš zanima. Kako znaš da je njihova priroda ostala netaknuta? Zar jim nije bila priroda da su leteli na nebesima? Sad više ne lete na nebesima postali su podnebeske sile i budući van Boga ne sudeluju u Božjem neprekidnom stvaralaštvu,(svet se pokreće ide ne stagnira) tako da će ih jednog dana i "ameba prestići". Да ли ти уопште знаш основне појмове? Да ли капираш шта је природа? Како не лете демони, где си чуо да не лете? Да не користе можда бицикл? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Да ли капираш Марко да пала природа не значи друга врста природе него иста та природа али погрешно усмерена? Када човек падне не постане он тада коњ ( мада га неки тако ословљавају ), већ и даље остаје човек. И даље остаје човек који је способан да чини све исто што и сви други људи могу на целој планети управо онако какавим се и родио. Остаје исто биће, са истим својствима, истим способностима, истим могућностима које произилазе из његове природе. Не постане неко друго биће, то само у холивудским филмовима и бајкама жаба постане принц и обратно. Нема тога у реалности. Џуманџи and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука