Deki992 Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Sve ti je to prestrasivanje napacenog naroda...Nemoj da se opterecujes time. Petar Lozanic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 А тек лицимури.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Ne treba mesati umovanje i veru. Lepo pise u Bibliji da je ljudsko umovanje ludost pred Gospodom xD...Kada provuces Sveto Pismo kroz umni aparat vidis da pola nema smisla. Npr. da li je fetus ljudsko bice pa je zato abortus greh (utrobno cedomorstvo)? Ako je fetus ljudsko bice znaci da ce vaskrsnuti kad dodje Hrist i oticice u raj pa ce tamo da lebdi... Inace vise ti se isplati da umres kao dete nego da dodjes u godine kada mozes da budes pozvan na odgovornst prema Bogu. Svaka majka bi trebala da skace od srece kad joj umre maloletno dete jer bi to znacilo da ide u raj..dok odrastao covek mora da se trudi da ne ode u pakao xD Sto je najgore,ovo i jeste neki realan zakljucak kada se citaju odredjene "mudrosti" o raju i paklu.Da je coveku bolje i da se ne rodi,posto po nekim kriterijumima,lakse bi bilo da hodas po suncu nego da odes u raj. Ja sam raskrstio,ako je takav sud zaista,onda nema svrhe ni truditi se niti se time opterecivati. Srecom pa ne verujem u tu pricu... Petar Lozanic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Petar Lozanic and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar Lozanic Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 И раније сам слушао ову беседу и по томе, неће се спасити само онај који се својски потруди да одбије спасење, а не онај који се не потруди да се спаси. Заиста бих волео да је тако. Deki992 and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Ава Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 И раније сам слушао ову беседу и по томе, неће се спасити само онај који се својски потруди да одбије спасење, а не онај који се не потруди да се спаси. Заиста бих волео да је тако. Tako je Bogu bilo u mogućnosti što bi se reklo....zato što Bog ne da nikome Krst koji ne možeš poneti. A jedan takav lažni Krst je taj da će se samo podvižnici recimo spasiti. Po liku Božjem smo stvoreni od Njegove apsolutne Ljubavi a ne radi pukog stvaralaštva i to nas dovodi do Istine da je Otac odgovoran za svoje sinove.(iz čiste ljubavi) Budući mi i zli,umemo dobro činiti a kakvo je moj brate tek savršeno dobro koje nema ni trunke zla u sebi? Dodao bi ovde i moj raniji status vezan za ovo pitanje: Kakva divna premudrost Božja,koja je spremila naša tela za život večni ali samo ako mi sami to zatražimo. Tu robovlasnički odnos ne postoji, postoji Ljubav Tvorca toliko uzvišena, da sluša molbe i želje svog stvorenja.U takvom stanju stvari slobodna volja ima smisao i budućnost koju sami odredjujemo. ... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Демони су по природи анђели. Анђели су другачија бића од човека. Човек је негде између анђела и животиња. "Мало мањи од анђела" како каже Писмо. Богочовек је нешто ново. То ново је сјединило тог "мало мањег од анђела" са самим Богом и начинило га Богочовеком. Тиме је човек постао већи или раван анђелима. Али само онај који је присаједињен сили тела Христовог кроз крштење, покајање и присаједињење( причешће) у енергијама. На жалост сваки онај који није ( у цркви) и даље је само "мало мањи од анђела" па самим тим има мање силе и од демона јер и они су по природи анђели. Демони су реално присутни у паклу. Ови новотарци то релативизују. Пакао није присутан у рају, у рај се долази црквом. Демони су мучење сами за себе пре свега, њихово стање као палих анђела је неподношљиво, њихово присуство међу људима је такође неподношљиво, али не брини постоје и људи којима је њихово сопствено присуство неподношљиво - то је стање палости. Као што човек може да постане равноангелски,тако може да постане и равнодемонски. Јер човек је некако увек негде између тако баш ко Срби и Србија што су на геополитичкој раскрсници, тако је и човек на геоонтолошкој раскрсници између светова. Судбина човечанства се у судбини Срба најдубље огледа. Цимање лево или десно, исток или запад су прелесна цимања, једино реално опредељење је горе или доле, на Косово или не. Срећан празник Видовдан свима! Melhisedek88, ИгорМ, -Владимир- and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Kako god i šta god, ne verujem da demoni imaju veću silu od čoveka. Pogotovo ako se zna, da demon nema više istu snagu andjeoske prirode, samim (padom i stanjem nepokajanja), odbijanjem Onoga koji silu kontroliše. Pa tako sve unazad do mog prvog odgovora. LISA је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Što se naslova tiče odgovor je: Zato što imaju dobrovoljni pristanak čoveka,što silu koju inače demoni imaju čini duplo jačom. Демони су мучење сами за себе пре свега, њихово стање као палих анђела је неподношљиво, њихово присуство међу људима је такође неподношљиво Kako god i šta god, ne verujem da demoni imaju veću silu od čoveka. Pogotovo ako se zna, da demon nema više istu snagu andjeoske prirode, samim (padom i stanjem nepokajanja), odbijanjem Onoga koji silu kontroliše. Pa tako sve unazad do mog prvog odgovora. Јел још неко искусио околности које нису логичке природе? Или бар био сведок. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Јел још неко искусио околности које нису логичке природе? Или бар био сведок. Zeleni, svi smo mi to okusili pa i ti. Si nekad ušao u ring da objasniš nešto,što ne možeš baš da strpaš u logički okvir? (ne postoji mogućnost) Pročitaj ponovo bez čudjena sa dopunama. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Zeleni, svi smo mi to okusili pa i ti. Si nekad ušao u ring da objasniš nešto,što ne možeš baš da strpaš u logički okvir? (ne postoji mogućnost) Pročitaj ponovo bez čudjena sa dopunama. Sa silom koju demoni imaju ne mogu naškoditi čoveku ukoliko se on nije dobrovoljno složio i takva sila je onda tek destruktivna po samog čoveka. Kad bi mogao sad da se zainteresuješ i da postaviš svoje iskustvo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 У старини су се демони добрим калуђерима углавном приказивали у виду какве голе и разуздане снајке и слично, која позива (а понекад и у множини позивају) на дружење и оне ствари ... можда је штос у томе ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Zeleni, svi smo mi to okusili pa i ti. Kad bi mogao sad da se zainteresuješ i da postaviš svoje iskustvo. Volim_Sina_Bozjeg мораш бити мало бољи, нисам ја баш тол'ко Zelen. Pročitaj ponovo bez čudjena sa dopunama. А и иначе читам пажљиво, па ми тако и писано из искуства не промиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 У старини су се демони добрим калуђерима углавном приказивали у виду какве голе и разуздане снајке и слично, која позива (а понекад и у множини позивају) на дружење и оне ствари ... можда је штос у томе ... A možda je štos i u tome da andjeo može postati demon, a tako isto nije isključeno ni za čoveka. Ili jeste? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Volim_Sina_Bozjeg, мораш бити мало бољи, нисам ја баш тол'ко Zelen. А и иначе читам пажљиво, па ми тако и писано из искуства не промиче. Praštaj brate što te skraćujem, recimo da si ti Marko kao ja , ja ti nikad ne bi skratio ime. Bavi se ti formom na svoj najbolji način i praštaj ako moja forma ne dopušta vidljivu suštinu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука