Jump to content

Beba umrla od neuhranjenosti: Dojila je majka veganka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam ko te je slagao, ali izvoli: 

http://www.psychologytoday.com/blog/the-optimalist/201310/your-healthy-diet-could-be-quietly-killing-your-brain

http://www.webmd.com/alzheimers/news/20130617/saturated-fat-may-make-the-brain-vulnerable-to-alzheimers

http://wellnessmama.com/1265/why-you-need-saturated-fat/

Ugljeni hidati se pretvaraju u secere, a seceri mozgu nisu potrebni. 

I ovo je samo polovichno tacna recenica. Mozak je najveci potrosac u telu,70% bilo kog izvora energije on iskoristi, bilo da su UH ili masti, ali poenta je da su mu zasicene masti vrlo potrebne, da ga stite od alcajmera, propadnja, depresije.

Vrlo je dobro dokumentovano da pgde smanjujes masti npr izaziva depresiju kao nus pojavu vrlo cesto. 

Нико ме није слагао, завршио сам хемијски факултет на ком сам положио биохемију и интермедијерни метаболизам. Мозак се састоји од масти али као извор енергије користи искључиво угљене хидрате. Такође уколико су нам неке компоненте у недостатку организам од компоненти других молекула ствара то што нам је потребно. Организам је чудо!

Подели на овим сајтовима

Нико ме није слагао, завршио сам хемијски факултет на ком сам положио биохемију и интермедијерни метаболизам. Мозак се састоји од масти али као извор енергије користи искључиво угљене хидрате. Такође уколико су нам неке компоненте у недостатку организам од компоненти других молекула ствара то што нам је потребно. Организам је чудо!

I oces da kazes da mozak ne koristi masti? Neko tu nekog laze, ja redovno pratim raznorazne naucne casopise, sajtove, i uvek se prica da mozak koristi masti kao deo sihrane. 

Drugi problem ako tene uce to, zasto onda evolucioni biolozi pricaju da smo postali pametniji onog trenutka kada su homo habili poceli da love, i da je tu krenuo razvoj naseg mozga sa unosom zasicenih masnih kiselina?

Voleo bih da mi kazes kako to objasnjavas. Posto kako tvrdis tebe na biohemiji uce suprotno... ako se mozak hrani i razvija iskljucivo ugljenim hidratima, zasto evolucija mozga nije pocela od banana?

Treci problem, mozes li ti da mi kazes sta iz ovog teksta nije tacno:

http://www.policymic.com/articles/8673/saturated-fat-is-not-bad-for-your-brain-and-you-ve-been-lied-to

Similarly, a 2006 review published in Behavioral Pharmacology found that ketogenic (high fat, low carb) diets offer effective treatment for Epilepsy, Alzheimer's disease, and Parkinson's disease. Researchers also found that  ketogenic diets may protect against traumatic brain injury and stroke. The reason why the diet confers these benefits isn't fully known, but the authors suggest "... that neuroprotection results from enhanced neuronal energy reserves, which improve the ability of neurons to resist metabolic challenges, and possibly through other actions including antioxidant and anti-inflammatory effects."

Такође уколико су нам неке компоненте у недостатку организам од компоненти других молекула ствара то што нам је потребно

A sto si to napomenuo? Ne raazumem? Kakve to veze ima sa pricom? 

Prvo, nije lepo da unosis stvari koje nisu bitne za diskusiju, i drugo nije lepo da iznosis polu istine, organizam ne stvara sve. Naprimer esencijalne amino kiseline ne stvara. Takodje ne stvara protein c.

Itd.. nego to nije bitno ne vidim zasto to pominjes. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма да. Слонови, краве и мајмуни немају мозак. Одакле им кад не кркају сланину? А тек слон што има слабе кости.... Млаки, пресабери се мало ;)

Подели на овим сајтовима

Ма да. Слонови, краве и мајмуни немају мозак. Одакле им кад не кркају сланину? А тек слон што има слабе кости.... Млаки, пресабери се мало ;)

MIslim imaju i lavovi i misice i kosti pa ne jedu povrce i voce... Ignjate saberi se. 

Подели на овим сајтовима

MIslim imaju i lavovi i misice i kosti pa ne jedu povrce i voce... Ignjate saberi se.

Слабо је то у поређењу са слоновима, кравама,носорозима... Шта је наравоученије? Мислим да и сваштоједи и биљоједи не остају без мозга или костију, нити им ослабе. Мада је претежно веганска исхрана најбоља за човека. Тако Писмо каже, а Оци потврђују. А могу и ја да потврдим јер сам се вегански хранио један период живота. Значи, животињске намирнице нису забрањене, али је најбоље да нам у исхрани доминирају оне биљног порекла.

У здравом телу здрав дух :)

Подели на овим сајтовима

I oces da kazes da mozak ne koristi masti? Neko tu nekog laze, ja redovno pratim raznorazne naucne casopise, sajtove, i uvek se prica da mozak koristi masti kao deo sihrane. 

Drugi problem ako tene uce to, zasto onda evolucioni biolozi pricaju da smo postali pametniji onog trenutka kada su homo habili poceli da love, i da je tu krenuo razvoj naseg mozga sa unosom zasicenih masnih kiselina?

Voleo bih da mi kazes kako to objasnjavas. Posto kako tvrdis tebe na biohemiji uce suprotno... ako se mozak hrani i razvija iskljucivo ugljenim hidratima, zasto evolucija mozga nije pocela od banana?

Treci problem, mozes li ti da mi kazes sta iz ovog teksta nije tacno:

http://www.policymic.com/articles/8673/saturated-fat-is-not-bad-for-your-brain-and-you-ve-been-lied-to

Similarly, a 2006 review published in Behavioral Pharmacology found that ketogenic (high fat, low carb) diets offer effective treatment for Epilepsy, Alzheimer's disease, and Parkinson's disease. Researchers also found that  ketogenic diets may protect against traumatic brain injury and stroke. The reason why the diet confers these benefits isn't fully known, but the authors suggest "... that neuroprotection results from enhanced neuronal energy reserves, which improve the ability of neurons to resist metabolic challenges, and possibly through other actions including antioxidant and anti-inflammatory effects."

A sto si to napomenuo? Ne raazumem? Kakve to veze ima sa pricom? 

Prvo, nije lepo da unosis stvari koje nisu bitne za diskusiju, i drugo nije lepo da iznosis polu istine, organizam ne stvara sve. Naprimer esencijalne amino kiseline ne stvara. Takodje ne stvara protein c.

Itd.. nego to nije bitno ne vidim zasto to pominjes. 

Немој да се љутиш али мислим да ниси најбоље разумео. Масти односно липиде, како мозак тако и остали део организма користи за изградњу ћелијске мембране, а за енергетске потребе мозак може да користи само угљене хидрате! Као што сам горе напоменуо због способности угљених хидрата да се оксидују у анаеробним условима, те способности немају други извори енергије као што су масти и протеини. Могу они у часописима да пишу шта хоће али то је тако. Вероватно и нису то написали него си промашио поенту.

Ово да организам ствара сам компоненте које нисмо унели, нисам назначио да ствара све. Рекао сам то пре свега да бих ти проширио схватања, да не гледаш круто на ствари. Ако нисмо унели неки угљени хидрат не мора да се бринемо да га организам неће створити из масти. А за есенцијалне аминокиселине си управу.

Е сад, једно су научне чињенице, а друго су научне теорије. Ово о чему сам ја говорио су научне чињенице, а теоретичари еволуције се баве другим стварима...

Brain uses only glucose. Ima dosta tema na tu oblast pa ti preporučujem da izguglaš :)

Подели на овим сајтовима

Koliko je meni poznato ljudi mogu da zive kao vegetarijanci sasvim komotno i zdravo. Moj prijatelj je od malena imao alergiju na meso. Jos kao beba nije mogao da ga jede. Majka mu je probala da m ga da samleveneo sa drugom hranom ali bi on povratio. Bili su jako uplaseni za njega ali evo ga on je izrastao u velikog coveka i ima svoju decu. Njegov primer kao i primer mnogih monaha i monahinja koji su ziveli stroze cak i od vegana govori da meso mleko i td nije neophodno u ishrani. Postoje vegani koji imaju svoju decu i koja rastu sasvim normalno. Ovo u Francuskoj je samo jedan od mnogih reklamnoh trikova. Toj bebi je falilo definitivno nesto drugo.

Moja baba je rodila dvoje dece a vreme drugog rata i sama je pricala da nisu mogli ni da sanjaju meso a vrlo retko mleko i sir jer bi Nemci i partizani kupili sve sto ima. Bazicna njena hrana su bili krompiri i proja kao i voce. Makar je tako ona pricala.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Немој да се љутиш али мислим да ниси најбоље разумео. Масти односно липиде, како мозак тако и остали део организма користи за изградњу ћелијске мембране, а за енергетске потребе мозак може да користи само угљене хидрате! Као што сам горе напоменуо због способности угљених хидрата да се оксидују у анаеробним условима, те способности немају други извори енергије као што су масти и протеини. Могу они у часописима да пишу шта хоће али то је тако. Вероватно и нису то написали него си промашио поенту.

Znaci, masti su potrebne mozgu ne zbog energije vec zbog izgradnje celija. Dobro da smo to pojasnili.

Ово да организам ствара сам компоненте које нисмо унели, нисам назначио да ствара све. Рекао сам то пре свега да бих ти проширио схватања, да не гледаш круто на ствари. Ако нисмо унели неки угљени хидрат не мора да се бринемо да га организам неће створити из масти. А за есенцијалне аминокиселине си управу.

Е сад, једно су научне чињенице, а друго су научне теорије.

Dobro nisam ja razumeo, da se uh koriste za izvor energije a lipidi za izgradnju celija. To onda objasnjava sve. 

Sto se tiche "prosirivanja" nisam bio hemicar al znam sta jedem. 

U casopisima samo pisu da su zasicene masti bitne za funkcionisanje mozga. To je sve. 

Ово о чему сам ја говорио су научне чињенице, а теоретичари еволуције се баве другим стварима...

Kao i da je za evoluciju ljudskog mozga (ovakav kakav je) zasluzan lov to jest zasicene masti. 

Подели на овим сајтовима

Kao i da je za evoluciju ljudskog mozga (ovakav kakav je) zasluzan lov to jest zasicene masti. 

Друже, клизав ти је то подијум за игру :) Масти које су непходне да уносимо исхраном су заправо незасићене масти. Засићене масти организам синтетише без проблема. 

Уосталом, уверен сам да је теорија еволуције више наметнута од стране којекаквих научних ауторитета и владајуће елите него што има научну оправданост.

Подели на овим сајтовима

Уосталом, уверен сам да је теорија еволуције више наметнута од стране којекаквих научних ауторитета и владајуће елите него што има научну оправданост.

Druze, i te kako ima naucnu opravdanost. 

Da li tebe na biohemiji uce da je "evolucija neopravdana" i na "klizavom terenu" ? 

Jel su ti izneli neke dokaze kontra evoluciju, ili imas neku cinjenicu koju mozes da podelis sa mnom o tome zasto evolucija nema naucnu opravdanost?

Друже, клизав ти је то подијум за игру  :) Масти које су непходне да уносимо исхраном су заправо незасићене масти. Засићене масти организам синтетише без проблема. 

Uopste nije klizav teren, jer telo ne moze da sintetise nezasicenih masti onoliko koliko mozes ti da ih uneses kada pojedes jednu zivotinju. 

Isto kao sto sportista, il ibodi bilder da bi povecao snagu i misicnu masu, mora da unosi dodatne kolicine proteina kroz pravilnu dijetu, iako sve te proteine telo moze da sintetise - ne moze u dovoljnoj meri za dobar razvoj.

Indeticno tako za mozak. 

Nemoj da manipulises informacijama, plasiras polu informacije....nismo deca

Подели на овим сајтовима

Moze, samo je komplikovano. 

Komplikovano nije cak naprotiv mnogo jednostavnije. 3 godine sam se hranio kao vegeterijanac i nista mi falilo nije samo sam se bolje osecao nego sada nekako laganiji. Bezmesnu hranu je mnogo lakse spremiti nego mesnu.

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Blago vama veganima i vegetarijancima, umrećete zdravi.

Ne radi se o zdravlju ili ne vec o tome koliko i kako mozes sluziti Bogu i drugima.

• Волим 1

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...