Jump to content

Која је то књига вашег живота ? (осим Библије,наравно)

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

1. Данко Поповић: Књига о Милутину (Прочитао је 7 пута  0110_hahaha)

2. Миле Дупор: Не вјерујте - провјерите (астролошки приручник  :drugarstvo:)

3. Јован Лествичник: Лествица

4. Тимотеј Зељски: Православна аскетика за младе и почетнике

5. Павле Флоренски: Иконостас

(Навео сам хронолошким редом)

Подели на овим сајтовима

Прва књига коју сам читао након што сам се обрео у православљу била је "Наука о Закону и Изнад Греха и Смрти" у једној књизи од св.Николаја Жичког. Читајући ту књигу, а до тада задојен разноразним заблудама, осећао сам неку срећу што је читам и истовремено се и радовао и плакао од среће што је имам у руци, и просто сам осећао како ми нешто тешко спада са срца, као нека крљушт која је до тад обавијала моје срце тамом незнања. Тако да ми је та књига и данас увек на мислима као она која је распалила искру љубави према Христу и Православљу. Са свеобухватне тачке гледишта, књига живота у коме се налазим, не могу баш прецизно дати наслов јер ниједна књига из опуса световних дела не спада, а што се тиче пак духоних књига не могу ни једну сврстати изнад свих кад се не рачуна Св.Писмо. Има их више за сад, а можда ће бити и још док нешто ново прочитам. Дакле "Светлост са Запада, живот и дело оца Серафима Роуза", и рецимо "Земља Недођија" св.Николаја Жичког. Управо сам набавио књигу "О животу у Христу" св.Николе Кавасиле и летимично листајући чини ми се како ће та ка књига када је прочитам оставити велики печат на срцу, и могла би бити управо књига мога живота.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Књига о Милутину-Данко Поповић

Мисли о добру и злу-Владика Николај Велимировић

Чујте Срби-Арчибалд Рајс

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

???????? ?? ?????, ? ?? ???? ??????? ??????????? ?????????, ?????? ??? ???? ????? ??? ?? ????? ? ??????????? ?? ? ??????? ? ?????? ?? ????? ??? ?? ???? ? ????, ? ?????? ??? ?????? ???? ?? ????? ????? ????? ?? ????, ??? ???? ?????? ???? ?? ?? ??? ????????? ???? ???? ????? ???????. ???? ?? ?? ?? ?? ????? ? ????? ???? ?? ??????? ??? ??? ???? ?? ????????? ????? ?????? ????? ?????? ? ???????????.

????? ????? ??? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ??????? ?? ?????, ??? ?? ??? ?? ?????? ??? ???? ???? ??? ????? "?????????" ????? ??????????.

? ???? ?????? ?? ????? ??????? ??? ???????? - ???? ?? ?????? ???? ?? ????.

????? ?? ?? ????? ????, ??? ??????? ???? ??? ????????? ? ????????? ?????????? ??????? ??????? ??????.

Подели на овим сајтовима

????????????? ???????

winter amen

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Др Војислав Шешељ - Антихристов намесник зликовачки римски папа Бенедикт Шеснаести

0409_feel spam spam spam

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

?????? ??? ??????? ????? "? ?????? ? ??????" ??.?????? ???????? ? ????????? ????????? ???? ?? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ???? ?? ???????? ???????? ?????? ????? ?? ????, ? ????? ?? ???? ?????? ????? ???? ??????.

????? ?????? ?? ????? ????????? ???? ?? ??????? ????????????.  :)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Једна од мојих омиљених је "Видети Бога као што јесте"- Старац Софроније Сахаров, а одмах поред ње је и обавезно Догматске и еклисиолошке теме од Митрополита Јована Зизијуласа. Иначе, сматрам да су обе књиге Митрополита на нека начин појашњење Старца Софронија. Постоји ли нека веза између њих двоје?

А дечија је "Ђип у телевизору" од Ђанија Родарија

Подели на овим сајтовима

Поуке -Старац Тадеј 0205_whistling

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...