Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 1. Данко Поповић: Књига о Милутину (Прочитао је 7 пута 0110_hahaha) 2. Миле Дупор: Не вјерујте - провјерите (астролошки приручник ) 3. Јован Лествичник: Лествица 4. Тимотеј Зељски: Православна аскетика за младе и почетнике 5. Павле Флоренски: Иконостас (Навео сам хронолошким редом) Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Охридски Пролог. Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Прва књига коју сам читао након што сам се обрео у православљу била је "Наука о Закону и Изнад Греха и Смрти" у једној књизи од св.Николаја Жичког. Читајући ту књигу, а до тада задојен разноразним заблудама, осећао сам неку срећу што је читам и истовремено се и радовао и плакао од среће што је имам у руци, и просто сам осећао како ми нешто тешко спада са срца, као нека крљушт која је до тад обавијала моје срце тамом незнања. Тако да ми је та књига и данас увек на мислима као она која је распалила искру љубави према Христу и Православљу. Са свеобухватне тачке гледишта, књига живота у коме се налазим, не могу баш прецизно дати наслов јер ниједна књига из опуса световних дела не спада, а што се тиче пак духоних књига не могу ни једну сврстати изнад свих кад се не рачуна Св.Писмо. Има их више за сад, а можда ће бити и још док нешто ново прочитам. Дакле "Светлост са Запада, живот и дело оца Серафима Роуза", и рецимо "Земља Недођија" св.Николаја Жичког. Управо сам набавио књигу "О животу у Христу" св.Николе Кавасиле и летимично листајући чини ми се како ће та ка књига када је прочитам оставити велики печат на срцу, и могла би бити управо књига мога живота. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Књига о Милутину-Данко Поповић Мисли о добру и злу-Владика Николај Велимировић Чујте Срби-Арчибалд Рајс И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 А. Шмеман- За живот свијета Ф.Достојевски- Браћа Карамазови Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Енциклопедија фудбала Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 ???????? ?? ?????, ? ?? ???? ??????? ??????????? ?????????, ?????? ??? ???? ????? ??? ?? ????? ? ??????????? ?? ? ??????? ? ?????? ?? ????? ??? ?? ???? ? ????, ? ?????? ??? ?????? ???? ?? ????? ????? ????? ?? ????, ??? ???? ?????? ???? ?? ?? ??? ????????? ???? ???? ????? ???????. ???? ?? ?? ?? ?? ????? ? ????? ???? ?? ??????? ??? ??? ???? ?? ????????? ????? ?????? ????? ?????? ? ???????????.????? ????? ??? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ??????? ?? ?????, ??? ?? ??? ?? ?????? ??? ???? ???? ??? ????? "?????????" ????? ??????????.? ???? ?????? ?? ????? ??????? ??? ???????? - ???? ?? ?????? ???? ?? ????. ????? ?? ?? ????? ????, ??? ??????? ???? ??? ????????? ? ????????? ?????????? ??????? ??????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Све књиге од Достојевског. И све књиге од човека Паштровића Србина именом :Стјепан Митров Љубиша http://sr.wikipedia.org/wiki/Стјепан_Митров_Љубиша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 ????????????? ??????? winter amen И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Др Војислав Шешељ - Антихристов намесник зликовачки римски папа Бенедикт Шеснаести 0409_feel spam spam spam Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 ?????? ??? ??????? ????? "? ?????? ? ??????" ??.?????? ???????? ? ????????? ????????? ???? ?? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ???? ?? ???????? ???????? ?????? ????? ?? ????, ? ????? ?? ???? ?????? ????? ???? ??????. ????? ?????? ?? ????? ????????? ???? ?? ??????? ????????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Једна од мојих омиљених је "Видети Бога као што јесте"- Старац Софроније Сахаров, а одмах поред ње је и обавезно Догматске и еклисиолошке теме од Митрополита Јована Зизијуласа. Иначе, сматрам да су обе књиге Митрополита на нека начин појашњење Старца Софронија. Постоји ли нека веза између њих двоје? А дечија је "Ђип у телевизору" од Ђанија Родарија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Дјечија:``Тим лавље срце`` а сад ``Беле ноћи`` од Достојевског 0205_whistling pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Поуке -Старац Тадеј 0205_whistling ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука